GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 klestabber du bør unngå på reise

5 klestabber du bør unngå på reise

Når du planlegger reisene dine, kan det være en utfordring å bestemme seg for hva du skal pakke. Klestabber kan fort oppstå, spørsmål som “hva har folk på seg når det snør?”, “Når trenger jeg komfortable sko?” og “når skal jeg bruke denne blomsterkjolen?” dukker raskt opp i all pakkingen. Og selv om det er mange kles-scenarioer som ikke kan forutsees, er det noen du bør unngå helt på reise.

  1. For mye hud

Situasjon: Det er for de fleste helt vanlig å vise bar hud. Spesielt om sommeren kan det være veldig behagelig. Men før du planlegger å gå med spaghettstropper, flip-flops eller korte shorts rundt i byen, se deg rundt for å finne ut hva lokalbefolkningen har på en varm sommerdag. I mer konservative land, kan det å vise for mye hud utenfor bassengområdet, huset eller idrettsanlegget bli sett på som upassende.

Konklusjon: Gå med en lett linskjorte over sommerkjolen eller toppen. Slik kan du justere looked din etter hva situasjonen krever. Om du ikke liker å gå på kompromisser bør du heller reise til steder som Miami eller San Diego, hvor flip-flops og shorts er alt du trenger å pakke med deg.

  1. Unngå tradisjonelle klær

Situasjon: Selv om ideen om å omfavne lokale tradisjoner i landet du besøker ved å bruke deres tradisjonelle klær, er full av gode intensjoner, kan det oppfattes som respektløst. Mange kulturer rundt om i verden legger stor betydning i farger og mønstre i deres tradisjonelle klær, og i enkelte tilfeller er spesifikke stiler designet for kun å bli brukt til bestemte helligdager eller feiringer. Ved å ikke erkjenne betydningen av klærne du har på deg i den lokale kulturen, kan du være respektfull eller bli oppfattet som støtende.

Konklusjon: Før du kler på deg en “mantilla” i Spania, en “beret” i Frankrike, en “Saree” i Mumbai, en “Yankees caps” i Boston, en “kilt” i Dublin eller en “lederhosen” i Berlin, kan du snakke med de lokale og høre hva som er passende og ikke.

  1. Sko – hvor?

Situasjon: Noen steder rundt om i verden, som Sverige, Finland, Tyskland, India, Saudi Arabia, Indonesia, Japan og til og med deler av Canada, er det vanlig å ta av seg skoene før man går inn i en persons hus. Faktisk er det i mange av disse stedene så tilpasset i kulturelle normer at det å gjøre noe annerledes ville blitt ansett som rart, og potensielt ganske uhøflig. Likevel, i andre land, som USA og Storbritannia kan du bruke sko, så lenge de er tørre.

Konklusjon: Et godt tips – se etter en skohylle utenfor inngangsdøren. Om den er full av sko er det et tegn på at du også burde ta dem av før du går inn i huset.

  1. Rumpetasken/fannypacken er tilbake!

Situasjon: Vel, dette er en subjektiv erklæring og i stor grad et spørsmål om smak, men for mange er det et klart signal om at du er turist om du går rundt med en rumpetaske. Det kan også være et mål for tyver som antar at du bærer på verdisaker, for eksempel lommeboken, telefonen eller passet i den. Når det er sagt, for mange fashionistas, er rumpetasken tilbake, og iført rundt midjen eller over skulderen kan det være en av de mest funksjonelle stilene du kan rocke.

Konklusjon: For de som tør  å kombinere praktisk med personlighet er dette veien å gå. For resten av oss burde vi kanskje heller holde oss til skuldervesken. Det er ingen skam i å holde fast på klassikerne.

  1. Smart, casual, eller smasual?

Situasjon: Hvis du kommer til en fest og er altfor overpyntet, kan man lett føle seg ubehagelig og utilpass. Men jeg forsikrer deg om at om du er den som kommer i joggesko mens alle andre har på seg drakter og kjoler er MYE verre. Om det er til et kontor/jobb, skole eller husfest, hvis du ikke er sikker på kleskode, har jeg en enkel regel til deg: overdress for suksess.

Konklusjon: Det er mye enklere å tone ned et fancy antrekk enn å spice opp et casual et. Men her er noen tips:

–          Rull opp ermene på genseren

–          Brett opp leggene på buksen litt

–          Ta av sokkene og vis litt ankler

–          Knepp opp skjorten en knapp eller to (ikke for mye!)

For å kle seg som en lokal må du shoppe som en lokal:

Når du mingler med lokalbefolkningen på kafeer eller ute på sosiale arrangementer, spør dem om deres favorittsteder å handle. Det er alltid morsomt å utforske trendy butikker i nye deler av verden. Hvem vet? Du kan ende opp med å komme hjem med en helt ny og inspirerende garderobe for å minne deg på de fantastiske (og stilige) eventyrene du har hatt.

Så, hvem er klare til å reise?

Finn din stil mens du reiser utenlandsFinn destinasjoner her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer