GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan tilpasse seg i en ny by

Hvordan tilpasse seg i en ny by

Tanken om å flytte til utlandet og starte livet i en ny by kan være skremmende, men det er også en veldig spennende mulighet til å lære, utforske og forsterke deg med nyttige livsferdigheter. Tusenvis av mennesker gjør det hver dag. De flytter for arbeid, familie eller utdanning, og hvis de klarer det, klarer du også! Spesielt med våre beste tips for å tilpasse seg i en ny by.

Få venner

En av de raskeste måtene å tilpasse seg til et nytt sted, er å *klisje-alarm* få noen gode venner.

Trinn 1: Snakk med dine nye romkamerater og gjør en innsats for å snakke med de du går i klasse med hvis du studerer i utlandet. Det er viktig å føle seg komfortabel rundt folkene du ser på en daglig basis. Siden alle er i samme situasjon, er det også lettere å bli kjent med hverandre.

Trinn 2: Utvid nettverket ved bli med i en klubb eller et idrettslag for å møte nye mennesker med felles interesser.

Trinn 3: Bli venn med lokalbefolkningen. De hjelper deg med å utforske ditt nye hjem bedre enn noen reiseguide.

Gjør ditt nye sted hjemmekoselig

Før du reiser, sørg for at du pakker noen av dine favoritting fra hjemstedet, ikke bare det som er nødvendig. Ting som favorittsengetøyet eller noen fotografier i en pen ramme er enkle måter å få det nye soverommet til å bli mer komfortabelt. Ta med en pakke med kjeks eller snacks fra hjemstedet: Disse er flotte for når du får litt hjemmelengsel eller til å dele ut til dine nye roomies. Ingenting er viktigere enn å gjøre et godt førsteinntrykk! Dette hjelper deg også å tilpasse deg den nye hverdagen raskere.

Få mest mulig ut av kulturutvekslingen

Denne erfaringen er en seriøs mulighet til å lære alt om en annen kultur. Dykk rett i det ved å snakke med alle på sitt morsmål – dette vil holde dine egne språkkunnskaper bedre, og før du vet det, bruker du alle de populære hverdagsuttrykkene og lokale slangordene. Men selvfølgelig strekker kulturopplevelser langt lenger enn å bare plukke opp språket: Husk å prøv mattradisjonene på det stedet du er! Smak på de lokale delikatessene, velg dine favoritter og lag det selv hjemme.

Vær smart med pengene

Hvis du skal bo borte lenge og den nye byen bruker en annen valuta, burde du gå til banken og sette opp en lokal bankkonto i den nye valutaen så snart du ankommer. Prossessene kan være litt gammeldagse og tungvint, så det er lurt å komme i gang så fort som mulig. Hvis du bare skal bo borte i noen måneder, er det kanskje lurt å kjøpe et forhåndsbetalt debetkort et bedre alternativet for deg. Bare overfør penger til den nye valutaen på ditt forhåndsbetalte kort på nettet og bruk det som et debetkort lokalt – dette forhindrer deg i å betale høye uttakskostnader og utenlandsavgifter. Hvis du trenger råd, kan de nye klassekameraterene eller skolens ansatte hjelpe deg med detaljene.

Utforsk

Ikke bare bruk fritiden din på å sitte i den nye leiligheten. Ta t-banen, bussen eller gå en tur … Bare. Kom. Deg. Ut. Start med å utforske turistattraksjonene. Når du blir kjent med byen gjennom øynene til en besøkende, får du en ide om hvilke deler av byen du vil bli bedre kjent med. Dra en tur ut med noen av dine nye venner og besøk forskjellige severdigheter. Oppdag alle de skjulte sidegatene, kaffebarene og de lokale restaurantene. Når du finner favorittstedene dine, dra dit ofte. De vil føles som hjemme på kort tid.

Les mer om EFLes mer...
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer