GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 drømmereiser rundt om i verden, hva er din?

5 drømmereiser rundt om i verden, hva er din?

Drømmereiser, hva er en drømmereise? Det er stedet du lenge har drømt om å reise til, et sted du researcher, sjekker hashtaggen på Instagram og prøver å spare til! Se for deg at du pakker kofferten, slenger med passet og skynder deg ut døren for å rekke toget til flyplassen, akkurat i tide for boarding. Du har glemt mobilladeren og hadde absolutt ikke tid til morgenkaffen, men det spiller ingen rolle! Du har ventet på dette øyeblikket i flere måneder, du har drømt om det siden du var liten og nå skjer det, endelig! Du skal reise jorden rundt.

Jeg tror vi alle har drømt om å være der, i det øyeblikket når en fantastisk «once in a lifetime» opplevelse er på vei til å starte. Og jeg er sikker på at vi alle har dagdrømt om hvor vi skal dra. Jeg har spurt noen av mine fantastiske kolleger hvor de ville reist og hvorfor på deres (3-stopps) drømmetur rundt jorden.

1. ISABELLE – TOKYO-HONOLULU-HELSINKI

Helsinki: Den Finske hovedstaden har alt jeg trenger for en super reise: bra design, fantastisk kaffe-kultur og en arkitektur som tar pusten fra deg. Perfekt for å gå rundt i koffeintåke og tenke på all den trendy kunsten og møblene jeg ønsker å kjøpe.

Tokyo: Jeg er fascinert over historien og kontrastene I den Japanske kulturen – og ikke få meg til å nevne maten eller det faktum at de har egne katte kafeer. Jeg tror livet i den helt gale og fargerike byen Tokyo vil være perfekt for min neste destinasjon.

Honolulu: Jeg vil lære med å surfe og jeg tror at å svelge store mengder saltvann imens jeg desperat prøver å holde meg oppreist på surfebrettet vil være så utrolig gøy på Hawaii! Jeg har sett det for meg hundrevis av ganger; at jeg slapper av i en hengekøye, spiser ananas og snakker om å ta de store bølgene – imens det spilles på en ukulele i bakgrunnen, selvfølgelig!

2. LENA – CAPE TOWN-SEOUL-SAN FRANCISCO

Cape Town: Jeg har alltid villet se dette stedet. Jeg har hørt at byen har en undervurdert men veldig hipp kultur som alle må oppleve en gang. Pluss, jeg elsker elefanter og jeg ville elsket å se en i sine naturlige omgivelser.

Seoul: Jeg har hørt at dette stedet har sjel. Sorry, måtte bare. Men for å være seriøs ville jeg faktisk dratt dit for matens skyld. Se opp Samgyupsal, dakgalbi og gogigui! Du kommer til å skjønne hva jeg snakker om….

San Francisco: Det er en av byene man bare må se i Amerika som jeg ikke har sett enda. Byen er rett ved kysten, passe kjølig og full av deilige bakerier! Og selvfølgelig, noen av de beste utendørs lokasjonene ligger rett her.

3. TOM – BARCELONA-BANGKOK-SYDNEY

Barcelona: Ingen ferie er komplett uten et besøk til Spanias kulturhovedstad. Hvor ellers kan man rusle fra stranden til små nisjebutikker og videre til en bar uten å kjede seg eller bli sulten i mellom tiden? Den kule-classy vibben er definitivt min type!

Bangkok: Den Thailandske hovedstaden er fullstendig crazy og jeg kan ikke få nok av den. Å trykke i meg deilig mat for en slikk og intenting er mitt første gjøremål her, før jeg drar videre til kjøpesenteret for å ta innover litt konsumkultur med en svært unik, asiatisk twist.

Sydney: Ingenting slår en by med alt fra surfing til skyskrapere. Den avslappede holdningen og kulturen gjør heller ingenting for en sliten sjel etter en (veldig) lang flyreise – og siden Storbritannia eide Australia før, vil ikke kulturen føles som en million mil vekk hjemmefra heller.

4. YAGMUR – PARIS-CAPETOWN-NEWYORK

Paris: jeg kan ikke se for meg en bedre start for min jordomreise enn å besøke byen av lys og kjærlighet. Paris har så mye historie og virkelig en spektakulær kunst og kultur. Jeg vil sjekke ut Mona Lisa maleriet på Louvre, shoppe på Champs Elysees og avslutte dagen med ost og vin foran Eiffel tårnet.

Cape Town: Denne byen har alt: solfylte strender, fantastisk landskap og vennlige mennesker. Jeg vil starte besøket med å sole meg på en av de mange gjemte strendene før jeg tar turen opp til Table Mountain. Cape Town har noen av de vakreste utsiktene og jeg kan ikke se for meg et bedre sted for paragliding. Om du er en dyreelsker som meg, vil du nok aldri forlate Cape Town før du har dratt på safari eller besøkt «The African Penguin Colony» på Boulder`s Beach.

New York: Jeg kan ikke se for meg en bedre avslutning på turen enn å tilbringe en uke I verdens hovedstad. Det er så mange ikoniske nabolag og ting å se i NYC. Jeg kunne brukt dager på å spasere rundt og ta alt innover meg. Auraen over New York får meg til å føle at ingenting er umulig! Og la oss ikke glemme at New York er hjemmet til noen av de beste restauranter og barer i hele verden.

5. KAISA – SYDNEY-HONOLULU-NEW ORLEANS

Sydney: Jeg hadde elsket å tilbringe en lat og avslappet uke I Sydney`s hipster-himmel for å virkelig sparke igang min jordomreise. Jeg vil henge ut på kafeer, dra på konsert i det verdenskjente Sydney Opera House, og sole meg og bade på Bondi Beach, selvfølgelig. En tur til Brisbane og Fraser Island ville vært en fin avslutning på min tur «Down Under» perfekt!

Honolulu: Hvorfor stoppe på en nydelig stranddestinasjon når du kan dra videre til en nye en? Jeg ville tilbragt min andre uke ved å ta inn over meg den avslappede stemingen på himmelske Hawaii, og etter et par dager i Honolulu ville jeg hoppet på et fly og dratt til Maui for en uke med strandchill.

New Orleans: Jeg ville elsket å se LA eller utforske San Francisco, men på min vei tilbake til Europa, vil jeg tilbringe en uke eller to I New Orleans istedenfor. Jeg ville brukt uken(e) på å se byens fantastiske miks av musikk og kultur, og jeg ville fråtset i den beste maten USA har å tilby.

Bilde av martinak15, (Flickr/Creative Commons)

Hvor er din drømmereise?

Finn det ut ved å ta språkkurs i utlandetLes mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på