GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 grunner til å elske Malaga

10 grunner til å elske Malaga

Malaga har blitt en sofistikert by full av fantastisk arkitektur, solrike strender, vakre botaniske hager, utsøkt mat og et kulturelt kunstdistrikt. Følg med meg på en kjapp rundtur i det sørlige Spanias hotteste by!

1. Kultur

Malaga er en av de eldste byene i verden med nesten 3000 år med historie og en bykjerne full av romerske, islamske og kristne kjennetegn. Dagens Malaga er like spennende som historien: det finnes festivaler, konserter og utstillinger å gå på – året rundt! I august kan du gå på den storslagne Feria de Agosto, den største festivalen i Costa Del Sol. I januar/februar og desember kan du istedet besøke de to autentiske festivalene Carnaval De Malaga og Fiesta Mayor De Vediales.

2. Språk

I Malaga prater de katalansk, eller som det er mer kjent som, standard spansk. Det er spansken du hører på radio og tv. Byen er kjent som et sentrum for spansk språkinnlæring. At Malaga er en attraktiv destinasjon for å lære seg spansk i er mye takket være byens avslappede atmosfære, unike miks av kulturer og den fargesterke andalusiske kulturen. Dialekten er også en annen grunn, den er kjent for å være uttrykksfull, sjarmerende og humoristisk.

3. Arkitektur

Malaga har vist at et by kan gjenoppfinne seg! Den har droppet det tidligere trøtte imaget og har gjenoppstått som en ny elegant regionhovedstad. På en dag kan du oppdage romerske amfiteatre, kirker, religiøse monumenter og vakre katedraler, og senere ramle over moderne bygninger som “La Rosaleda Stadium” og “the Port”. Noen monumenter du burde besøke når du er i byen er det romerske teateret, La Manquita, Gibralfaro og La Alcazaba. La Alcazaba ble bygget på et fjell på 1000-tallet og er med sin fantastiske utsikt over Malaga verdt et besøk.

4. Kunst

Det er en grunn til at Malaga kalles for “byen av museer” da byen har 20 museum fylt av historiske gjenstander, religion og moderne kunst. De mest kjente er Picassomuseet og Pablo Picasso Birthplace Museum. Her finnes til og med Soho kunstdistrikt, et kreativt område fullt av alternative kulturer som skaper liv i gatene og original gatekunst fra noen av de mest kjente gatekunstnerne i verden.

5. Flamenco

Denne ekstravagante tradisjonelle dansen oppsto i området for nesten 500 år siden. Flamenco gir uttrykk for den andalusiske sjelen, og Malaga er en av de stedene der du kan se denne gamle tradisjonen i sin reneste og mest lidenskapelige form.

6. Mat

Mat- og drikkeentusiaster kommer til å ha det travelt i Malaga. Spaser på middelhavsinspirerte, marmorkledde gater med tradisjonelle tapasbarer på hvert hjørne. Lokale høydepunkter inkluderer skalldyr, tradisjonell gazpachosuppe, fisken rød mulle og utsøkte sardiner, og selvfølgelig lokalproduserte viner som serveres rett fra tønnen.

7. Vær og strender

Med en gjennomsnittstemperatur på 21 grader og ca. 320 soldager per år er Malaga en herlig destinasjon året rundt. Og hva gjør man med så mye sol? Drar på stranden selvfølgelig! Byen og de nærliggende områdene er fulle av vakre strender som Playa Puerto Banús og Cabopino.

8. Folket

Malagueños, som lokalbefolkningen kalles, er kjente for å være veldig hyggelige og avslappede. Malagueños tar seg selv ikke så seriøst men nyter heller de små tingene i livet som å småprate med vennene sine på en tapasbar i solnedgangen.

9. Botaniske hager og parker

I Malaga finner du flere imponerende botaniske hager og parker. Jeg anbefaler at du besøker Jardín Botánico de la Concepción, en botanisk hage som ble bygget i 1855. Du burde også besøke Jardín del Retiro, en stor och frodig hage som ligger utenfor bykjernen. Denne hagen er kjent som en av de vakreste i hele Spania.

10. Nattliv

Malagueños vet hvordan man fester, og de fleste netter avsluttes med churros til frokost (tradisjonelle spanske friterte bakverk). Du kan bokstavelig talt kjenne hvordan byen våkner til liv når solen går ned. En natt i byen kan enten være veldig avslappende og laidback eller høylytt, intensiv og litt sprø! De fleste nattklubbene finner du i gamlebyen, langs kysten eller på de glamorøse takterrassene som har live-musikk og en fantastisk utsikt.

Reis til Malaga med EF!Les mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på