GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 fantastiske road trips i Storbritannia og Irland

10 fantastiske road trips i Storbritannia og Irland

Storbritannia og Irland er fylt med flotte steder å utforske. Å bo eller studere i England eller Irland er den perfekte muligheten for å bruke langhelger eller ferier på å kjøre rundt de britiske øyer. Lag en spilleliste (eller utforsk EF’s Spotify), kjøp med masse snacks og reis ut på en av disse fantastiske road trips rundt i England og Irland:

1. Yorkshire Dales, Buttertubs Pass, England

Yorkshires mange snirklende veier, hårnålssvinger og endeløse heier gir den perfekte muligheten til å øve på sin én-veibane-kjøring. Du blir kanskje fanget bak en traktor eller to på veien til Buttertubs Pass, som ligger i hjertet av Yorkshire Dales. En hard stigning kjent fra første etappe av Tour de France i 2014, og hjem til de berømte 20 meter dype hull i veien som bønder pleide å senke smør ned i for å holde det kaldt til de lokale markedene. Stopp ved Wensleydale Creamery på veien og smak på de beste ostene i Dales!

2. Burrowdale to Buttermere, Lake District, England

Som en UNESCO verdensarv er Lake District et paradis for naturelskere. Når du utforsker denne vakre delen av England som sprer seg over nesten 2500 km2, vil du oppdage billedskjønne sjøer, høye åser og de vakreste solnedgangene i England. Prøv å kjøre fra sjø til sjø og slå leir i Buttermere, hvor du kan padle kajakk over Ullswater-sjøen eller gå opp Scafell Pike – det høyeste fjellet i England.

3. Black Mountain Pass, Brecon Beacons, Wales

Denne litt over 32 km lange veien går gjennom dalene i Wales fra Gwaun-cae-Gurwan til Llandovery over smale broer over friske fjellelver, mellom steinvegger og over det legendariske Black Mountain. Hold utkikk etter omstreifende sauer, og vær sikker på at bremsene dine virker på denne fantastiske turen!

4. Abergwesyn Pass, Powys, Wales

Enda en vakker road trip i Wales er denne 32 km lange strekningen som forbinder Abergwesym og Tregar – som også kalles The Devil’s Staircase. Og det er en god grunn til dette kallenavnet: En smal ensporet, nesten vertikal klatretur gjennom skog som ikke er for sarte sjeler. Utfordringen blir belønnet med flere kilometer med daler, hvor du kun har sauer som selskap. Men husk, det er en bratt nedstigning på andre siden av fjellet.

5. Cheddar Gorge, Somerset, England

Cheddar Gorge, en kløft av kalkstein i Mendip Hills i nærheten av landsbyen Cheddar i Somerset, tiltrekker en halv million besøkende hvert år som reiser til grottene i Cheddar. Ta en kjøretur gjennom kløften der over 150 meter nesten vertikale kløfter tårner over veien og geiter klatrer i fjellsidene. En tidlig morgentur anbefales for å unngå rushet blant turistene.

6. Cotswolds, England

Cotswolds er karakterisert ved bølgende bakker, landsbyer som kunne vært på postkort, vakre slott og hus som får deg til å føle som om du er på settet til Downton Abbey. Besøk Castle Combe, Stroud, Blenheim Palace og den lille landsbyen Bourton-on-the-water. Cotswolds er hjem for mange festivaler og begivenheter, så sjekk om det er noen spennende arrangementer i nærmeste fremtid når du planlegger reisen din.

7. Cornwall, Devon, England

Cornwall i den sørvestlige delen av England er perfekt for en road trip. Rustikke kyststrekninger med sandstrender, skjulte havner og hyggelige tekafeer gjør en tur gjennom dette området til en absolutt fornøyelse. Det er masse fine utsikter mot kysten, så det er ikke kun én perfekt rute eller distanse til denne turen. Bare sørg for at du stopper i Lands End, den gjemte bukten Cadqwith og den tradisjonelle fiskerbyen Port Isaac. Og husk å smake Cornish cream te med en scone mens du er der.

8. North Coast 500, Highlands, Skottland

Hvis du er litt ambisiøs og vil reise litt lengre, har Skottland noen av de vakreste landskapene i Europa. The North Coast 500-ruten tilbyr mer enn 800 km hvor man kan utforske så mye av Skottland som man bare vil. Reis på de snirklete veiene fra Inverness til John O’Groats og tilbake sørover igjen. Besøk destillerier, kjør forbi rustikke slott, oppdag gjemte strender og se vilt naturliv på veien. Hvis du ikke har så mye tid, velg ut et par steder slik som f.eks Cairngorms!

9. The Wild Atlantic Way, Donegal, Leitrim, Sligo, Mayo, Galway, Clare, Limerick, Kerry og Cork, Irland

Utforsk ni regioner i Irland på en 2500 km lang tur langs den vakre vestkysten. Se billedskjønne øyer på en inspirerende rute som inkluderer fem nasjonalparker, utallige strender, klostre, slott og fyrtårn. Hvis det er dårlig vær kan du ta det helt med ro – det finnes berømte bryggerier, museer og kunstgallerier som bare venter på å bli oppdaget.

10. Snowdonia National Park, Wales

Denne ruten lager en Y-form på kartet og begynner i den lille byen Betws-y-Coed (google Pont-y-Pair-broen) og ender opp gjennom den episke Snowdonia National Park til Llanberis. Her kan du se det fantastiske fjellet Mt.Snowdon stikke opp gjennom tåken i litt over 1 kilometers høyde. Reis deretter sørover tilbake forbi Harlechs middelalderslott til Barmouth, hvor den fantastiske utsikten over Cardigan Bay venter.

Studer engelsk i England med EFLes mer her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer