GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvorfor jeg valgte å reise med EF studieår til Frankrike

Nå skal jeg fortelle om min reise med EF og hvorfor jeg valgte å ta et studieår i Nice.
Hvorfor jeg valgte å reise med EF studieår til Frankrike

Nå skal jeg fortelle min reise med EF studieår i utlandet nærmere bestemt Nice og hva som lå bak valget mitt om å studere i Frankrike. Det er absolutt ikke lett å bestemme seg for om man skal slippe alt og reise til et annet land og heller ikke når man ikke vet helt hva man kan forvente seg. Skal prøve å utdype så godt som mulig, så håper jeg dere får litt hjelp eller nye tanker av det dere kommer til å lese.

Bakgrunnen for min reise

Jeg hadde et ganske bra liv hjemme i Trondheim – en nydelig hybel med gode venner, familien min bodde nært, og ikke minst en fantastisk jobb hvor jeg trivdes hver eneste dag. Jeg har tidligere bodd flere år i Oslo (mitt favorittsted) og jeg hadde den beste arbeidsplassen, kollegene og kundene der som løftet opp hverdagen min og ga meg stor motivasjon til å gå på jobb. Årene mine i United Colors of Benetton hjalp meg til å innse at det var butikk jeg ønsker å jobbe med resten av livet mitt. Det er der jeg yter 110% fordi jeg elsker alt rundt meg; klær, mote, mennesker, kampanjene og å hjelpe andre.

Etter noen år innså jeg som sagt at der vil jeg være – men jeg vil ha mer. Jeg trenger mer ansvar, mer å gjøre, nå høyere opp og være en del av noe større enn bare det som foregår i selve butikken. Derfor bestemte jeg meg med tungt hjerte å søke på skole og forlate Oslo for denne gang. Dermed gikk turen tilbake til Trondheim og jeg fullførte studiet Butikkledelse.

Etter endt studie

Jeg følte at jeg ikke var helt klar for å hoppe inn i min nye hverdag ved å bosette meg i Oslo igjen, finne mann, få hus og alt det der. Jeg måtte oppleve mer før jeg var klar for det. Min store passion har alltid vært å bo og leve i Frankrike, og ikke minst lære meg fransk så godt som mulig og jeg har hatt et stort ønske siden ungdomsskolen å snakke flytende fransk fordi jeg elsker språket. Da begynte søken etter hvilke muligheter jeg hadde.

Hvorfor jeg valgte å reise

Jeg ble raskt nysgjerrig og spent på hva EF hadde å tilby etter å ha lest gjennom alt på hjemmesiden deres. Derfra bestilte jeg også en gratis brosjyre  om studieår for å få lese mer om hva de kunne tilby meg i det landet jeg ønsket å reise til, i tillegg til pristilbud for de ulike destinasjonene og periodene. Jeg ønsker jo selvfølgelig å være så lenge som mulig, derfor passet det meg perfekt at EF tilbyr studieår utenlands på både 6, 9 og 11 måneder. Selv om alt dette hørtes fantastisk ut, var det vanskelig å ta et valg om å dra når man fortsatt har mange spørsmål i hodet. Derfor fikk jeg senere avtalt med en hyggelig jente fra EF å bli ringt opp for å få forklart alt i tillegg til å få svar på alt jeg lurte på. Det anbefaler jeg alle å gjøre, for det hjalp utrolig mye og etter telefonsamtalen som varte i over en time, satt jeg igjen med én eneste følelse: jeg må gjøre dette! Jeg ville få en ny opplevelse, se et nytt land og ny kultur, og komme hjem til å snakke et nytt språk.

Hjelp hele veien

Jeg fikk hjelp med alt mulig; hvilken destinasjon i Frankrike som passet meg best og hvorfor, hvordan jeg skulle søke til Lånekassen for å få stipend/lån for hele studieåret mitt, hvor mange måneder som passet meg basert på min informasjon. Videre hva jeg kunne forvente, informasjon om skolen og hverdagen, informasjon om bosituasjoner og mye mer. Da alt var oppklart bestemte jeg meg med en gang at jeg skulle reise. Det tok ikke lang tid før jeg takket “ja” til skoleplassen og kunne begynne å glede meg til alt det nye som skulle skje i livet mitt. Endelig skulle drømmen min bli oppfylt.

Valg av destinasjon

Som dere har forstått så ble destinasjonen min Nice i Frankrike. Mitt førstevalg var faktisk Paris fordi… ja, det er Paris, hallo! Men jeg er av den typen som elsker sol og varme, å kunne bade i havet hele året rundt og generelt liker å kunne nyte hverdagen under palmer og vakker natur. Derfor endret jeg valget mitt etter telefonsamtalen hvor jeg fikk forklart hvordan det var å bo i både Paris og Nice. Jeg skal være her i 9 måneder, som var akkurat passe for meg til at jeg får lært meg mye fransk – kanskje nært flytende, men også at jeg ikke blir borte så lenge fra familie og venner. Jeg er ikke en person som pleier å få hjemlengsel, men jeg har tidligere bodd i utlandet i 9 mnd og fikk føle på det på slutten at jeg savnet alt ved hjemstedet mitt og måtte hjem. Nå har jeg vært her i litt over én måned og har allerede lært utrolig mye og jeg greier å føre samtaler på fransk og forstå veldig mye. Utrolig hvor fort man lærer når man har språket rundt seg til enhver tid!

Intensivt kurs

Jeg valgte også å ta et intensivt kurs under hele studieåret mitt som vil si at det er flere timer på skolen (32 timer i uken), men som gjør deg flinkere på kortere tid. Det var også målet mitt og man har fortsatt mye tid til overs til å gjøre ting utenfor skoletiden. Du kan få informasjon om studieår i Frankrike her..

Valg av bosituasjon

På telefonen fikk jeg snakket mye om hvordan jeg ville at min bosituasjon skulle være. Under oppholdet i mitt studieår kunne man velge mellom å bo i en vertsfamilie eller på et studenthjem. Her var mitt førstevalg studenthjem, men der må man “klare seg selv” (ikke at det er noe problem), man lærer ikke språket utenfor skolen og det koster en del penger som jeg heller ville spare på å bo gratis hos en vertsfamilie. Her får man gratis frokost og middag hver eneste dag, man får bo gratis, bo med andre venner, får hjelp til lekser og lærer språket hjemme da de fleste vertsfamilier ønsker å føre samtaler på fransk. Dette var jeg litt bekymret for i starten, men herlighet så mye jeg har lært over middagsbordet ved å prøve og snakke fransk med alle de andre. Er også en god følelse når vertsmoren min nevner hvor flinke vi har blitt og er imponert over oss.

Anbefaler vertsfamilie

Må jo nevne at jeg også har fått den beste vertsfamilien i hele verden – men det blir et annet innlegg. Så, anbefaler alle å velge vertsfamilie, for det er faktisk ikke mange her som bor på studenthjem i tillegg til at man får en helt annen opplevelse via en “ny” familie her – nytt bekjentskap og nærhet til de andre studentene man deler rom med. Før turen til Nice fikk jeg også legge inn et ønske om hvem jeg ville bo sammen med, dersom jeg hadde funnet noen andre som skulle dra eller bare eventuelt hvilken nasjonalitet eller alder jeg ønsket å dele rom med.

Min nærmeste venn

Jeg bor med en svensk jente som jeg kommer veldig godt overens med og er strålende fornøyd med det. Hun skal bare være her til desember, men da kommer min nærmeste venn her nede i Nice for å bo med meg, for vi kan nemlig bytte vertsfamilie når vi ønsker det, noe som gjorde valget mitt enda mer betryggende! Er man uheldig og ikke liker familien sin, eller hva enn grunnen måtte være, hjelper skolen deg samme dag og du får tildelt en ny familie allerede dagen etter. Har en venninne som gikk gjennom denne prosessen og hun er super fornøyd i dag. De som jobber på skolen er i tillegg veldig hyggelige og hjelpsomme.

Er utrolig glad for at jeg faktisk sitter og skriver dette innlegget fra Nice nå i kveld. Kan nesten ikke forstå at jeg måtte tenke meg om to ganger før jeg valgte å dra hit. Det er så mange fine plasser å se og så mange ting å gjøre. Har fortsatt ikke etter en måned hatt en eneste kjedelig dag, så ser frem mot de neste åtte månedene her på denne varme, herlige og fine plassen jeg har kommet til. Det kommer også nye elever hver eneste mandag, så her finner man lett nye venner og noen å tilbringe dagene sine med i tillegg til at det skjer flere utflukter og happenings gjennom skolen hver uke.

Hopp ut i det!

Jeg håper dere som har lest innlegget og kanskje sitter i samme båt som jeg gjorde for tre måneder siden har fått svar på hvorfor man skal velge EF og generelt fått svar på spørsmål rundt studieår prosessen. Jeg anbefaler alle som er usikre å gjennomføre dette! Det kommer til å bli et av de beste valgene du ser tilbake på, du får nye venner for livet, se en helt ny kultur, smake ny mat, du får forsterket CV’en din og ikke minst minner for livet. Og er dere usikre eller nysgjerrige, som jeg var i starten – kontakt EF på hjemmesiden og be om en hyggelig telefonsamtale. Der vil de svare på alt mulig.

Les mer fra mitt studieår i utlandet på bloggen min her..

Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer