GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 10 beste byene i verden for sportsentusiaster

De 10 beste byene i verden for sportsentusiaster

Sport etusiaster bringer mennesker rundt om i verden på en måte som få andre kan. Fra fotball i Barcelona, til sjakk og Tour de France. Det er derfor vi har bestemt oss for å liste de ti beste byene i verden for sportsentusiaster. Her har vi listet de ti beste byene i verden for sportsfans:

1. Boston, USA

Boston er en av de mest vellykkede sportsbyene i Nord-Amerika. Hjemmet til Boston Bruins, et hockey team som har samlet totalt 6 Stanley Cups, 4 Conference Championships, 2 President Trophies og en massiv 25 divisjon mesterskap, er det å se dem spille et MUST for de som er interessert i hockey. Ikke en hockey fan? Boston har mer å ny på. Boston Celtics basketball lag har vunnet 17 NBA-titler, mens New England Patriots, et amerikansk fotballag, har bare bare misset et playoff i løpet av 15 sesonger.

2. Washington D.C., US

Washington D.C. er kanskje ikke i Boston-liga i form av en strålende sportshistorie, men Washington Capitals ‘siste Stanley Cup-mesterskap i ishockey har hatt byens idrettsutøvere hyle. Bli med til rødehavet ved å se en kamp og sug atmosfæren i en by som akkurat har oppdaget sin sportslige dyktighet.

3. Barcelona eller Madrid, Spania

Spania er en stolt sportslig nasjon. Sammen med suksess i basketball, tennis, sykling, håndball og vannsport, er Spania kjent for sin førsteklasses fotball. Ønsker du å se de beste spillerne i verden perfeksjonere deres trekk på banen? Reis til Barcelona til Camp Nou, hjemmet til FC Barcelona (og Messi, selvfølgelig), eller Madrids Bernabeu, hjem til Real Madrid. Hvis du er heldig nok til å besøke en hvilken som helst by på en dag med ‘El Classico’, det vil si en kamp mellom Real Madrid og FC Barcelona, så får du oppleve for livet.

4. Tokyo, Japan

Tenker du på baseball når du tenker på Japan? Sannsynligvis ikke, men denne øya nasjonen – på grunn av den amerikanske tilstedeværelsen etter andre verdenskrig – er en av de beste og sannsynligvis mest uventede steder i verden for å se en baseballkamp. Ikke en fan av baseball? Nyt den 1500 år gamle sporten med sumo-bryting. Turneringer holdes seks ganger i året og varer i 15 dager. Der ser du to brytere som veier rundt 200 kilo som prøver å slå hverandre ut av ringen. Gitt sin kulturelle betydning, er dette definitivt noe som vil imponere! Kanskje også noe smo er verdt å ha på din bucketlist.

5. Dublin, Irland

Bli dratt med tilbake til 1200-tallet, er det irske spillet Hurling har blitt stadig større enn i USA. Sporten er en mellomting av hockey, lacrosse og baseball, målet er rett og slett å banke ballen inn i det motsatte målet. Selv om spillet kan bli ganske fysisk til tider, samler spillene hele 80.000 sportsentusiaster, noe som gir en unik sportslig og kulturell opplevelse.

6. Berlin, Tyskland

Berlin, en by som nyter fotball og til og med har et aspirerende ishockeylag, tilbyr noe langt mer interessant og merkelig for alle sportsfans: sjakk boksing. En kamp av hjerner og kropper, den består av 11 runder, 3 minutter hver, vekslende mellom sjakk og faktisk boksing. Dette er helt sykt å oppleve og tenk på hvilken utrolig fet historie du har å finte med i etterkant!

7. London, Storbritannia

Fotball, boksing, hesteveddeløp, roing og cricket og utover er bare noen av de mange idrettene du kan nyte når du besøker London. London har et stort antall gode fotballag (Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, QPR, Tottenham og West Ham), men du kan også sjekke ut et cricket-spill på den anerkjente Lords Cricket Ground. NFL fra Stateside som er amerikanske fotballspill økes også med flere og flere tilskuere og spilles i London, noe som gir deg sjansen til å få det beste av begge typer fotball på en og samme destinasjon.

8. Melbourne, Australia

Melbourne er hjemmet til Australian Open, en av de mest prestisjefylte tennisturneringene i verden og den første Grand Slam-turneringen i året. Byen er også vert for Australian Formula 1 Grand Prix, og International Cricket Cup – så, virkelig, du blir helt bortskjemt av valg i denne vakre byen. Ønsker du heller å ligge på stranden? Nyt utsikten av noen av verdens beste surfere.

9. Toronto, Canada

Toronto er hovedstaden til hockey. Byen har NHL Hockey Hall of Fame og et museum for NHL, laget til byen, Toronto Maple Leafs, de har også vunnet totalt 13 Stanley Cups. Lei hockey? The Toronto Raptors, et basketball lag, er byens store stolthet og laget forbereder seg til playoffs i år også. Laget Blue Jays er byens baseballlag, og FC Toronto er byens fotballag.

10. Sydney, Australia

Sydney var vert for OL i 2000, og har et stort imponerende utvalg av ulike sporter. Sportsentusiaster fra hele verden tiltrekkes denne byen. Dersom du elsker fotball, må du sørge for at du får se Sydney FC-games. Du kan også sjekke ut National Basketball League-kamp mens du er der. Har du hørt om Aussie rules? Det er en unik – og unik intens – sporten er oppfunnet av Aussies, og er best å se på Sydney Swans-kamp på den lokale cricketbanen. Det er den mest populære sporten i landet – og en annen kulturell opplevelse du absolutt ikke bør gå glipp av. Snakker om ting du ikke bør gå glipp av? Aussies er rugby-gale, og hvis du er heldig nok til å besøke i et nasjonalt rugby-kamp, kjøp en billett, kle deg i din fineste gule klær og go crazy med fansen!

Ønsker du å studere språk i en av byene?Les mer om dine muligheter
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på