GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting du burde vite før du flytter til Toronto

10 ting du burde vite før du flytter til Toronto

Fra tips om hvordan du forbereder deg på Torontos kalde vintere til byens bugnende brunsjutvalg. Vår liste over ting du bør vite før du flytter til Toronto vil hjelpe deg for å bli klar for livet i Canadas største by.

1. Frisk opp tospråkligheten din

Fransk og engelsk er de offisielle språkene i Canada, noe som gjør det til et flott sted å friske opp ferdighetene dine i begge språkene. I Toronto er engelsk mest utbredt. Det er også landets mest multikulturelle by. Du vil derfor også høre samtaler på kantonesisk, italiensk og spansk, og møte et stort mangfold av mennesker fra alle bakgrunner og nasjonaliteter.

2. Velkommen til brunsjhimmelen

Det kulinariske tilbudet er veldig variert, men byens «foodie-scene» handler i disse dager om B-ordet: Brunsj. Gjør deg klar for avokadotoast, egg tilberedt på en million forskjellige måter, og selvfølgelig uendelige varianter av pannekaker. NB: Husk løse jeans.

3. Hvordan komme seg rundt

Offentlig transport i Toronto består av T-bane, busser og streetcar (trikker). Det kan fort bli trafikk og forsinkelser, men Toronto er en såpass stor by at alt som får deg fra A til B er å regne som nyttig. Kjøp billetter på stasjoner eller kjøp et Presto-kort som du kan fylle på og bruke til å betale reisene dine. Sykling er også et populært alternativ, vi anbefaler å kjøpe en billig brukt sykkel om du skal være i Toronto før snøen kommer.

4. Ta en drink

Aldersgrensen på alkohol er 19 år i Canada, lavere enn i USA hvor den er 21 år. Barene stenger som oftest rundt klokken 02.00, og de siste årene har håndverks øl og mikrobrygg hatt et oppsving i barmiljøet; ivrige ølkjennere vil elske de varierte produktene fra de lokale håndverksbryggeriene. Husk å drikke ansvarlig.

[

](https://www.ef.no/blog/wp-content/uploads/sites/31/2019/10/alcoholic-beverages-ale-assorted-1267700.jpg)
5. Underjordisk by

Det kan virke futuristisk, men under byen finnes det et 19 kilometer langt nettverk av korridorer og butikker, Torontos berømte PATH-system. Ikke bare er det en kul shoppingopplevelse, men det er også en fin måte å komme seg rundt på i deler av byen om vinteren. Hvis gatene virker stille, kan du gå under jorden. Der er det liv.

6. Forbered deg på å gi tips

Tipsekulturen i Toronto er sterk, på restauranter, barer og kafeer forventes det vanligvis 15-20% i tips på toppen av regningen. Det kan være greit å ha kontanter til dette, men de fleste steder er det også mulig å legge tips til regningen når du betaler med kort. Dette betyr også at servicen i Toronto generelt er veldig bra.

7. Forbered deg på snø

Vintermånedene (desember til mars) er ganske kjølige, og snøen ligger gjerne som et tykt teppe over byen fra november til april. Pakk noen solide og vanntette vintersko, og mange varme lag, så går det helt fint. Det er ikke på langt nær så kaldt som i noen av Canadas mer nordlige byer.

8. Hvor skal du bo?

Å flytte til Toronto er ikke billig, så for å overleve i byen som student må du velge ditt nye hjem nøye. Søk etter rom i delte hus på nettsteder som Roomster eller Roomlala, og sikt deg inn mot studentbydeler som Kensington Market eller Baldwin Village. Ikke glem å ta kontakt med universitetets eller skolens utvekslingsteam, de har alltid gode råd og hjelper deg gjerne med å finne et sted å bo. Mange tilbyr også egne boliger (EF inkludert).

9. Toronto International Film Festival

Hver september arrangerer byen Toronto International Film Festival, som forvandler TIFF Bell Lightbox til et festivalområde med feiring av nyskapende film, visninger, foredrag, workshops og mingling. Enten du er en skikkelig filmnerd eller en tilfeldig kinogjenger, er dette en helg du helt klart bør sette opp i kalenderen din.

10. Du vil aldri gå tom for ting å gjøre

Toronto er stort. Det er Canadas største by og denne travle metropolen er full av sære ting å besøke og oppleve. Alt fra prisbelønte spisesteder til hemmelige barer og sneakersbutikker, bohemske markeder og nisjebutikker. Flytter du til Toronto vil du ikke kjede deg et sekund.

Studer engelsk med oss i TorontoLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på