GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Thanksgiving for nybegynnere

Thanksgiving for nybegynnere

Thanksgiving – feires den fjerde torsdagen i november – og er den mest fantastiske tiden av året. Julesanger prøver å si noe annet, men det blir ikke bedre enn å uttrykke takknemlighet for alt du har i livet ditt, komme sammen med dine kjære og spise god mat.

Thanksgiving tradisjonen startet med at Pilgrimene feiret deres første innhøsting i Den Nye Verden (Amerika), og selv om ferien fortsatt er typisk amerikansk (kanadiere feirer også, men på en annen dag), er det lett å bli med hvis du følger vår nybegynner guide til Thanksgiving.

Kalkunen er festens midtpunkt

En kalkun bør være foran og i sentrum av festen – enten den er stekt eller grillet. Husk at matlagingen vanligvis tar flere timer, så sørg for å få en tidlig start. Når kalkunen er i ovnen, er det bare å komme i gang med alt tilbehøret…

Tilbehøret er også viktig

Det er ikke Thanksgiving uten stuffing, bønnegryte, potetmos, tranebærsaus og eplepai med en gigantisk kule vaniljeis på toppen av det hele (klassiske oppskrifter finner du her.) Gresskarpai er et absolutt must i tillegg, og til tross for at gresskar er den viktigste ingrediensen, er kaken faktisk en veldig søt dessert!

Lag hjemmelaget tranebærsaus

Denne sausen er lett å lage. Tilsett 200 gram sukker, 200 ml vann og 1000 gram tranebær i en gryte og la det koke i 10 minutter. Server den kald og imponer alle.

Sett på julemusikk

Thanksgiving er den offisielle starten på høytiden – noe som betyr at det er helt akseptabelt å slå på Dolly Parton’s Home for Christmas julealbum og lære seg The 12 Days of Christmas om igjen.

Vær takknemlig

Thanksgiving handler om takknemlighet. I min familie har vi som tradisjon at vi tar en runde med alle rundt bordet hvor vi deler en ting vi har vært takknemlige for det siste året. Det er en utrolig hyggelig ting å gjøre og det bringer alle sammen på en veldig fin måte.

Gobble gobble, som kalkunen sier! Og ikke glem å avslutte dagen i matkoma fordi du har spist FOR mye, det er en stolt tradisjon der jeg kommer fra!

Bilde av Satya Murthy, Flickr / Creative Commons

Utforsk USALær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på