GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 11 beste YouTube-kanalene du kan lære engelsk med uansett nivå

De 11 beste YouTube-kanalene du kan lære engelsk med uansett nivå

Hver dag bruker mennesker over hele verden YouTube til å lære seg nye ferdigheter. YouTube er en fantastisk plattform for å skape, lære og dele, helt gratis! Alt du trenger er en skjerm og internett så kan du lære deg alt fra A til Å. Samtidig er YouTube en uvurderling plattform for språkopplæring, du kan sitte hvor som helst, når som helst og lære så ofte du vil. Vi har delt opp tips etter tre forskjellige nivåer, nybegynner, middels og avansert:

Nybegynner:

Speak english with Mr. Duncan

Mr. Duncan brenner for det engelske språket. Gjennom sin YouTube-kanal – Speak English With Mr. Duncan – lærer han engelsk til hele verden gratis, tre dager i uken, live fra sitt hjem i England. Du får mye ut av timene hans; videoene er morsomme, enkle å se på og fordyper seg mer praktiskere språket og hvordan språket uttales. Hans underholdende leksjoner dekker en rekke temaer gjennom uken, fra natur, slang, nyheter, mote og til og med overlevelsesinstinkt.

Easy English

Ikke leksjoner som sådan, men Easy English er en av de mest nyttige engelsk-læringskanalene for nybegynnere. Hver video inneholder samtaler og interaksjoner med engelsktalende i virkelige situasjoner. Folk blir intervjuet på gaten og stilt enkle spørsmål om dagen eller livet deres. Du vil plukke opp riktig uttale og bli vant til å høre språket som snakkes av forskjellige mennesker.

BBC Learning English

BBC (British Broadcasting Corporation) er en britisk institusjon – som er er kanskje det beste stedet å lære engelsk med.  Hver dag publiseres en ny leksjon på BBC Learning English channel, hver og en designet for å hjelpe deg å lære engelsk effektivt ved hjelp av en rekke forskjellige formater.

De har også et annet tilbud som heter BBC News Review, der reportere diskuterer aktuelle emner og historier som viser deg hvordan du bruker språket slik som teamene fra de siste nyhetene. Nettstedet BBC Learning English tilbyr noen fantastiske leksjoner for personer i alle aldre, inkludert barn.

Jennifer ESL

Jennifer er den typen engelsklærer du skulle ønske du hadde; hun er tålmodig, tydelig og veldig kunnskapsrik. Hun underviser i amerikansk engelsk og publiserer jevnlig leksjoner og ressurser gruppert på sin YouTube kanal – Jennifer ESL. Leksjonene dekker alle de viktige elementer i språkopplæring: lytting, tale, lesing, skriving, grammatikk, ordforråd, uttale og amerikansk kultur. Du lærer også sammen med elevene hennes, noe som gir leksjonene en intim klasseromsfølelse.

Middels nivå

EnglishClass101.com

Du får en rask progresjon med EnglishClass101. Det er hundrevis av videotimer å velge mellom, hver leksjon dekker temaer som er avgjørende for språkopplæring. Leksjonene er generelt korte og passer bedre for elever med et godt generelt grep om språket.

On the Go with EF

EF YouTube-kanalen tar en litt annen, men likevel veldig underholdende tilnærming til språkopplæring, ved at den tar deg med på en virtuell ferie mens du lærer. EF Vloggers reiser verden rundt for å vise deg noen av de beste byene og diskutere språk og kultur på veien. Du vil oppleve LA med Angelina, Cape Town med Maria og Vancouver med Asia mens du kan lære nøkkeluttrykk og ordforråd som brukes i videoene.

VOA Learning English

Dette er en fantastisk idé fra internasjonale nyheter og kringkastere, Voice of America. VOA sin YouTube-kanal oppfordrer deg til å lære amerikansk engelsk med tekstede TV-nyhetsrapporter, ved å bruke et enklere språk og lese med mye lavere hastighet. Du lærer om aktuelle saker og blir kjent med å se amerkianske nyheter, alt mens du forbedrer dine engelskkunnskaper.

Avansert nivå

Rachels English

Hvis du leter etter en måte å bli enda bedre på å uttale engelsk, samt snakke naturlig engelsk, er Rachels engelsk noe for deg. Rachel er en klassisk operasanger og ekspert på engelsk uttale. Hun hjelper studenter med å forbedre sin selvtilitt mens de praktiserer språket – du vil glede deg over leksjonene hennes og bygge selvtillit.

Business English Pod

Hva skjer hvis du må snakke engelsk på jobb? Møter og presentasjoner innebærer ofte bruk av språk du vanligvis ikke vil bruke i det hverdagslige. Ta turen innom Business English Pod, der leksjonene dekker komplekse språksituasjoner.

Spårklæring for barn:

British Council Learn English Kids

LearnEnglish Kids fra det British Council er en morsom og informativ plattform for barn å lære engelsk med. Videoene kommer i forskjellige typer formater, du vil for eksempel finne: «Hvordan gjøre det» videoer, sånn som «Hvordan lage popcorn» – ved alle leksjonene er det barn som snakker, samtidig som det er en blanding av animerte rytmer, sanger og historier – altså helt perfekt for barn. Uansett alder, bli med å lær ved å høre og synge sanger på engelsk – du vil også forebdre minnet og hukommelsen.

Fun Kids English

Fun kids english er en veldig engasjerende plattform for barn i alle aldre. Den er laget av professionelle lærere, musikere og barne forfattere. Episodene består av animerte engelskvideoer og sanger man lærer lett. Det kommer nye videoer hver uke og hver episode er dedikert til å lære barn alfabetet, dyr, mat, farger, handlinger, transporter og jobber med mer.

Sjekk ut EF sin YouTube kanalSjekk den ut her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på