GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 filmer du kan lære engelsk av

10 filmer du kan lære engelsk av

Å lære et språk er mye enklere når du har det gøy – og hva er vell en bedre måte å fordrive tiden på enn å se på film (med en pose popcorn, selvfølgelig)! Men bruker storfilmer dårlig engelsk? Er indie filmer for kompliserte og bruker de for mange rare ord? For å hjelpe deg har jeg laget en liste over filmer jeg mener er de mest effektive (og underholdende ) for å hjelpe deg å lære engelsk.

1. JURASSIC PARK (1993)

OK, alle har vell sett denne – og hvis ikke, shame on you. Det er den perfekte filmen for å lære noen litt kompliserte vitenskapelige ord i en underholdende kontekst. Det er også min favoritt film noensinne.

2. NOTTING HILL (1999)

Hvis du ikke er sikker på om du vil lære britisk eller amerikansk engelsk, bør du se denne filmen. Hendelsen er i London, og følger en nerdete bokhandel eier som forelsker seg i en amerikansk filmstjerne. Avslutningen vil gjøre deg i godt humør.

3. CLUELESS (1995)

Nå som 90-tallet er på moten er dette den beste måten å friske opp din retro ungdoms slang. Clueless er utspiller seg på en  videregående skole i Los Angeles og med noen av de mest ikoniske motene i 1993-1996 perioden. Fun fact: den er basert på romanen Emma av Jane Austen.

4. THE HUNGER GAMES (2012)

Enkelt å forstå amerikansk aksent? Check. Jennifer Lawrence? Check. Kjekk mannlig hovedrolle? Check. Spenningsfylte kampscener? Mega check. Hvis du er fan av sci-fi-eventyr med litt romantikk og post-apokalyptisk politikk må du se denne!

5. THE KING’S SPEECH (2010)

Ganske enkelt, fokuserer denne filmen seg på Englands Kong George, som måtte overvinne talevansker for å holde en tale til det britiske folk – filmen er ikke bare underholdende , men det er faktisk en uttale leksjon i den også. Win!

6. THE QUEEN (2006)

Vi holder oss til det kongelige tema. Du kan lære deg en alvorlig raffinert britisk-engelsk aksent i denne filmen, basert på den britiske kongefamiliens reaksjon til døden av prinsesse Diana. Full av drama, dyrt sett og skuespiller Helen Mirren gjør sitt beste inntrykk av The Queen (og har en skikkelig posh aksent!)

7. THE WIZARD OF OZ (1939)

En av verdens mest kjente og ikoniske filmer, The Wizard of Oz er en av de filmene du ikke kan si du aldri har sett. Historien følger en jente som heter Dorothy, transportert til en magisk verden som hun er forutbestemt til å redde.

8. MEN IN BLACK (1997)

Ikke bare er engelsken i Men in Black veldig lett å forstå, det er også relaterbar (så langt som hemmelige agenter på jakt etter aliens kan relateres til). Will Smith spiller hovedrollen bruker et klar og tydelig språk, men det er også hipt og kult fordi, du vet, han er Will Smith.

9. THE BABADOOK (2014)

Dette er en skremmende film, så hvis du ikke er en skrekkfilm fan, er det sannsynligvis best å droppe denne. En kvinne og hennes unge sønn finner en skummel bok om et monster kalt The Babadook – så begynner rare ting å skje i huset deres.

10. BLACK SHEEP (2006)

New Zealand er kjent for sine skrekk-komedier og denne er den beste. Det er en film om varulver, men istedenfor varulver er de sauer. Rart, ja litt. Men ikke bare vil du lære New Zealandsk aksent, du vil også lære om landets landbrukskultur.

Lær engelsk i utlandetLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på