GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Mitt studieår i Nice, Frankrike med EF

Mitt navn er Camilla, jeg er 20 år gammel og kommer fra Fall, ikke så langt unna Gjøvik. I dag går jeg på skole og bor i Nice med EF.
Mitt studieår i Nice, Frankrike med EF

Mitt navn er Camilla, jeg er 19 år gammel, og jeg tar et studieår i Nice. For ca. 5 måneder siden stod jeg klar på Oslo Lufthavn for noe som ville bli (og definitivt har blitt) den størte reisen i mitt liv. Jeg var spent på alt jeg hadde i vente – nye venner, nye steder å besøke, en annerledes kultur, og ikke minst et nytt språk! I det jeg møtte andre reisende på flyplassen kunne jeg virkelig kjenne sommerfulgene i magen – nå skulle det virkelig skje! Reisen jeg har ventet på hele mitt liv.

Dette har alltid vært en av mine største drømmer – å oppleve et land med nye venner fra hele verden, samtidig som man lærer et nytt språk og blir kjent med kulturen. Noe så spennende! Av den grunn kan jeg egentlig si at jeg alltid har visst at reising er noe jeg ville gjøre, og med EF ble dette virkelighet!

Hvorfor valgte du Nice?

Grunnen til at jeg valgte å ta et studieår i Nice og gå på skolen EF Nice er at jeg tidligere har vært på reiser i Frankrike og har forelsket meg i landet. Likevel hadde jeg aldri besøkt Nice, så dette var en gylden mulighet til å kunne utforske landet enda mer på et annet område – og denne gangen på egen hånd etter, med mine egne planer i hele 9 måneder!

Hvordan bor du?

Her i Nice bor jeg hos en vertsfamilie som består av et ektepar, en annen student, en katt og meg – og vi har det supert sammen! Det fine med å bo i vertsfamilie er at man alltid har noen man kan spørre om man skulle være usikker på noe, og det er en fantastisk måte å lære språket på! En annen positiv side med å bo i vertsfamilie er at man kan dele samme hjem med andre studenter, og at man da kan få et ekstra godt kjennskap til de studentene.

EF er også fleksible når det kommer til ønsker om innflytting eller endring av innkvartering – som for eksempel, jenta jeg deler rom med i dag heter Marianne og er også ifra Norge. Vi ble kjent gjennom EF de første dagene på skolen, og har vært gode venninner siden. Etter hvert fikk hun et ønske om å bytte innkvartering, og da min forrige romkamerat flyttet ut, så fikk EF enkelt arrangert et bytte slik at hun kunne flytte inn hos oss – og vi er stortrives!

Hva er det beste med Nice?

Det absolutt beste som har skjedd under mitt opphold i Nice så langt må være de spennende reisene mine venner og jeg har lagt ut på.

Noe av det beste med å bo i Nice er at det er kort avstand til mange vakre byer og steder, og det koster heller ikke mye med verken tog eller buss.

I tillegg er det heller ikke så stor avstand når det kommer til større byer lenger nord i Frankrike, som for eksempel Paris eller Lyon, og det er også mulighet for å ta turen til Italia ettersom grensen kun ligger en kort time unna.

En av de aller morsomste turene må være turen til Paris og Disneyland med vennene mine, men også helgeturen til Genova i Italia. Sammen med EF har vi også reist til ulike destinasjoner, som for eksempel Saint Tropez og Gorges du Verdon – disse stedene er vikelig verdt å besøke! Ved siden av disse byene og stedene har vi også besøkt Monaco, Antibes, Menton og Saint-Paul-de-Vence – og det er ennå masser av tid til å besøke flere steder, noe jeg gleder meg stort til!

Sammen med vennene mine har vi skapt utrolig mange gode minner, og det er noe jeg verdsetter enormt mye. Av den grunn kan jeg og si at vennskapene jeg har fått her nede definitivt er noe av det aller beste med reiseopplevelsen sammen med EF.

Her har jeg fått venner for livet fra alle verdenshjørner, og det er utrolig spennende å kunne lære om deres land og kultur samtidig som vi har det gøy sammen.

Hva er ditt tips til andre som vurderer å reise?

Jeg synes andre som tenker på å reise utenlands sammen med EF absolutt burde ta en sjanse og hoppe i det! Å bo i utlandet mens man lærer om språk og kultur er en uvurdelig opplevelse man aldri vil glemme. Ved å bo en periode i utlandet lærer man å kjenne seg selv bedre, man blir tryggere på seg selv, og man vokser utrolig mye på det generelt. I tillegg danner man et globalt nettverk med venner fra hele verden – dette er virkelig en av de beste fordelene!

Et tips til deg som går og grubler på om dette er noe for deg: minn deg selv på at man må ha et åpent sinn og tørre å utfordre seg selv! Såklart vil ting være annerledes enn hjemme, og man kommer kanskje ikke til å kjenne så veldig mange personer i det man ankommer – men det er en av del poenget, og det er det som gjør reisen så fantastisk og ikke minst spennende! Dersom man er nervøs for å reise alene er det viktig å huske på at det ikke er behov for bekymring, fordi alle som reiser med EF er ute etter å bli kjent med nye mennesker!

Jeg håper du som vurderer en reise som dette satser på deg selv og tar sjansen! Dette er en gylden mulighet til å skape minner, lære et nytt språk, oppdage nye steder i verden, og ikke minst oppdage en helt ny side av deg selv!

Bestill en gratis brosjyre og lær mer om dine muligheterLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Vil du lære et språk i utlandet? Bestill en gratis brosjyre

Les mer