GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

10 ting du bør vite før du flytter til New York

10 ting du bør vite før du flytter til New York

Vi vet at det kan være skremmende å flytte til et nytt sted, spesielt hvis den nye byen er en av de travleste og mest kjente stedene i verden. For å gjøre dette steget litt enklere for deg, deler vi de ti tingene du bør vite før du flytter til New York.

1. Beste apper for livet i New York City

Når det gjelder å leve ditt i en av verdens beste bye, kan telefonen din (og noen få apper) bli din nye beste venn. Appen Seamless lar deg få restaurantmat levert på døren, ILOVENY kommer fra New York Tourism Board og er fylt med arrangementer og popup-forslag du kan oppsøke, og TodayTIX gir deg rabatterte billetter til Broadway-show samme dag, slik at du kan hgjøre gode kjøp.

2. T-banen kan være et merkelig sted

Det er en veldig praktisk måte å komme seg rundt på, men det kan være overfylt og svett, og du vil se alle slags ting i T-banen: Fra en hel togvogn fylt med folk i fancy kjoler til folks kjæledyr i alle former og størrelser og til og med improviserte musikkopptredener. Gå imidlertid aldri inn i en tom vogn – er den tom er det et tegn på at vognen er fylt med oppkast eller at AC anlegget er ødelagt.

3. New Yorkere ELSKER sirkulære matvarer

Jeg snakker bagels og smultringer. Med antall bakerier i byen, kan du bokstavelig talt leve av ringer med deig. Bare tenk deg: kanel og rosin bagels med morgenkaffen; en rug eller vanøtt bagel til lunsj; en klassisk bagel i New York-stil overfylt med kremost til mellommåltid. Og så for en søt godbit, en av de mange helt deilige smultringene som tilbys over hele byen, fra trippel sjokoladefudge til peanøttsmør med krem ​​eller lønnesirup og bacon (JA, bacon!).

4. Finn et sted å bo

Stort sett deler alle i New York en leilighet fordi det er altfor dyrt å bo alene, spesielt hvis du er student. Nettsteder som Craigslist eller RoomieMatch kan hjelpe deg med å finne et sted å bo. Skolen kan også hjelpe deg å finne et sted å bo dersom du skal studere i New York.

5. Komme deg rundt

Ingen kjører rundt i New York og drosjer er ofte dyre og uansett blir man som oftes stuck i trafikken. Så å kjøpe et Metrocard fra din nærmeste stasjon og ta t-banen er den enkleste måten å komme seg rundt på. Noen tog kjører sjeldnere i helgene og turgåing er også super populært. Invester i et godt par sko for å holde pendlingen komfortabel, i New York får du skrittelleren til å nå nye høyder. Husk at byen er organisert i blokker; Avenue blokker er lengre enn Street blokker, så husk på dette dersom din nye venn sier “It’s just three block away!”.

6. Spise på et budsjett

Akkurat som å leie, reise og puste i denne byen, kan det være dyrt å spise i The Big Apple. Men det er måter å fylle magesekken på uten å tømme lommeboka. På hjørnet av mange gater er ferske grønnsaksvarer og Food trucks som er et billigere alternativ til mange dagligvarebutikker eller gatekjøkkenrestauranter. Sjekk ut nettsteder som TimeOut som kan hjelpe deg å finne billige spisersteder og tilbud for deg. Husk at menypriser i New York ikke reflekterer den endelige prisen, ettersom du trenger å betale for en serviceavgift på 10-20% som enten blir lagt til regningen din automatisk, eller at du er forventet å betale i tips.

7. Helsevesen

Helsevesenet i USA er ikke gratis og kan være ganske dyrt  dersom du ikke har forsikring. Derfor oppfordrer vi deg til å ha forsikringsbevis og avtale på plass før du flytter til New York. Hvis du vil ha råd om det beste helseforsikringsalternativet for deg, kan du snakke med selskapet eller skolen du reiser med.

8. Hold deg påkoblet

Det finnes massevis av parker, inkludert Central Park, som har gratis WiFi, slik at du kan sjekke e-postene dine eller legge ut bilder på Instagram mens du er på farten. Hvis du vil ha mer fleksibilitet uten internasjonale dataroamingkostnader, kan du kjøpte et lokalt SIM-kort; AT&T og T-Mobile USA er gode aktører du kan benytte dersom du har en telefon som ikker låst til en operatør. Dette er et godt tips uansett hvor i USA du måtte flytte.

9. Personal space finnes ikke

Minst en gang om dagen vil en fremmed dulte borti deg på gaten, og sjansen er stor for at du vil under en t-banetur stå altfor nær en pendlers armhule. Ikke ta det personlig. New York er en travel og overfylt by, så folk har blitt vant til dette. Dette er kanskje ikke noe nytt, men å stirre på folk er et stort NEI – New Yorkere er veldig vennlige, men liker ikke at folk stirrer på dem selv når man pendler.

10. Visaer

Å navigere i det kompliserte amerikanske visumsystemet kan være en lang prosess. Som student er det beste stedet å begynne ved å snakke med selskapet som arrangerer ditt opphold på skolen eller jobben din. I mange land må du ta ID, dokumenter og studentutskrift til din lokale amerikanske ambassade for å sikre deg ditt visum.

Bli selvsikker i engelsk og bo i New York med EFLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på