GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 måter å lære fransk hjemme

5 måter å lære fransk hjemme

Å sitte fast hjemme er ingen god følelse, men det er ingen grunn til å gi opp drømmen din om å lære fransk. Med alle ressursene som er tilgjengelige og tusenvis av virtuelle språkutvekslinger, bør du ikke ha noen problemer i det hele tatt med å lære fransk hjemmefra. Så plutt inn hodetelefonene og la oss komme i gang.

1. Bruk en fransk læringsapp (flott for nybegynnere)

Hvis du vil lære fransk hjemmefra, men aldri har studert språket før, er det lurt å plukke opp noen grunnleggende franske ord før du dypdykker litt lengre i det franske språket. Apper for språkopplæring er perfekte for dette. De er gratis og mobile. De bruker for det meste flashcard-metodikken for å lære deg nye ord og deretter spørre deg om dem til du er mester det.

2. Lytt til fransk radio

Det er ingenting bedre enn å lytte til fransk for å få lyden av språket i hodet. Det kan være effektivt selvom du ikke forstår hva de sier. Sett på France Info for nyhetsoppdatering, Binge Audio for innsiktsfull diskusjon, eller Les Odyssées for en litt historie (rettet mot barn i alderen 7-12 år).

3. Les en fransk avis

Lesing er en fin måte å lære fransk hjemmefra hvis du prøver å lese litt hver dag. Les en avis, der er artiklene er ikke for lange, og du kan lære ting om en rekke forskjellige emner. Velg en artikkel på nettstedene Le Monde eller Libération les litt hver dag og jobb deg gjennom artikkelen. Google Translate er utmerket for når du sitter fast, men prøv å forstå ordene først. For en enklere leseutfordring, prøv dette gratis nyhetsnettstedet for franske barn.

4. Se franske TV-serier og filmer

Nybegynnere kan slå på underteksten på sitt eget språk. Hvis du er mer selvsikker i fransk, så se med franske undertekster eller ingen tekst. Her er noen gode franske show på Netflix for å komme i gang.

5. Snakk med folk på fransk

Når du føler deg klar til å begynne å snakke (eller texte) på fransk, er det mange gratis språkutvekslingsapper du kan velge mellom. Speaky og HelloTalk lar deg begge sette opp en konto og begynne å chatte med den som er online på få minutter. Dersom du ønsker bare en parmantent person å snakke med er Tandem appen for deg.

Å lære fransk hjemmefra er noe av en utfordring, men du liker utfordringer, ikke sant? Så velg en studiemetode og kom i gang i dag!

Ønsker du å lære språk på reise? Sjekk ut EF sine programmerLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på