GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting du bør vite før du flytter til San Diego

10 ting du bør vite før du flytter til San Diego

Ønsker du å flytte til San Diego eller til en av de sørlige byene i Californias? Bare et steinkast fra Mexico, pakker San Diego et trøkk for besøkende og de som er heldige nok til å bli der lenger. Fra kulturelle begivenheter til byens hotteste bransjer, her er ti ting du bør vite før du flytter til San Diego.

1. Teknologisk Hotspot

Takket være investeringer fra bioteknologi, helse og teknologibransjer, er San Diego et attraktivt reisemål for unge nyutdannede med store ideer og energi til å gjennomføre ideene sine. Et resultat av den teknologiske støtten er for eksempel 250 dekar gratis wi-fi rundt i byen. For å holde på denne utviklingen, kan byen skryte av sterke universiteter og det synes i bybildet: Gjennomsnittsalderen til San Diegans er bare 32 år.

2. Levekostnader

San Diego kan være en ganske kostbar by å bo i. Prisene på transport, dagligvarer og bolig er over gjennomsnittet i USA, men noe lavere enn i andre teknologiske knutepunkt. Kvadratmeterprisen er som regel høy derfor er ofte boligene mindre. Fordelen med dette er at folk tilbringer mye mer tid utendørs.

3. Vær

Pakk lett hvis du skal flytte til San Diego. Legg igjen tunge kåper, støvler og ull hjemme. Takket være solskinn og lav luftfuktighet trenger du kun enkle sommerantrekk året rundt.

4. Vær miljøbevisst

California er tidvis utsatt for tørke. Vann er derfor en ressurs man må ta ekstra vare på. Heldigvis finnes det flere enkle og effektive tiltak du kan gjøre i hverdagen for å redusere vannforbruket ditt.
Slå alltid av kranen når du pusser tennene, ikke la vannet renne mens du vasker opp (skru det kun på for å skylle av såperestene), sett på en alarm for å holde dusjen kort – fem minutter er mer enn nok!

5. Hopp på offentlig transport

Å kjøre bil i en ny by kan ofte være utfordrende, spesielt om du ikke er så glad i og kjøre. Et tips for nybegynnere er å holde seg i filen med lavest fart, og å unngå rushtrafikken. I San Diego kjører de fleste lokale bil, men de har også et velfungerende offentlig transportsystem. Metropolitan Transit System består av både buss og trikk. Skaff deg et Compass Card eller last ned appen for enkelt å komme deg rundt i byen.

6. Lett å navigere

San Diego er en godt planlagt by med et rutemønster som gjør det enkelt å finne fram både til fots, med sykkel eller bil. Fra nord til sør er gatene nummererte (gater som går mot sør har partall, mens gater mot nord er oddetall). Fra øst til vest er gatene navngitt alfabetisk etter trær (Walnut St til Ash St) og resten er etter oppkalt etter bokstaver (bokstavelig talt, A St, B St, C St, etc.).

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/San-Diego.jpg)

7. Chill stemning

San Diego er Californias nest største by, kun Los Angeles er større. Tross størrelsen har byen en avslappet og behagelig stemning. San Diego er også en relativt trygg by, med lavere forekomster av kriminalitet enn i mange andre store amerikanske byer.

8. Føl jorden riste

Jordskjelv i San Diego er sjelden, men det hender noen ganger. Det viktigste rådet er å være oppmerksom, og å beholde roen. Skulle det oppstå et jordskjelv er det greit å bruke Drop / Cover / Hold-teknikken: Legg deg på bakken; Søk dekning under et bord og hold deg fast i bordet eller beinet på bordet. Lokale myndigheter gir mer enn gjerne ytterligere råd.

9. Hola Mexico

San Diego ligger kun 25 kilometer fra den mexicanske grensen, noe som betyr at byen er full av mexicanske mat av ypperlig kvalitet. Det betyr også at det er kort vei til den internasjonale flyplassen i Tijuana hvor du kan fly direkte til både Shanghai og Beijing!

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/San-Diego-sea-waves-crashing-on-shore-during-golden-hour-c.jpg)

10. Levende by

Gjennom året feries det utallige festivaler og eventer i San Diego. Høydepunktene for lokalbefolkningen er El Día de los Muertos, Halloween og Comic-Con-messen. Ikke fortvil om du ikke får med deg disse begivenhetene, det finnes alltid masse gøy å delta på! Du vil garantert kunne få med deg salsa på stranden, utekino, sommerfest med musling og BBQ-kylling og solnedgangsjazz-arrangementer.

Drømmer du om å flytte fra Norge til San Diego?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på