GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Konichiwa fra MyYear Mathias

Hils på MyYear vinneren fra 2018 som skal besøke Tokyo og Sydney på sitt livs eventyr med EF!
Konichiwa fra MyYear Mathias

Jeg er Mathias, en 28 år gammel fyr fra en liten bygd utenfor Oslo: Nittedal! Siden jeg flyttet fra Nittedal for godt over ti år siden har jeg reist over hele verden – jeg elsker å reise!

Akkurat nå befinner jeg meg i teknologistorbyen Tokyo. Her skal jeg være et semester og det har allerede gått 3 uker. Føles som 5 dager siden jeg ankom – tiden flyr når man har det gøy!

Hvorfor Tokyo?

For fire år siden bodde jeg ett år i Shanghai og jeg følte meg ikke ferdig med Asia når jeg flyttet hjem igjen. Det var som Asia fremdeles ropte på meg.

Er det menneskene? Ikke nødvendigvis.
Er det kulturen? JA! Naturen? Ja, absolutt. Det er så frodig, massivt og uberørt – I love it!

Hittil har jeg brukt de første tre ukene på å lære meg språk og oppleve Tokyo. Jeg har store planer om å erobre dette landet på kryss og tvers. Kyoto, Osaka, Hisoshima, og pudderskjøring i Sapporo. Watch out, here I come!

Hvordan er skolehverdagen på EF Tokyo?

Første uke på skolen var spennende! Jeg møtte på skolen 08.30 sammen med 150(!) andre spente studenter. Skolen ligger i 27 etasje i ett av de høyeste byggene i Shibuja-ku. Et fantastisk kult område med masse lys og lyd. Ca 300m fra skolen ligger verdenskjente Shibuya Crossing hvor over 500 000 mennesker krysser veien hver dag. HELT SYKT!

Videre fikk jeg en utrolig snill og flink lærer, ved navn Yumi Sensei. Hun nekter å snakke engelsk, selv om hun noen ganger blir nødt når Mathias ikke helt skjønner hva hun prøver å formidle. Hehe.

Ellers tror jeg ikke jeg lyver om jeg sier at vi har 10 forskjellige nasjonaliteter i en klasse på 16 stk. Selv om alle kan litt engelsk prøver vi (faktisk) å holde samtalene på vårt felles språk: Japansk.

Hva gleder du deg mest til i året som kommer?

Som jeg nevnte tidligere: utforske, utforske, UTFORSKE! Det er så mye jeg vil se og så mange mennesker jeg vil møte. Jeg har ikke like god tid denne gangen som forrige gang jeg besøkte Asia, men det blir nok neppe siste gangen jeg bosetter meg på dette eventyret av et kontinent.

Hvis du er nysgjerrig på Asia anbefaler jeg at du kommer deg dit så fort som mulig. Er du som meg? Da kommer du aldri til å få nok. Reis så fort som mulig så du har muligheten til å reise tilbake flere ganger. Kulturen, teknologien, maten og menneskene er både facinerende og inspirerende.

Dette er ikke det siste dere hører fra meg – vi snakkes!

Les mer om Tokyoher..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på