GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lær engelsk med disse 5 podcastene

Lær engelsk med disse 5 podcastene

Å leve i den digitale tidsalder har sine fordeler – spesielt når det kommer til språklære: dagene der du måtte lese bøker med tung grammatikk er forbi. Istedenfor kan du forbedre engelsken din ved å trykke på en knapp – for eksempel ved hjelp av en podcast. Det er perfekt til å komplementere engelsktimene dine, slik at du lærer enda mer. Vi hjelper deg å komme igang med disse fem podcastene for alle nivåer av engelsk.

Nybegynner Podcast

_Learn english
_

La oss starte med  Learn English –en fantastisk podcast fra det Britiske Råd. Episodene er diskusjonsbaserte og dekker enkle ord man får bruk for i hverdagen. Podcasten tilbyr også en god del gratis materiale, ikke bare kan du laste ned episodenes manus, men du kan også ta små tester og quizer. Det er en perfekt måte å lære seg nye ord på og få en rask progresjon.

Voice of America

Om du vil forbere engelsken din ved å høre på interessante emner, er Voice of America: Learning English noe for deg! Denne informasjonstjenesten har forskjellige typer lyd-innstillinger slik at du kan høre engelsken litt tregere enn normal hastighet. Hvert program henvender seg til ulike interesser. “American Mosaic” drøfter popkulturen i USA – som de nyeste filmene, for eksempel.  I mellomtiden kan den historieinteresserte nyte “The Making of a Nation“, som handler om USAs historie. Og det er bare toppen av isfjellet: flere programmer har fokus på vitenskap og grammatikk – så ikke bare vil du lære engelsk, men du vil også bli super smart!

**Viderekommen podkast

**

6 Minute English

Med sin 6 Minute English podcast, har BBC klart å skape en morsom måte å lære engelsk på. Episodene er basert på hverdagslige situasjoner og er en diskusjon mellom to personer, Nick og Alice. Temaene er utrolig underholdende. Du glemmer at du lærer engelsk. Pluss at hver episode har en transkripsjon og en ordliste med definisjoner.

Podcasts in English

Podcasts in English er bemerkelsesverdig for sin store variasjon. Nettsiden tilbyr en haug av podcaster for hvert eneste nivå. Episodene er korte – på under 5 minutter som er perfekt om du har dårlig tid. De prater om underholdende temaer, som inkluderer perler som “10 bemerkelsesverdige fakta om verdenscupen” til “planking”. Spekteret er bredt med høy kvalitet.

**Avansert podkast

**

The English We Speak

I The English We Speak, fokuserer BBC på idiomer og uttrykk – en av de siste trinnene i å beherske språket. Podcasten har en lett samtale mellom to personer som tar opp ett morsomt og populært uttrykk hver uke. En av mine favoritt episoder fokuserer på uttrykk som “eye candy” og “sweet tooth“. Og det beste? Du vil høre idiomer som brukes i hverdagslig sammenheng, som er den beste måten å plukke opp nye ord og forbedre din engelsk på.

FORBEDRE DIN ENGELSK PÅ REISELær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på