GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

5 tips til å overleve i New York

5 tips til å overleve i New York

Det raske tempoet blandet med det magiske og ikoniske er hvorfor New York er drømmedestinasjonen for mange. Men når man først kommer til “the Big Apple” kan alle de skinnende lysene og travle menneskene være litt mye. Men å navigere seg gjennom byen for første gang er noe man lærer. Det handler om å være så forberedt som mulig før man går ut. Så når du føler deg klar får du her 5 tips til å overleve i New York.

1. Vær forsiktig når du går i gatene

Som alle stereotypier sier, folk fra New York har det alltid travelt – tid er penger, tross alt. De er ofte for travle (og for vant til folkemengder) til å legge merke til turister eller andre folk rundt dem. Derfor er det viktig å respektere gatereglene. Ikke gå på venstre side av veien eller stopp midt på gangveien. New Yorkere liker ikke når folk blokkerer veien eller stopper for å kikke på kartet midt i gangveien.

Mange bruker også sykler i New York, så pass på at du ikke går i sykkelveien. Folk liker ikke sånt – spesielt ikke på Brooklyn Bridge.

2. Kjøp et Metrokort

Selv om å gå er en av de beste måtene å se høydepunktene i New York, er det ofte raskere å navigere seg frem med subwayen. De vanlige metrokortene fylles på med dollar, og minker etter hver reise du tar. Du kan alltids fylle på kortet igjen når det trengs. Et nytt kort koster $1 pluss beløpet du vil fylle på.

Med dette kortet koster det $2.75 å ta subwayen per tur. Du kan kjøpe et metrokort på alle stasjoner, enten i automat eller i skranke inne på stasjonen. Du bør ha med kontanter, da de ikke alltid tar kort.

3. Last ned Google kart

Med så mange gater, subway-stasjoner og travle steder som ser like ut er det lett å gå seg bort i New York City. Hvis du er redd for å se ut som en turist, bruk Google kart. Selv om det høres klisjé ut, Google kart kan hjelpe deg mye – spesielt når det kommer til å ta subwayen.

Subwayen i New York kan virke skremmende i begynnelsen, men om man vet om man skal oppover (Uptown), nedover (Downtown), eller om man skal Midtown, så er det veldig enkelt. Hvis du ikke vil bruke teknologi, så er det bare å spørre en lokal, de er veldig vant til turister.

4. Lag en timeplan

Når du besøker New York for første gang er det viktig å vite hva man vil oppleve. Å utforske en by på denne størrelsen tar tid og energi, så det kan være lurt å ha planlegge på forhånd hva man skal gjøre hver dag. En timeplan vil gjøre deg mer avslappet og gir deg mulighet til å virkelig oppleve New York.

5. Sjekk alltid været før du går ut

Husk å tenke på at været spiller en stor rolle når du planlegger turen til New York, og når du kommer dit. Før du går ut og opplever byen, sjekk værmeldingen for dagen. Både om sommeren og vinteren kan det være ustabilt. Spesielt på sommeren er det vanskelig, med varme ute og ventilasjonsanlegg inne. Så pakk med deg en genser eller et skjerf.

Så her har du 5 tips til å overleve i New York, og du er nå klar til å oppleve den magiske og ikoniske byen på USAs østkyst.

Vil du oppleve New York?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer