GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting du bør vite om før du flytter til Santa Barbara

10 ting du bør vite om før du flytter til Santa Barbara

Skal du eller drømmer du om å flytte til Santa Barbara? Med 300 soldager, nydelige naturomgivelser og Stillehavskysten rett utenfor døren, er det ikke rart Santa Barbara kalles den amerikanske rivieraen. Det er ingen mangel på turister i byen heller og de fleste som besøker byen ønsker å bli der for alltid. Planlegger du et besøk hit? Her er ti ting du bør vite før du flytter til Santa Barbara.

1. Småby vibber

Så snart du ankommer, vil du se at Santa Barbara absolutt ikke er noen storby. Byen har en stor befolkningstetthet for sin størrelse, men samtidig et sted som gir følelse av rom og en sterk fellesskapsfølelse gjennom de fine gatene. Et eksempel på det vennskaplige i byen er: Det er ikke uvanlig å se en skål med vann som butikkeiere legger ut utenfor butikkene for å gi dyrene mulighet for vann.

2. Ikke en festby

Selvfølgelig går disse småby-vibbene hånd i hånd med, en avslappet slags fritidskultur, med utallige gallerier, butikker, kulturelle steder, restauranter og kafeer. Selv om dette er en del av Santa Barbaras sjarm, betyr det at hvis du plutselig vil dra på kjøpesenter i kjøpesenter eller feste hele natten, er det sannsynligvis på tide med en liten biltur til Los Angeles eller San Francisco.

3. The 101

Når vi snakker om å reise til og fra Santa Barbara, er det bare en enkel måte å gjøre det på: Highway 101, oftere kalt The 101. Dette er ruten som går rett gjennom byen, og kobler Santa Barbara til Las Vegas, Los Angeles, San Francisco og San Diego.

4. Naturlig vakkert

Det finnes en ideell balanse mellom natur og utvikling i Santa Barbara. Byen ligger mellom havet og begynnelsen av Santa Ynez-fjellene, dermed drar lokalbefolkningen fordel av late helger og ettermiddager ved å komme seg ut av byen på sykkel eller til fots på åsene rundt byen.

5. Surfing i sentrum

Mild tidevann og moderate havtemperaturer betyr at surfekulturen er stor i Santa Barbara County. Finn deg et brett og ta turen til et av regionens beste surfe-paradiser: Nybegynnere kan ta turen til Leadbetter Point og Campus Point, mens erfarne surfere vil finne rikelig utfordringer ved Sandspit og El Capitan.

6. Levekostnader

Selv om byen er vakker, er ikke Santa Barbara et sted som enger seg dersom du vil spare. Leien vil utegjøre en stor del av det månedlige budsjettet. Men til gjengjeld er alt de sier om Santa Barbara sant, når du er der vil du få deg venner for resten av livet.

7. Særskilt arkitektur

Dersom du skal eller vurderer å flytte til Santa Barbara blir du nok fasinert av arkitekturen. Byen har innflytelse fra den spanske og den meksikanske kolonidager. For å opprettholde byens utseende og følelse, må alle bygninger i planleggingen gå gjennom Architectural Board of Review. Så selv om veien til å få tillatelser er ganske treg, betyr det at lokalbefolkningen kan glede seg over en by som er fri fra de masseproduserte og altfor repliserte bygningene du ser i andre amerikanske byer

8. Vær vannmessig

California er en tørkeutsatt stat og Santa Barbara er intet unntak. Mens du er der, sørg for å gjøre en ekstra innsats for å spare vann. Avkjøl og bruk kokevannet ditt til å vanne plantene, slå av vannet mens du pusser tennene, fyll vaskemaskinen helt og ikke bruk fullspylingen på toalettet hele tiden (det er ikke nødvendig likevel!). Dette er spesielt viktig i de supertørre sommermånedene når skogbranner kan blusse opp.

9. Vin paradis

Vinstedet Santa Barbara ble veldig kjent i filmen Sideways og byen bærer fremdeles denne filmen med stolthet i dag. Dalen har de perfekte forholdene for kjøligere klima og druesorter som Chardonnay, Pinot Noir og Sauvignon Blanc. Med vinprodusenter innen 30 minutter avstand fra byen, dersom du skal besøke byen over noen dager eller uker – husk å prøv den lokale vinen, den er herlig.

10. Hender avokadoene

Siden avokadoer ble introdusert fra Mexico i 1871, har kaliforniere vært forelsket i denne ganske enkelt deilige frukten (jepp, det er en frukt). Men husk: De du kanskje ser som vokser på trær er ikke til offentlig plukking. (Seriøst, folk blir siktet for grovt tyveri for å ha stjålet avokado …). Så hva er det beste alternativet ditt? Ignorer trærne og hold øynene på gangstien: Hvis du tilfeldigvis ser en avokado som falt av naturlige årsaker så kan du gjerne plukke den opp.

Flytt til Santa Barbara med studenter fra hele verden!Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på