GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Sara sitt studieår i Sydney | EF GO Blogg

Jeg har vært på EF Studieår i Australia, les gjerne om min fantastiske opplevelse.
Sara sitt studieår i Sydney | EF GO Blogg

Hvem kan vel motstå en blanding av azurblått hav, gjestfri lokalbefolkning og sol hele året? Det er bare et par av tingene jeg savner med Australia.

Australia blåste meg av banen.
Med skole i sentrum av Sydney, et splitter nytt studenthjem og fantastiske medarbeidere i EF, føler man seg ikke annet enn trygg. Jeg skal innrømme at det var tøft å reise fra venner og bekjente på Gardermoen, men det tok ikke lang tid før spenningen bruste i magen.

Var det skummelt? Hva hvis jeg ikke blir kjent med noen?

Allerede før avreise hadde jeg mulighet til å bli kjent med de som skulle reise samtidig gjennom “My EF”. Da føltes ankomsten litt tryggere og satte standarden for resten av oppholdet. Jeg hadde aldri trodd at det var så mange som reiste alene. Alle er interessert i å bli kjent med deg og det finnes alltid noen man klaffer med.

Hvordan er skolen?

Skolen er helt fantastisk. Det er så deilig at man tar en test som plasserer deg i en klasse. Jeg ble automatisk mer komfortabel av det og da lærer man mye fortere. I tillegg har man programfag man kan velge selv, så skoledagene går virkelig superfort. Jeg valgte blant annet journalistikk og fotografi og synes det var kjempegøy. I og med at det er studenter fra hele verden, snakker man engelsk hele tiden. I begynnelsen var jeg litt sjenert, men etter et par dager føltes det helt naturlig. Jeg flyttet opp tre nivåer på et semester, noe jeg er veldig stolt av, og føler virkelig jeg kan skrive at jeg er god i engelsk på CV-en.

Hvor burde man bo?

Jeg bodde både i studenthjem og vertsfamilie, og begynte i studenthjem. Studenthjemmet Urbanest ligger i en ny og superfin bygning. Alle fellesarealene har god plass til mange, så man alltid har noen å lage mat med i felleskjøkkenet og vaske klær med i vaskeriet. De beste skravlerundene skjedde i vaskeriet og vasking av klær blir neppe så koselig igjen.

Etter halve oppholdet byttet jeg til vertsfamilie. Man bor ikke alene i vertsfamilie, men sammen med en annen fra EF. Jeg bodde med en superkoselig jente fra Belgia. Det hjemmekoselige huset og den gavmilde familien ga oss et hjem i Australia, og gjorde det enda vanskeligere å reise tilbake til Norge. Ikke vær redd for å bo i vertsfamilie. De tar deg imot med åpne armer, kjører deg dit du trenger hvis de har bil og hjelper deg med alt.

Hvordan er det å bo i Sydney?

Sydneys storbyliv er helt unikt. Med frodige parker og gatemusikanter minner det meg litt om New York og London, for de som har vært der. Men i Sydney fikk jeg også se noen av de mest spektakulære naturlandskapene. I løpet av oppholdet var jeg ofte på strendene fra Home & Away og gjorde besøk på Bondi Beach til en hverdagsgreie. Aller finest var coastal walken fra Bondi til Coogee beach. Hvis du ikke har hørt om det: Google it!!

Ellers har man masse fritid mellom skoletimene. Skolen arrangerer morsomme og sosiale aktiviteter hver eneste uke, og man kan reise på egenhånd om man vil det. Jeg ble veldig close med klassekameratene mine og vi dro blandt annet opp kysten og snorklet i Great Barrier Reef og så Whitsunday Islands fra Pirates of the Caribbean.

Jeg skal definitivt tilbake til Australia og nå som EF har åpnet skole i Perth krysser jeg fingrene for å spare opp til en tur om ikke alt for lenge. Australia – I love you!

Les mer om våre skoler i AustraliaLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer