GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 10 beste tingene du kan gjøre i San Diego

De 10 beste tingene du kan gjøre i San Diego

San Diego er kjent som “Amerikas fineste by”, og den har den tittelen av mange grunner. Innenfor en to-timers kjøretur fra Los Angeles og en tretti minutters kjøretur fra den meksikanske grensen, tilbyr San Diego den klassiske California-opplevelsen av strender og utendørs havner med en flerkulturell vri og (etter min mening) en vennligere mennesker.
Mens et raskt Google-søk etter “ting å gjøre i Los Angeles” trekker opp mange forskjellige tips og resultater 20 sider. Dersom du er på jakt etter ting å gjøre i San Diego finnes det ikke så mange tips, skal  vet du hva du skal gjøre i San Diego. Derfor har vi laget en liste over de 10 beste tingene du kan gjøre i San Diego.

1. San Diego Zoo & Balboa Park

Med nesten 800 arter, inkludert pandaer, er San Diego Zoo kjent som en av de fineste dyreparkene i verden. Tilbringe mindre enn halve dagen her ville være vanskelig for noen i alle aldre. Den andre halvdelen av dagen kan brukes i Balboa Park, stedet har mer enn 16 museer, en botanisk hage, golfbaner, kunststeder, en kunstnerby og et flerkulturelt senter. Balboa Park er og et must-do mens du er i San Diego.

2. Torrey Pines State Reserve

Opplev den sørlige delen California ved å dra på hiking i Torrey Pines. Det vil nok være en av de mest fantastiske turene du noen gang kommer til å oppleve. Utsikten vil være både forfriskende og minneverdig.

3. Coronado Island

Coronado Island, kun tilgjengelig ved bro eller ferge (eller svømming), er hjemmet til den beste utsikten over San Diego-skylinen. Halvparten av øya er en marinebase og den andre halvdelen er hjemsted for Hotel Del Coronado, en av landets eldste bygninger som er fullt utstyrt med elektrisk lys. Hvis du kommer om vinteren, kan du stå på skøyter noen meter fra  Stillehavet i skygget av lange palmer.

4. Cabrillo Monument & Sunset Cliffs

Cabrillo National Monument markerer det første landingsstedet til Juan Cabrillo, den første europeiske som anses å ha trappet seg på det som nå er California. Stedet gir utsikt over Coronado Island, San Diego og til og med deler av Mexico. På den nordlige siden av halvøya finner du Sunset Cliffs, eksponerte steinflater som lyser som solen setter. Ta en piknik her og se surferne ta inn dagens siste sett (bølger).

5. La Jolla Cove & Scripps Akvarium

La Jolla (“juvelen” på spansk) er hjemmet til en av Californias største marine reservat. Du kan ta selfies med sjøløver (husk å være respektfull og forsiktig), kajakk over kelp skoger (en stor type tang) og snorkle med Garibaldi (California State Fish). Er vannet litt for kaldt? Besøk Scripps akvarium like nord for Cove for å oppleve de unike artene i en litt mer komferabel setting.

6. North County Brewery Tours

San Diego har det høyeste antall lisensierte håndverksbryggerier i USA, inkludert Ballast Point, Stone Brewing, Karl Strauss, Green Flash og Pizza Port … for å nevne noen. Mens de fleste av disse bryggeriene har små bryggerier og smaksprøver rom spredt over hele byen, er det en unik opplevelse å besøke de opprinnelige stedene. Hvis du er over 21, kan du besøke dem for de ferskeste halvliteren og morsomme bryggerieturer. Pass på at du også spiser på deres restauranter på stedet; i San Diego er det alltid god øl med god mat.

7. Neighborhood Hop: Little Italy, Gas Lamp Quarter, Hillcrest & North Park

En av de beste tingene ved San Diego er at den består av mange unike nabolag. Little Italy er hjemmet til noen av byens fineste restauranter – ikke begrenset til italiensk mat. Start kvelden der før du drar til Gas Lamp Quarter for kveldsdrinker. Alternativt er Hillcrest hjem for mer unike kjøkken, uten travelheten i sentrum av livet. Følg University Avenue gjennom Hillcrest, og du finner deg selv i North Park, et flott sted for noen av San Diego’s lokale ølbryggerier og en flott live musikkscene.

8. Whale watching & Mission Beach

Fra desember til slutten av april er toppen av blå- og gråhval migrasjon fra det kalde vannet i Stillehavet til Baja California, hvor disse hvalene fødes. Misson Bay i San Diego er et av de beste stedene for å observere hvalene. Det er også det perfekte stedet for vannsport, for eksempel kajakkpadling, stand-up paddle boarding eller jet ski. Mission Beach, vest for bukten, tilbyr en endeløs sandstrand og strandpromenade.

9. Tijuana

Rett over grensen i Mexico er Tijuana. Kryss over grensen for å trene spansken og prøv litt autentisk meksikansk mat. Hvis du planlegger å besøke Tijuana, sørg for å ta med pass og / eller studentvisum. Å besøke Tijuana er veldig morsomt, men det tar noen timer å komme tilbake til San Diego, så planlegg deretter.

10. Temecula

Innen en time i San Diego er noen av Californias fineste vingårder. Temecula er et fantastisk sted å besøke enten på dagstur eller for en hel helg. Trettifem vingårder gir deg muligheten til å ta smaksløkene dine på en vill tur. Hvis du vil gjøre opplevelsen enda mer spesiell, reservere en soloppgang ballongtur før du drar tilbake til San Diego.

Lær engelsk i San DiegoLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer