GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 Netflix-serier å lære engelsk med

10 Netflix-serier å lære engelsk med

Alles favoritt når det kommer til strømmetjenester kan også være det perfekte stedet å bli god på engelsk. Hvis du forbereder deg til å se utallige episoder med noen av de beste Netflix-seriene, hvorfor ikke sette underteksten på engelsk, bestille litt pizza, poppe litt popcorn, og gjøre deg klar til å forbedre språkkunnskapene dine. Her er mine favoritter:

House of Cards

Har du sett dette showet? DET. ER. SÅ. BRA. Språket er både tilgjengelig, men også komplisert til tider, med politiske (forvirrende ord). Hvis du ikke har sett showet før, handler det om en farlig ambisiøs politiker som bruker korrupsjon til å bli president i USA.

Orange is the New Black

En kvinne med navn Piper blir sendt i fengsel på grunn av en liten kriminell handling. Serien følger hennes reise på innsiden av fengselet. Det er massevis av amerikanske slang-ord å lære seg her, samt banneord, hehe.

Stranger Things

Dette serien er for dere sci-fi fans der ute. En overnaturlig grøsser komedie (høres rart ut, men det funker), med handlingen satt tilbake på 80-tallet. En mystisk jente bor hjemme hos en gruppe venner i en liten småby i USA. Her skjer det masse skumle hendelser som kan få deg til å skvette. Den er kjempe spennende og har en rekke gøye slang-ord.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Jeg utfordrer deg til ikke å gråte av latter til denne wacky komedien. Kimmy er en uskyldig ung kvinne holdt fanget i en underjordisk bunker av en gal sektsleder, før hun drar på flukt og flytter til New York for å gjenoppbygge livet sitt. Det er mye morsommere enn det høres ut, og hennes romkamerat Titus Andromedon er i utgangspunktet den mest morsomme karakteren i 2017.

The Crown

Vil du vite hvordan dronningen av England var før hun ble – du vet – veldig gammel? Det lurte tydeligvis mange på,  derfor lagde Netflix  dette fantastiske dramaet om dronning Elizabeth IIs liv da hun var ung og nettopp hadde giftet seg. Skuespillet er så stilig som de suverene britiske aksentene, som er fantastisk å lære om du planlegger å flytte til Storbritannia.

The Defenders

Har du allerede sett Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage og Iron Fist på Netflix? OK, du må først gå og se dem og kom deretter tilbake for å se på denne serien, der de alle kommer sammen. Det er et Marvel-show, men ikke som filmene du er vant til. Det er sannsynligvis en av de kuleste showene på denne listen, som er grunn nok til å se det.

Ozark

Hvis du elsker stilige krimfilmer, så er Ozark den nye serien du har ventet på. Det handler om en finansmann fra Chicago som plutselig skal flytte familien til Ozarks – et sommerferieområde i det amerikanske Midtvesten – hvor et meksikansk kartell oppdager at han har stjålet penger fra dem. Det er klassisk Netflix-format, så det er en glede å se, og språket er enkelt å forstå.

13 Reasons Why

OK – dette er litt kontroversielt, fordi det handler om en tenårings selvmord, men det er også en av de mest populære showene på Netflix. Etter at skolepiken Hannah tar sitt eget liv, oppdager hennes venn Clay en boks med kassettbånd rettet mot hver av de personene hun klandrer for å tvinge henne til å begå selvmord.

Dear White People

Faktisk er nok dette showet det mest kontroversielle på denne listen. Det er en serie med sammenhengende historier som følger studenter på et universitet der rase og sosiale rettferdighetsproblemer er rundt dem. Ikke bare vil du lære engelsk terminologi, du kan bli inspirert til å starte din egen politiske blogg.

Master of None

Ikke gitt denne serien et forsøk ennå? Nå er det på tide å starte! Det handler om Aziz Ansari som er  skuespiller i New York, som ikke vet hva han vil gjøre med livet. Det har mange morsomme situasjoner som involverer mat, og det “hippe” amerikanske språket vil få deg til å bruke “yass” og “bro” i ditt daglige liv før du har slått av TVen. Jeg advarte deg.

Lær engelsk i utlandet med EF!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Snakker du flytende? Test dine språkkunnskaper med vår hurtige test

Les mer