GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Singel og elsker å reise? 5 tips til soloreisen

Singel og elsker å reise? 5 tips til soloreisen

Hvis du er singel har du mest sannsynslig støtt på følgende problem: Ferien nærmer seg og du vil ut og reise, men det finnes ingen åpenbar person å reise med. Vennene dine har andre planer eller andre meninger om hva en “perfekt reise” er. Hvorfor ikke reise som singel?

Å reise alene behøver ikke være mindre morsomt enn å reise med selskap – tvert imot kan det være deilig å slippe å ta hensyn til noen andres ønsker, og det er dessuten en perfekt måte å treffe nye venner på. Benytt våre tips når du planlegger å reise alene:

1. Reis i lavsesongen

Gode tilbud på langhelger til storbyer kan du finne året rundt, men når du planlegger en lengre reise kan det være en veldig god idé å reise i lavsesongen. I tillegg til å spare penger finnes det en rekke fordeler: Du kan kapre bord på hippe restauranter (uten å bestille uker i forveien!), du kan nyte frokostbuffeten uten å måtte kjempe deg forbi en horde av andre gjester, og solstolene ved bassenget blir ikke knabbet i en rykende fart som i høysesongen. Ettersom det med stor sannsynlighet er roligere i lavsesongen blir det enklere å få kontakt og prate med andre gjester og hotellpersonalet.

2. Book et mindre hotell

Det er vanskelig å bli kjent med mennesker på et stort og upersonlig hotell. Let etter et lite mindre familiedrevet hotell istedet, da er sjansen større for at du får se kjente ansikter under frokosten eller ved bassenget. Det gjør det mye lettere å starte en samtale og kanskje få noen tips om severdigheter eller kule restauranter.

3. Lær deg noe nytt

Når du reiser alene vil du helst ikke risikere å kjede deg. Du kan unngå dette ved å holde deg opptatt og blande sightseeing, severdigheter og strandliv med å lære deg noe nytt. Meld deg opp til danseleksjoner, ta dykkesertifikat eller meld deg opp til et språkkurs for å lære deg det lokale språket. Å gå på et kurs og ha regelmessige timer gjør at du enkelt kan bli kjent med nye mennesker og få nye venner.

4. Dra på utflukter

Å dra avgårde på utflukter gjør det mye enklere å knytte bånd til nye mennesker, spesielt i små grupper. Book en dagsutflukt til en vingård, en vakker øy eller noe annet som er unikt for din destinasjon. Når du tilbringer en dag med samme gruppe mennesker lærer du lettere å kjenne de andre deltagerne, har interessante samtaler og innser ikke engang at du faktisk reiser “alene”.

5. Reis med en gruppe

Hvis det å reise alene fremdeles ikke høres gøy ut kan gruppereiser være et godt alternativ. Det finnes masser av gruppereiser å velge mellom, og du kan kombinere reisen med dine hobbyer eller interesser. Du kan velge i alt fra reiser med fokus på golf, yoga i Asia og kulturelle reiser i Europa. Gruppereiser er litt mer begrensende ettersom du ikke selv planlegger hva aktivitetene skal være, men desto mer tid og energi til å oppleve!

Reis avgårde som singel med EF!Lær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer