GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 steder du kan forbedre engelsken din i Storbritannia

10 steder du kan forbedre engelsken din i Storbritannia

Velkommen til første episode av Toms topp 10 – en serie av små guider som skal gjøre verden til et bedre sted.

Om du lærer engelsk i Storbritannia, er det nok av steder å teste dine ferdigheter på: Fra bowlingbaner til barer og restauranter. Ikke vær redd for å snakke og lære deg den britiske aksenten – vi biter ikke! (Og hvis vi gjør det, kan du hvertfall bruke dine engelsk ferdigheter til å ringe etter hjelp. Jeg bare tuller!)

10. I BUTIKKENE

De lokale butikkene i Storbritannia blir vanligvis styrt av en vennlig person som hilser når du kommer inn, og liker å slå av en prat mens du handler. Butikker er det perfekte stedet for å få venner (og å kjøpe sjokolade, selvfølgelig!).

9. PÅ EN FANCY RESTAURANT

Hvorfor? Fordi hvem elsker vell ikke en unnskyldning for å spise et dyrt og deilig måltid, og pynte deg? Pluss at du må bruke din beste engelsk for å bestille riktig mat.

8. PÅ KINO

Ok, greit, kanskje ikke  kinoen (folk setter ikke pris på at du snakker under en film), men etter filmen er et perfekt tidspunkt for å diskutere filmen med andre. Spør personen foran deg om de likte den eller ikke.

7. PÅ EN KLUBB/SOSIALT STED

Om du er en sosial person bør du fra på en klubb for å få venner og øve på engelsken din. Det kan være alt fra syklubber til sport osv. Så, om du er en fotballentusiast, kan du f.eks bli med i en lokal fotballklubb. Hvem vet, kanskje blir du signert av Premier League? (Vi kan ikke love noe..)

6. I KLASSEROMMET

Du bor kanskje i Storbritannia for å lære deg engelsk på en språkskole, om det er tilfellet bør du snakke engelsk hele tiden. Omfavn det! Få venner og bekjente som snakker engelsk, og ikke morsmålet ditt. Da vil du le hele veien til gradueringen (med en britisk aksent).

5. PÅ NATTKLUBB

Alle er mer sosiale når de har det gøy, og ingenting er vell mer gøy enn å danse sammen med venner til funky musikk. Enda bedre er jo at når du synger til musikken vil dette også gi deg litt bedre språk ferdigheter.

4. PÅ EN BAR

På en bar er det gjerne litt mindre folksomt enn på en nattklubb, og det er vanligvis ikke like mye bråk. Dra på bar, bestill noe å drikke og start en samtale med mannen/damen ved siden av deg.

3. NÅR DU SER PÅ TV

Ta på engelsk undertekst, da blir britisk tv mye enklere å forstå.

2. MED ROOMIENE DINE

Menneskene du bor med kan bli dine bestevenner, så øv på språket sammen med dem. Prøv også å bo med folk som ikke snakker språket ditt, slik at du blir tvunget til å gjøre en ekstra innsats – på den måten lærer du mye fortere.

1. MED VENNENE DINE

Jeg mener: hvorfor bli venner med folk som snakker morsmålet ditt? Du er jo her for å lære engelsk! Den beste delen er at du vil plukke opp gøy og kul slang som vil gjøre ferdighetene dine enda mer autentiske og ekte.

Lær engelsk med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på