Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

Hva er det som stopper deg fra å studere utenlands? 5 vanlige problemer og løsninger

Hva er det som stopper deg fra å studere utenlands? 5 vanlige problemer og løsninger

Å studere utenlands eller reise verden rundt, oppleve en ny kultur og snakke flere språk og står høyt oppe på mange menneskers bucket lister – men ikke alle. Mange føler seg begrenset av frykten for å besøke et ukjent land og føler seg mer komfortable med å bare bli hjemme. Som student og Global Intern for EF hadde jeg den fantastiske muligheten til å reise verden rundt og se mange utrolige steder. Så jeg spurte meg selv: hva er det som hindrer folk i å reise til utlandet?

Jeg kom med fem løsninger på vanlige reiseproblemer som kan hjelpe deg med å overvinne frykten din for å reise til utlandet og forhåpentligvis gi deg det dyttet du trenger for å komme deg ut og utforske verden!

1. Hjemlengsel

Problem: Hjemlengsel blir beskrevet som en sorgreaksjon, og kan gi tilsvarende følelse som å miste en som står deg nært. Det personen imidlertid sørger i dette tilfellet, er tapet av et kjent sted. Når folk reiser, drar de vanligvis til steder som kan være veldig forskjellige fra hjemlandet, og det kan være vanskelig å tilpasse seg. Hjemlengsel kan forhindre at folk koser deg i utlandet.

Løsning: Husk på at før eller siden kommer du hjem, og at nå er tiden inne for at du utforsker og koser deg hvor enn i verden du befinner deg. Skriv ned stedene du vil se, og sett sammen en timeplan du kan fokusere på. Dette er en fin øvelse som vil få deg til å føle at du har kontroll over livet ditt i et nytt miljø. Du bør lage en rutine slik at du kommer deg ut av komforten og gjerne ha konkrete ting og tidspunkt for det du ønsker å oppleve.

2. Å reise alene

Problem: Å være alene i et annet land kan være skummelt. Når du reiser alene, har du ikke familie eller venner å lene deg på. Hvis det oppstår et problem, må du finne en måte å løse utfordringerne på selv. Du kan alltids prøve å overbevise dine beste venner om å reise med deg, men å reise alene er noe av det mest spennende i hele verden.

Løsning:Å reiser alene er den perfekte muligheten til å få venner fra forskjellige deler av verden, samtidig som du vil høre en rekke språk og ha mulighet til å bestemme alt selv. Hvor mange ganger har du måttet besøke en restaurant eller en turist attraksjon som egentlig ikke du vil besøke? Vel, når du reiser alene, er du leder og du kan gjøre hva du vil. I tilfelle du trenger hjelp, har teknologien ryggen du kan alltid ringe eller skype familien eller vennene dine for råd.

3. Penger

Problem: Et viktig krav når det gjelder reise, er penger. Flyreiser, hotell og levekostnader i et fremmed land kan være dyrt. Heldigvis er det i disse dager mange alternativer folk kan vurdere før de reiser. Husk at dersom du skal studere utenlands eller reise utenlands vil det koste penger, men det er en investering du tar med deg livet ut.

Løsning: Hvis du vil reise uten å bruke for mye penger, er det best å gjøre grundige undersøkelser på internett. I stedet for å bestille et hotellrom, kan du alltid vurdere Airbnb, herberger, moteller, hosteller eller hotwire. Å reise med en venn og dele et rom er også en fin måte å spare penger! Hvis du reiser med fly, må du bestille flyet ditt i god tid på forhånd. Flyreiser er veldig kostbare, men mange selskaper har eksklusive tilbud, så pass på at du holder deg oppdatert med disse nettstedene! Prøv å være fleksibel på når du ønsker å reise, her ligger også mange andre smarte tips til deg som vil bestille fly billigst mulig.

4. Kulturelle forskjeller

Problem: Noe av det mest spennende med å studere utenlands eller reise utenlands er den ulike maten, vanene og tidssoner er en del av reisepakken. Selv om disse forskjellene er en sentral del av å utforske og besøke verden, kan folk frykte dem. Når noen er vant til visse vaner, kan det være vanskelig å komme seg ut av dem.

Løsning: Jo mer du lærer om disse kulturelle forskjellene og får med deg dem, jo ​​bedre vil du forstå en ny kultur. Vær fordomsfri, prøv nye ting og snakk med nye mennesker! Når du er på reise, er tilpasning nøkkelen. Å studere utenlands vil hjelpe deg å forstå kulturene rundt om i verden.

5. Misforståelser

Problem: En av de vanligste hindringene når du reiser til et fremmed land kan være språkbarrieren. Å ikke bli forstått eller slite med å kommunisere på et annet språk kan føre til noen stressende situasjoner. Av denne grunn er mange mennesker på vakt mot å forlate komfort-sonen sin, men heldigvis kan dagens teknologi hjelpe oss.

Løsning: Uansett hvor du ønsker å reise når du studerer utenlands eller bare skal reise reiser til utlandet er det er mange oversettelsesapper du kan laste ned, som kan hjelpe alle til å uttrykke seg på et fremmed språk. Du kan også kjøpe en bok og studere det grunnleggende prinsippene i språket før du reiser dit. Dette er også veldig spennende, jeg prøver alltid å lære meg hei, hade, ja, nei, tusen takk på det lokale språket før jeg reiser dit. Ta denne frykten som en utfordring som du skal mestre, så vil du være klar for å utforske verden!

 

Les mer om dine studie muligheter utenlandsLes mer her..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Reise

Hvordan bli kvitt flyskrekk: 8 tips