GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

15 gode grunner til å besøke Russland

15 gode grunner til å besøke Russland

Variert og gal, enorm og ekstravagant; Russland er verdens største land. Satt sammen av over 114 millioner mennesker, 1156 år med historie, og som dekker 11 tidssoner, er Russland hjemmet til et rikt, kulturelt mangfold og en enorm, nydelig natur, slik man aldri før har sett. Trenger du 15 (flere) gode grunner til å besøke Russland?

Fra huskyene som løper opp de iskalde Siberiske fjellene, til det flotte og enorme nordlyset; fra det kuppelformede taket på St.Basil’s Cathedral til de verdenskjente kunstverkene i Tretyakov Galleriet, det er en liste som aldri slutter av grunner til å besøke dette spektakulære landet (ta det med ro, jeg har holdt denne til 15 grunner). La oss dykke ned i denne slik som russere dykker ned i iskalde basseng i Banyas spa.

1. Forstå størrelsen og hva det har å tilby

Du vet faktaene allerede, 1156 år med historie, 114 millioner mennesker, 11 tidssoner. Det er skalaen dette landet har, og det er første grunnen til at dette landet er perfekt for en hver type turist.

Eventyrlige personer kan dra til fjell og innsjøer for å gå tur, gå på ski og stå på ski, drive med diverse vannsporter, kan de som leter etter det kulturelle oppleve landets 1110 byer og tettsteder. Turister sitter alltid igjen med inntrykket at det er mer å oppleve, og det er grunnen som underbygger alle de andre punktene på denne listen.

2. Forstå mangfoldet i kulturen

Russland har utallige historier man kan oppdage. Med et så stort land kommer en enorm historie, forskjellige kulturer og en lang, politisk fortid. Fra vanskeligheter med det bysantiske riket og utviklingen av Sovjetunionen til kulturene fra over 100 identifiserte minoritetetniske grupper i Russland, hvorav noen er urfolk med egen kleskode, religiøse tradisjoner og til og med sitt eget språk.

3. Beundre den arkitekturiske prakten

Russlands byer er velsignet med overdådig arkitektur og unikt design uansett hvor man ser. I Moskva, den eldste byen i Russland, er til og med byens metro-stasjoner en hyllest til storheten man finner i landets palasser, etter at Stalin forespurte at togstasjonene skulle bli designet som at var “folkets palasser”. Pass på at du tar metroen til Den Røde Plass, hvor du vil finne ekstravagant arkitektur fra det tidligere russiske imperiumet.

Samtidig er St.Petersburg, den tidligere hovedstaten, sett på som Russlands kulturelle episenter. Der vil du finne en svimlende miks av stiler: Yelagin Palasset og Mikhailovsky Palasset bringer tilbake antikkens nyklassiske struktur, St.Petersburg House of Soviets som tilbyr tilskuere et imponerende bilde av den sovjetiske arkitekturen; og Vinterpalasset, en gang hjemmet til en av Tsarene,  kjent for dets overdådige barokkstil.

4. Gå over Den Røde Plassen i Moskva

Denne delen av Moskva fortjener et punkt for seg selv (og ikke bare fordi jeg mener det). Alle landets store hovedveier og Moskvas gater kan spores tilbake til brosteinen ved dette fantastiske stedet. Etter at du har sett de kjente løkformede kuplene på St. Basils Katedral og fundert på om du tilfeldigvis havnet midt på et filmsett, er det tid for å se attraksjonene på Den Røde Plass.

Fra denne lokasjonen kan du besøke Lenins Museum og se verdens mest kjente mumie, handle på GUM varehuset og se det fantastiske himmeltaket deres, og ta en tur rundt Kremlin, som består av fem palasser, fire katedraler og det symbolske rød-murede Kremlintårnet. Du kan faktisk trenge en hel dag, eller to, for å se alt på Den Røde Plass.

5. Ta en tur på den Transsibirske jernbanen

Sliten etter å ha opplevd alle palassene? Ta turen bort fra alle turiststedene og hopp ombord på det Transsibirske-toget. Denne naturskjønne togturen fra Moskva til Vladivostok er 9257 km lang og turen strekker seg gjennom slettene i Sibir og stopper på noen av Russlands mest trollbindende steder. Turen tar seks netter, om man skal fullføre fra start til slutt.

Kjør forbi den frosne Bajkalsjøen om vinteren eller ta togturen om sommeren og se solen danse over den store sjøen. Det er mat og gratis internett ombord på toget, selv om man kanskje vil foretrekke å bli distrahert av vindussete-utsikten, fremfor å se på Netflix. Du bør nok også fullføre ‘Krig og Fred’ boken din senere (selv om vi skal snakke litt mer om Russlands imponerende litterære innflytelse senere).

6. Gå tur gjennom det fortryllende landskapet

Når man ser på alle de dramatiske landskapene gjennom togvinduet tenker frister det fort å oppleve dem selv. Du ser Bajkalsjøen på din Transsiberiske togtur (det er den største sjøen i verden) og naturen i omgivelsene rundt sjøen gir et perfekt stopp for å strekke på beina, om du så velger å bruke et par timer der eller noen dager der.

Hvis du vil gå lenger turer i høyden bør du dra til Elbrus, et av fjellene i Kauskasus-fjellene, som er et av Russlands mest populære steder for turgåere, på grunn av den imponerende utsikten på både stien for nybegynnere og på den for de mer erfarne og spenningssøkende turgåerne.

7. Besøk en vinter og se hvordan himmelen lysner opp

Dette er på manges ønskeliste! Ta turen ut i naturen og se på himmelen eksplodere i fargene til nordlyset. Det fortryllende lyset er et fenomen forårsaket av solvind og er naturens belønning for uendelige mørke netter og bitende kaldt vær nord for Polarsirkelen. Kolahalvøya er ansett som et av de beste stedene for å nyte nordlyset.

8. La tiden fly med de uendelige kunstsamlingene

Alle kunstentustiaster vil mene at man aldri kan få nok tid i Russland. Besøk Tretjakovgalleriet i Moskva og se mer enn 180 000 russiske kunstverk, fra det 11.århundre til det 20.århundre. I St.Petersburg kan man se over tre millioner kunstverk og gjenstander på Hermitage museumet, pass på at du får med deg det mest kjente maleriet: Rembrandts The Return of the Prodigal Son (den fortapte sønns hjemkomst).

9. Opplev middelalderbyene i Den Gyldne Ring

Den Gyldne Ring er et populært sted i Russland for turister, som strekker seg gjennom middelalderbyer og byer som ikke har blitt påvirket av modernitet og industrialiseringen. Omringet av denne gamle sfæren av Russland kan du finne historien til den ortodokse kirke, smake på tradisjonell mat og prøve deg i gamle teknikker i kunst og håndverk.

10. Ta båt gjennom Russlands elvelabyrinter

Det er rundt 100 000 elver i Russland som slynger seg gjennom byer, store som små. En båttur gjennom disse elvene med en turguide er en av de beste måtene og oppleve landet på. Du kan sitte og nyte utsikten mens du hører på gamle fortellinger om stedene du ser.

11. Ta en rens i en russisk banya (sauna)

Etter alle opplevelsene kan du roe ned slik de lokale gjør og ta et bad på et russisk spa. Det er en av de mest populære avslappingsmetodene i Russland og du kan finne et banya spa i alle de store byene og ha mulighet til å skjemme deg bort i et steambad eller en Paranie-behandling, som involverer grener og ekalyptus som børstes over kroppen din for å øke sirkulasjonen og minske spenning i kroppen.

12. Nyt solen i Sotsji

Russland er kanskje ikke det stedet du tenker på når du vil nyte solen, men Sotsji er et populært strandferiested om sommeren for mange russere. Med beliggenhet rett ved Svartehavet har byen et tropisk klima og palmetrær rundt gatene. Du kan også oppleve russiske museer og arkitektur mens du nyter grønne skoger og varme solstråler.

13. Velg det klassiske og opplev tradisjonell russisk ballett

Ballett i Russland er en del av nasjonens stolthet, sterkt sammenvevd med landets historie, da ballett var hovedkilden til underholdning for russiske adelsmenn i mange århundrer.

Russland er nå hjemstedet til verdens beste ballettdansere og har sine egne, unike stiler. Men i dag er ikke ballett kun for eliten og de kongelige, du kan reservere et sete på Bolsjojteateret og nyte en kveld du aldri vil glemme. Er det noe som fortjener en plass blant 15 gode grunner til å besøke Russland, er det denne!

14. Se et russisk skuespill

Verdenskjent for Anton Chekhovs realistiske skuespill er russisk kultur like seriøse når det kommer til teater, som med ballett. Moskva er ansett som en av verdens største byer når det kommer til teater, og til tross for deres korte historie med teater, har byen i dag over 70 teater.

15. Les en bok fra en russisk forfatter

Alle bokelskere vil nyte en tur til hjemlandet til noen av de mest kjente forfattere gjennom tidene: Leo Tolstoy (War and Peace), Nikolay Gogol (Dead Souls), Fyodor Dostoyevsky (Crime and Punishment) – for å nevne noen.

Ta en litterær tur gjennom Russland og besøk museene til disse forskjellige forfatterne. Noen av gåturene gjennom St.Petersburg vil til og med stoppe på steder fra Crime and Punishment. Hvis du trenger en pause – ta med deg  poesiboken skrevet av Alexander Pushkin og les ‘The Land of Moscow’ på stedene de var inspirert av.

Ønsker du å studere i Russland?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer