GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting bare de som har bodd i Storbritannia vil forstå

10 ting bare de som har bodd i Storbritannia vil forstå

Storbritannia har sin egen høflighet, sin egne regnfulle rytme og for de av dere som har bodd i verdens beste land (OK, jeg er kanskje litt forutinntatt), er det unike ting ved det britiske livet som bare vi vet om. Så, ta deg en kopp te og ta en tur nedover memory lane med min liste over ting som bare de som har bodd i Storbritannia vil forstå.

1. Regn er egentlig ganske deilig

Ingen tvil om det: da du kom til landet hatet du kanskje hvilken som helst form for dårlig vær, men nå (i hemmelighet) vil du gi hva som helst for å være med venner, se verden gli fordi på en London kafé i mens regnet strømmer ned utenfor. Storbritannia har en uunngåelig sjarm når regnet faller.

2. Fire årstider på en dag er helt normalt

Du ble vant til å forlate huset i nydelig solskinn, ventende på bussholdeplassen i full høststorm, gjennomgå litt vinterlig nedbør før du nyter en vårlig ettermidag. Dette er en nesten daglig rutine i landet med det mest ubesluttsomme været i verden.

3. Det er en helt ny verden når solen skinner

Storbritannia opplever ikke en hel del med varme dager, men når det skjer vet vi briter hvordan vi skal få mest ut av dem. Shortsen kommer på, vi får aldri nok solkrem og grillene blir tørket støv av for den selvsagte BBQ’en – det er umulig å ikke bli omsvøpt i den britiske kjærligheten på en slik nydelig sommerdag (selvom det fortsatt er 15 grader kaldere enn i din hjemby!).

4. Du kan faktisk ha veldig sterke meninger om te

Du tar ikke lenger til takke med en dårlig kopp te. Du har lært av de beste at te-laging er en kunst i Storbritannia, og vi tar det veldig, VELDIG seriøst. Meninger om hvordan man kan lage den perfekte kopp te varierer fra person til person, og du vet nå at å stille spørsmål ved noens tilberedning av te vil gjøre den mest rolige brite rasende.

5. Engelsk mat er mer enn fish & chips

Storbritannia har et mindre hyggelig rykte når det kommer til mat, men du vet at dette ikke er tilfelle. Du vet at man kan finne hva enn slags mat du måtte ønske på både nye og gamle restauranter, og det finnes masse deilig gatemat og selvstendige kafeer som popper opp over hele landet.

6. Ikke alle briter høres like ut

Storbritannias enorme mangfold av dialekter og slang kan være litt uforståelig i begynnelsen, men alle som har bodd der klarer å forstå regionale dialekter som Cockney slang eller den trege West Country talen og kommer hvem med en mer autentisk britisk aksent og et vokabular en tekstbok aldri vil kunne måle seg med.

7. De mener ikke alltid det de sier

Hva en brite sier og faktisk gjør er to totalt forskjellige ting. Det tok deg nok litt tid til å forstå dette, men nå forstår du den ikke-så-skjulte meningen når en brite sier «I’m not too bad», «I might join you later» eller «I don’t mind».

8. Britisk humor er som et skjult språk

Britisk humor kan være et vanskelig kulturelt aspekt å forstå. Det er nesten umulig å oppdage sarkasme, selvironi og noen ganger tilsynelatende små, krasse kommentarer som er vanlig i britiske samtaler. Når du har lært de avslørende tegnene, føles det som å forstå et helt nytt språk. Hvis du klarer å bruke det er det en sikker måte å vinne lokalbefolkningen, pluss at det viser deg en verden av fantastiske britiske filmer og TV-programmer!

9. Briter er sportsgale. Seriøst.

Ingenting får britene til å snakke mer enn sport. Det skiller oss, forener oss, og er en av de få tingene du faktisk hører britene snakke lidenskapelig om! Sport er uunværlig i Storbritannia: avisene, tv, radio, gatene, kafeene og pubene er fulle av snakk om alt fra fotball til rugby, tennis og cricket.

10. Naturen er fantastisk (og gummistøvler kommer alltid til nytte)

Uansett hvor du var i Storbritannia, var du alltid nær det spektakulære landskapet. Du har sannsynligvis utforsket nasjonalparker, sett den røffe kystlinjen og slappet av i grøntområder som er vanlig i byer og tettsteder: alle iført de trofaste gummistøvlene som kommer godt med når regnskyene dukker opp (og nei, hvis du aldri har eid gummistøvler kan du umulig ha bodd i Storbritannia!).

Bilde av Live4Soccer(L4S), Flickr / Creative Commons

Ta et studieår i StorbritanniaLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på