GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 internasjonale filmer du kan se for å lære språk

10 internasjonale filmer du kan se for å lære språk

Å se film på et fremmed språk krever ofte litt mer konsentrasjon enn vanlig, spesielt hvis du er ny på språket. Det er imidlertid verdt det, å se filmer fra forskjellige deler av verden kan være en fin opplevelse. Du får et nytt perspektiv og kan sette deg inn i en ny kultur, spesielt ettersom internasjonale filmer har en tendens til å være mer kreative, med fokus på mer komplekse, kulturelle problemer, sammenlignet med Hollywood filmer.

Det kan være veldig gunstig for språkopplæringen din også – du lytter til samtaler, plukker opp og lærer uttaler som kan berike ditt ordforråd, alt mens du slapper av foran TV-en.
Noen av de beste filmene i nyere tid har vært fremmedspråklige filmer (Parasitt), så her er noen du kan binge i dag:

1. Warehoused (Almacenados) (2015) – Spansk

Warehoused (Almacenados) er en herlig absurd, hjertevarm komedie om en som snart skal gå av med pensjon og en ung mann som skal erstatte ham. Den handler om fem dagene på arbeidsplassen med opplæring med mer. Historien er lett å følge, veldig morsom, og språket er ukomplisert. Enten du er ny på spansk eller flytende i språket, det er en komplett glede å se på.

2.Happy as Lazzaro (2018) – Italiensk

I filmen Happy as Lazzaro tar den for seg det italienske landskapet på 1970-tallet, og er en film full av bisarre plottvridninger. Lazzaro, en ung italiensk bonde, og hans familie blir utnyttet av en markis. Lazzaro blir venner med Marquis ‘sønn og de to er opp for ugang. Det er en vakker skildring av livet i det nydelige italienske landskapet, og den er litt rar.

3. Jiro Dreams of Sushi (2011) – Japansk

Jiro Ono er en nasjonalskatt i Japan, og med god grunn – han er sushimester og eier av en tre Michelin-stjerners restaurant. Han er perfeksjonist, mens hans eldste sønn, Yoshikazu, har problemer med å leve opp til sin fars arv. Du lærer mye om sushi i denne dokumentarfilmen, mens du selvfølgelig lærer mye om japansk kultur og språket.

4. Aquarius (2016) – Portugisisk

Hvis du bare ser en film på denne listen, må du velge den prisbelønnede Aquarius. Clara, en pensjonert musikkritiker, ønsker å bo i leiligheten sin i Recife i Brasil til hun dør. Spenningene øker når en bedrift har planer om å presse henne til å flytte. Filmens hovedrolle er den kraftfulle brasilianske superstjernen, Sônia Braga. Historien lett å følge, språket er relativt enkelt å forstå, og skuespillet er ypperlig!

5. Burning (2018) – Koreansk

Burning er en gripende koreansk thriller om en vridd kjærlighets trekant og den mystiske hemmelige hobbyen til ett individ. Den er basert på en novelle av Haruki Murakami, den berømte japanske forfatteren, og vil få deg til å tenke igjennom hva du har sett lenge etter at den er ferdig. Det er mye interessant dialog mellom de kompliserte karakterene – ideell for å perfeksjonere det koreanske ordforrådet ditt.

6. Divines (2016) – Fransk

Denne er hardtslående, forventer mye slang og banning (som du kanskje eller ikke kan finne nyttig). Divines handler om en tenåring som bor i et boligfelt utenfor Paris som blir venn med en ung danser som snur livet på hodet. Dialogen er fartsfylt, men i det minste lærer du mye fransk slang!

7. The Lives of Others (2006) – tysk

Det er uten tvil en av de beste fremmedspråklige filmene gjennom tidene, The Lives of Others, som ble satt i 1984 i Øst-Berlin og forteller historien om en hemmelig politiagent som overvåker et par, som deretter finner seg stadig mer opptatt av deres liv. Det er intenst og du lærer mye om livet i Berlin på 80-tallet.

8. I Lost My Body (2019) – Fransk

Nok en fransk film, men jeg kunne ikke la denne være ute. I Lost My Body er et annet prisbelønnet mesterverk som vil fange deg. Det er en vakkert animert, hjemsøkende fransk fantasifilm om en demontert hånd og dens reise over Paris for å komme tilbake til kroppen. Det er unikt, mildt sagt!

9. My Neighbor Totoro (1988) – japansk

Denne listen ville ikke være fullstendig uten My Neighbor Totoro, den er en absolutt klassiker og er min favoritt av alle internasjonale filmer. Det er blitt kalt på mange forskjellige språk, så prøv å finne originalen. Det er sjarmerende og hjertevarmene – som alle Studio Ghibli-filmer. Hovedpersonene er to unge jenter, så språket er rett og greit.

10. Roma (2018) – Spansk

Sist, men ikke minst. Roma, som ligger i Mexico City på begynnelsen av 1970-tallet, er en dypt bevegende, vakker film om et år i livet til en middelklasse-familiens hushjelp. Regissøren for Roma er også ansvarlig for Gravity og Harry Potter og Fangen fra Azkaban, så du er med på en godbit!

Lær språk med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på