GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Det finnes 5 typer mennesker du møter på flyet – her er oppskriften på hvordan du kan komme overens med dem

Det finnes 5 typer mennesker du møter på flyet – her er oppskriften på hvordan du kan komme overens med dem

Du møter mange forskjellige mennesker på flyet. Fra skrikende barn som lider av trange ørekanaler, til passasjerer som er klare til å kaste tomatsaften i fanget ditt ved det minste hintet av turbulens. Selve flyturen kan til tider være litt utfordrende.

For å være sikker på at du er fullt forberedt på hva som helst (eller hvem) til din neste flytur, har vi samlet en liste over de fem type personlighetstrekkende du kan støte på – og hvordan du kommer overens med dem

1. Armlener tyven

Det kan begynne litt subtilt, med bare spissen av en albue som ligger oppe på armlenet du allerede har hevdet som ditt. I det øyeblikket du tar armen fra armlenet i et lite øyeblikk, vil personen hevde armlenet. Dette er en evig kamp på flyet.

Hvordan skal du komme overens med dem: Det er i utgangspunktet en uoffesiell lov at hver passasjer har minst en armlen. Så hvis du er satt i midten og begge armlene har blitt stjålet, hr du ikke annet valg enn å erklære krig – vel, eller bare i det minste si det høflig og fast “dette er mitt armlen”.

2. Den skravlende personen

Du har kommet deg inn på flyet og satt deg ned i setet ditt, boken er klar og du er forberedt på en avslapppende lese- og filmreise. Den skravlende personen har imidlertidig andre planer. Først antar du at det bare en høflig smaltalk, som til slutte vil falle ut i en ubehagelig stillhet der du er trygg på å gjennomta lesingen eller serietittingen. Men nei, snart vil du vite alt om favoritt maten, restauranten og navnene på alle de 11 fetterne til personen.

Hvordan du skal komme overens med dem: Noen mennesker er glade i å skavle i løpet av en flytur. Andre vil imidlertid foretrekke å slappe av med en film. Hvis du tilhører den sistnevnte typen, kaster du inn en enkel høffelig strofe som “unnskyld å avbryte, men jeg har tenkt til å lese denne boken eller se film i evigheter!” Deretter vende tilbake til det du gjorde. For mindre konfronterende folk: Unnskyld deg selv med å gå på do, også når du kommer tilbake gi dem et kort vennlig smil og sett med hodetelefoner med en gang. Hvis alt feiler, legg deg til å sove og kjør på med litt teatralsk snorking.

3. Den redde personen

Du kan se dem fra en kilometers avstand. Helt kalde, stirrende rett frem og holder fast i setet som om det for livet. Ved plutselige turbulenser eller underlige lyder fra flyet, kan du se øynene flyr rundt, noen panikkanfall, tunge pustelyder og at de strekker seg ned for å sjekke om redningsvesten er under setet.

Hvordan komme overens med dem: Fra min egen personlige erfaring vil jeg si at den beste handlingsplanen er å bare la dem være. Hvis noen ser noe spesielt bekymret, kan du kaste inn en kommentar “Er du okay?”. Eller bare la dem komme seg gjennom flyturen, uansett hvilken måte de velger. Å snakke med dem kan være en god distraksjon for noen engstelige typer, men ikke prøv å tvinge samtalen dersom det er tydelig at de vil fokusere på dyp pusting eller foretrekker å distrahere seg med musikk eller en film.

4. Forretningstypen

Denne personen har vært på hundre flyreiser før og ser nesten like alvorlig ut som deres rynkefrie dressjakke. De virker mildt irritert av sine trange omgivelser på flyet – de er faktisk ikke helt sikre på hvordan de endte opp på økonomiklassen. De betrakter passasjer-kledde medpassasjerer med utilfreds forvirring.

Hvordan komme overens med dem: I 9/10 tilfeller vil du bare sameksistere i komfortabel stillhet. De vil sannsynligvis sitte på laptopen eller telefonen sin gjennom hele flyreisen. Eller mest sannsynlig skrive ekstremt viktige e-poster. Bare husk å følge med på det sukkende ansiktsuttrykket når de får servert et gratis flymåltid, det er helt sikkert mulig å få deres mat dersom du er ekstra sulten. Les mer om våre business program her..

5. Den litt for komfortable

En sterk kontrast til forretningstypen er den litt komfortable personen. Denne personen vil sove og ganske raskt tre inn i din personlige space. Det kan enten være et hode som ligger på din intetanende skulder eller en person som bruker deg som et teppe. Du vil straks undre om du noengang vil få tilbake din frihet eller om de har bodd på dette flyet for alltid.

Hvordan kommer overens med dem: Forutsatt at denne typen ikke er helt din kopp tea, i de fleste tilfeller er forsiktig rykk for å få tilbake plassen din nok. Eller bare gi dem et lite dytt i retningen de kom fra.

Opplev verden med ossLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på