GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 grunner til å studere engelsk i USA

5 grunner til å studere engelsk i USA

Å studere et språk i et land der det snakkes, er den beste måten å lære et språk på. Det er derfor tusenvis av mennesker reiser til USA hvert år for å studere engelsk. Og selvom du kan få en god språklærings erfaring andre steder i verden, tilbyr studier i USA en rekke fordeler du ikke finner andre steder.

Fra New York City til Hollywood, California, er USA hjem til noen av de mest innflytelsesrike byene, industriene og universitetene i verden. I tillegg er det også et veldig spennende, innovativt sted å være. Ønsker du å vite mer? Her er mine 5 beste grunner til å studere engelsk i USA.

1.Lev som en lokal

Selvom du kanskje ikke er født og oppvokst i West Philadelphia. Men etter å ha bodd og studert der i noen måneder vil du komme hjem med en “Philly” aksent. Å bo i landet handler ikke bare om å høres ut som en lokal, det handler om å leve som en også. Ta innover deg  den avslappete surfere viben etter å ha brukt tid i Santa Barbara. Gjør Magnolia Bakery til “ditt sted” i New Yorks West Village. Tilbring helgene dine på piknik ved havnen ved Boston’s Faneuil Hall Marketplace, eller skriv en blogg om de beste dumplingsene i San Francisco Chinatown. Etter studier i USA, vil du forlate landet med mer enn språkkunnskaper, du får et nytt sted å kalle “hjemme”.

2.  Forbered deg før du begynner på viderestudier

Harvard, Stanford, MIT, Caltech – er i følge QS World University Rankings de beste universitetene i verden akkurat nå. De huser studenter fra hele verden, men du må være dyktig i engelsk for å gå der.

Prøv IELTS. Det er en av de mest foretrukne engelskkunnskapstestene for universiteter i USA, men det er også inngangsporten til toppskoler i Storbritannia, Canada og andre engelsktalende land. Å ha språkkunnskaper for å bestå denne testen åpner døren for at du kan søke prestisjetunge universiteter og høyskoler i USA.

3. Snakk som en Amerikaner

Jeg vet, jeg vet – amerikansk engelsk er ikke alltid det enkleste å forstå. Vi bruker forvirrende setninger som “I could care less” når vi virkelig mener å si “I couldn’t care less,”. De regionale aksentene og slangordene kan være vanskelige å lære seg.
Men når du har brukt litt tid på å leve med amerikanere, blir aksenten lettere å forstå, og du vil raskt finne deg selv hoppe fra emne til emne.

4. Møt nye mennesker

Utover å studere finnes det alle slags verdifulle sosiale aspekter ved å bo i USA. Uansett om du ønsker å gå på universitetet eller finne en jobb i din bransje, vil byen du bor i ha konferanser, arrangementer og utstillinger som sikkert gir deg muligheten til å samarbeide med potensielle kolleger, kontakter og fremtidige arbeidsgivere .

5. Lev storbylivet

Det er sjelden et kjedelig øyeblikk når du bor i en amerikansk by. Tilbring fritiden med å besøke kjente filmsteder, prøve ut forskjellige restauranter, juble på sportsbegivenheter, eller utforske nye nabolag til fots. Enten du bestemmer deg for å forfølge strandlivet i Miami Beach eller velger en større by som Boston eller Chicago. Å lære engelsk i USA, er en opplevelse som vil være til nytte for deg i årene som kommer.

Vil du lære engelsk i USA?Lær mer her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer