GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Unngå kleine stillheter med disse kule faktaene om 10 byer

Unngå kleine stillheter med disse kule faktaene om 10 byer

Vet du alt du trenger å vite om noen av verdens kuleste byer? Tenk omigjen! Disse spennende og travle metropolene har i århundrer, til og med tusenvis av år lagt mange fascinerende historier bak seg. Byene har mange morsomme fakta, derfor serverer vi deg 10 byer og faktaer, som er perfekt til deg som vil unngå kleine stillheter under middag med svigers, eller når du møter læreren din på bussen.

1. New York

Fram til 1920-tallet var 1. mai ‘Moving Day’ i New York City. Hvis du skulle bytte leilighet det året, måtte du vente til denne datoen, og alle ble byttet hjem på en og samme dag. Etter hvert som byen vokste og vokste, begynte tradisjonen som strakk seg tilbake til kolonitiden å dø ut fordi Moving Day ble for stor og for kaotisk – gatene ble sperret av hestevogner! Heldigvis kan New Yorkere flytte på hvilken som helst dag i året nå.

2. London

Svarte drosjesjåfører (cabbies) i London må studere gatenavn og lokale kart i opptil fire år og bestå flere eksamener for å bli sertifisert med ‘The Knowledge’. Først da får de lisenser til å sette seg bak rattet i en av verdens mest ikoniske drosjer. Her er sat-navs assosiert med skam; cabbies forventes å lære rundt 320 populære ruter gjennom 25 000 gater, huske 20 000 landemerker og populære steder utenfra, for å navigere i Londons nabolag kartfritt.

3. Berlin

Den travle tyske hovedstaden har minst 170 museer, og har flere museer enn regnfulle dager. Fra museumsøya, til en rekke forskjellige og sære opplevelser, inkludert den intense Topography of Terror, the Spy Museum, og DDR museet der besøkende kan oppleve livet i det historiske Tyskland under kommunisme og til og med det joviale Currywurst (curry pølse) museum , det er noe i byen for alle.

4. Tokyo

Tokyos undergrunns- og tognettverk er omfattende – og overfylt! I rushtiden blir Oshiya (AKA: ‘pusherne’) ansatt for å bokstavelig talt skyve folk inn i togene når stasjonene er på sitt travleste. Så når du besøker Japans hovedstad, er det best å prøve å reise off-season!

5. Los Angeles

Da byen ble opprettet for første gang i 1923, sto det ‘HOLLYWOODLAND’ på det ikoniske Hollywood-skiltet, og var en annonse for et nytt boligområde som ble bygget på åsene over LAs Hollywood-distrikt. I 1949 prøvde Los Angeles Parks and Recreation-avdelingen å få revet hele skiltet, men byen stemte imot det og i stedet ble bare ‘LAND’ fjernet, noe som gjorde de resterende ni enorme bokstavene til det ikoniske synet de er i dag.

6. Seoul

Seoul er et globalt knutepunkt for teknologi og innovasjon, og landet har det raskeste gjennomsnittlige internettfarten i verden! Sør-Korea har også opp til 26,1 megabit per sekund for bredbånd og har den beste 4G-tilgjengeligheten på planeten – gjør deg klar til å fylle Instagram-feeden din, her kan du forvente et signal 95% av tiden!

7. Barcelona

Sagrada Familia, et av Barcelonas mest kjente og vakre landemerker, har tatt lengre tid å bygge enn den store pyramiden i Giza i Egypt. Designet av Gaudí og et fredet UNESCOs verdensarvliste, startet byggingen av kirken i 1882. Foreløpig er det anslått at bygningen endelig vil være ferdig i 2026, noe som gjør det til et av de lengstlevende arkitektoniske prosjektene i verden.

8. Cape Town

Spektakulære Sør-Afrika er kjent for sine safariopplevelser i verdensklasse. I Cape Towns finner du 2.000 bosatte afrikanske pingviner, hvorav mange kan sees på Boulder Beach. Men disse pingvinene, som du finner i alle mulige reiseguider har bare vært på fastlandet de siste 30-40 årene!

9. Lisboa

Lisboa er faktisk en av de eldste byene i verden. Først bosatt i rundt 1200 f.Kr., det er den nest eldste europeiske hovedstaden etter Athen, er minst fire hundre år eldre enn til og med Roma. Den lange historien som har formet byen vi ser i dag – inkludert en enorm gjenoppbygging etter at nesten det hele ble ødelagt i et stort jordskjelv i 1755.

10. Shanghai

Da Kina åpnet sin første høyhastighets jernbaneforbindelse mellom Shanghai og Beijing, to av landets største og viktigste byer innen finans, næringsliv og politikk, ble togkonduktørene opplært til å smile og samtidig vise nøyaktig åtte tenner mens de var på jobb. Dette krever mye trening, noen som jobbet der innrømmer å ha brukt spisepinner for å holde kjeven i riktig posisjon for å lære dette.

Lær et språk i en av disse byeneLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på