GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

15 ting du må spise i Australia

15 ting du må spise i Australia

Australia minner meg om California: solfylte strender, avslappede mennesker og deilig mat. Selv om kontinentet er en består av flere nasjonaliteter og kulturer er det noen helt spesielt med australske maten. Vi har samlet flere ting vi anbefaler at du prøver!

1. AUSTRALSK BARBECUE

En stereotypisk australsk frase er “put another shrimp on the barbie.” Så, når du er Down Under; samle vennene dine, møt opp på en strand eller park og ha en hyggelig barbeque. Australiere griller det meste på grillen – fra burgere til sjømat og snags, som er australsk pølse.

2. KYLLING PARMIGIANA

Eller “chicken parma” om du ønsker å høres mer lokal ut, som er en kylling schnitzel toppet med skinke, Napoli saus og smeltet ost. Det blir vanligvis servert med chips eller salat.

3. CRAB STICKS

Fun fact: Crab sticks inneholder vanligvis ikke krabbe, men hvitt fiskekjøtt som har blitt pulverisert og formet som en krabbeklo. Uansett, så er det en digg snacks som er enda bedre når det er fritert.

4. BARRAMUNDI

Denne fisken har fått navnet fra det Aboroginske språket og kan oversettes som “stor elve-fisk”, eller som de lokale kaller det: fantastisk godt. Det er den mest populære fisken i Australia og den kan bli fritert, bakt og grillet.

5. KENGURU KJØTT

Jeg vet at kenguruer er super søte og Australias nasjonaldyr, og å spise dem er nok ikke for alle, men det er SÅ australsk. Du kan få kjøpt kenguru steik, burger, jerky, pølse eller å smake det i en stuing, pizza eller pai.

6. BURGER

Jeg måtte selvfølgelig nevne burger – som alltid smaker godt, og australiere tilbereder burgere litt annerledes enn andre land: De tilføyer rødbeter i burgerne, som er kjempe godt!

7. VEGEMITE (PÅ TOAST)

Dette er så australsk som det kan bli. Det brune pålegget ligner litt på Nutella, men smaker helt annerledes. Det smaker litt salt og bittert. Mitt tips er å smøre et tynt lag på en toast og nyte det faktum at det er en fettfri kilde til Vitamin B.

8. ROLLS

Rolls er det perfekte snacks for lunsj, en natt ute eller som mellommåltid. Det finnes for eksempel “Chiko Rolls”, om er den australske versjonen av vårruller fylt med kjøøt, gulrot, selleri og ris før det blir fritert. Oste og bacon vårruller finnes også- nam!

9. LAMINGTONS

Disse ikonsike kube-formede kakene er dekt av et lag med sjokoladeglasur og kokosnøtt strø og fortjener tittelen som “National Cake of Australia”. Man kan også dele kaken i to og legge til krem eller syltetøy og nyte sammen med ettermiddags teen eller en kopp kaffe.

10. KJØTTPAI

Om du aldri har spist en kjøttpai , har du ikke opplevd den ekste Australske kulturen. Du har heller ingen unnskyldning for å ikke spise en, fordi de finnes over alt. Det er kjempe godt om må prøves! En liten fun fact er også at ca. 24 millioner Australiere spiser opp mot 300 millioner kjøttpaier i året.

11. TIM TAM

Det er på tide å møte Australias favorittkjeks: Tim Tam – dette er magien som oppstår når du putter deilig krem mellom to crunchy kjeks og dekker det med sjokolade. De kommer i forskjellige varianter og det finnes noe for enhver smak: Austrailere spiser om lag 45 millioner pakker med Tim Tam i året – kjeksene kommer fra Tim Tam fabrikken i Sydney, hvor 3000 kjeks blir produsert hvert minutt.

12. DAMPER

Damper er et tradisjonelt Australsk brød – laget av mel, vann (eller melk) og salt som blir bakt og stekt på bål. Det ikoniske brødet ble tidligere spist av arbeidere, campere og folk som trengte mat til å overleve i villmarken.

13. FISH & CHIPS

Fritert fisk og poteter, spises på stranden. Trenger ikke si mer.

14. ANZAC BISCUITS

Disse søte kjeksene ble originalt laget til konene til mennene i ANZACs (Australian and New Zealand Army Corps) gjennom første verdenskrig – kjeksene ble sent til fronten eller solgt for å samle inn penger til krigsinnsatsen. Idag blir de spist i ro og mak og for å feire ANZAC day 25. april.

15. PAVLOVA

Anna Pavlova, en russisk ballerina ble på 1920-tallet inspirasjonen for denne desserten: en marengs kake toppet med frukt og pisket krem. Det foregår en stor debatt om kaken stammer fra Australia eller New Zealand, men la oss ikke henge oss opp i det, for desserten smaker helt fantastisk!

Bilde av Breville USA,  Flickr / Creative Commons

Dra til Australia med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer