GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Lær engelsk med sanger: 10 artister du må høre på

Lær engelsk med sanger: 10 artister du må høre på

Å lære språk skjer ikke bare i et klasserom – du kan legge til noen få enkle ting i ditt daglige liv som virkelig kan gjøre læringen mye mer effektiv. Å se på TV-programmer eller filmer på engelsk er en fin måte å få raskere fremgang på, samt å lytte til sanger. Vi har plukket ut noen artister du kan legge til i Spotify-spillelistene dine som hjelper deg med å lære engelsk uten å tenke over det.

1. Ed Sheeran

Hvis du ikke vil innrømme at du har sunget til Ed Sheeran, lyver du. Hans sanger er enkle å relatere seg til og albumene hans går lett på repeat. Selv om språket ikke er komplisert kan det gå raskt, så prøv å holde tråden når du hører på. Det er en fin måte å sette dine lytte- og snakkevner på prøve.

2. Of Monsters and Men

De avslappede vibene fra Of Monsters and Men er det perfekte lydsporet til sommeren, og et godt hjelpemiddel til språklære. Langsomt sunget og lett å følge, lærer du teksten så fort du får inn melodien. Indiegruppen er faktisk islandsk, så hvis de kan mestre perfekt engelsk, kan du også!

3. The Cure

Gå dypere inn i musikkhistoriebøkene for et band som faktisk lagde vinylplater og kassettbånd før de ble kule igjen. Deres  klassiker, “Friday I’m in Love” er en super enkel måte å lære dagene i uken på, og som resten av deres hits er den super fengende.

4. Bruno Mars

Bruno Mars´tekster er fylt med engelsk slang. På engelsk betyr “being in your ‘birthday suit’”  å være naken,  “my castle” refererer til huset ditt, og hvis du planlegger å slappe av, kan du “‘kick back”. Legg sagnene inn i din morgenspilleliste for best mulig start på dagen din.

5. Taylor Swift

Taylor snakker alltid om hennes ekser, og synger ofte de fengende popsangene i første person. Med tekster som nesten alltid snakker direkte til lytteren blir du vant til vanlig samtale på engelsk på kort tid.

6. John Legend

Uansett hvilke noter denne mannen treffer synger han så utrolig sjelfullt, og hans tekster er alltid perfekte. Etter å ha sunget med på sangene hans er det en sjanse for at du får inn en amerikansk aksent.

7. The Beatles

Alle kan forholde seg til de klassiske, fengende sangene fra The Beatles. Deres tekster er enkle å følge, og du kan lære deg en skikkelig engelsk aksent ved å høre mye på dem. Vårt topp tips? Lær sangteksten til “All you need is love” ved å se Love Actually filmen.

8. Adele

Dette må være den kraftigste stemmen som har kommet fra England de siste årene. Adele synger som en engel, men snakker med en karakteristisk London-aksent i intervjuer, så Adele er ikke bare bra for vakker musikk, men også for å lære seg lokal slang.

9. Sam Smith

En annen britisk og fenomenal stemme. Sam Smith ligner litt på Adele med sine følelsesmessige ballader som dominerer musikklistene, men bruker enklere språk som er enklere å følge og huske for utenlandske engelsktalende som prøver å få tak i språket.

10. Maroon 5

Adam Levine, frontmedlemmet av Maroon 5, er langt mer enn bare et pent ansikt. En talentfull sanger og låtkriver (les: Maroon 5s album er alltid full av bangers), han synger også tydelig og overdriver ikke ordene.

LÆR ENGELSK MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på