GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

6 ting du må oppleve i Barcelona

6 ting du må oppleve i Barcelona

Har du enda ikke vært i en av verdens vakreste byer, Barcelona, bør du virkelig ta turen. Dette er byen som passer for alle. Enten du er interessert i historie og sightseeing i den vakre gamlebyen Ciutat Vella, shopping og underholdning i den berømte gågaten La Rambla, diskoteker og nattklubber, eller om du ønsker å ligge langflat og nyte middelhavsvarmen på Barceloneta Beach, vil du garantert ikke reise skuffet hjem fra byen.

Her kommer 6 raske tips til ting du bør oppleve neste gang du er i Barcelona.

 1. Barceloneta Beach

Barcelona er kjent sine lyse flotte strender og den mest populære av dem, Barceloneta Beach, er et absolutt must å besøke når du er i Barcelona. Her kan du ligge gratis hele dagen og nyte den friske sjøbrisen mens du soler deg i varmen. Stranden ligger kun 10 minutter unna sentrum og langs den 4 km lange sandstranden finner du flere cafeer og barer med matservering. PS. Pass ekstra godt på verdisakene dine her, da det pleier å være svært folksomt og lommetyver kan forekomme, særlig på kveldstid.

 1. Tapas

Tapas kommer opprinnelig fra Spania og består slik vi kjenner det i dag av flere småretter. Den opprinnelige spanske tapasen oppsto ved at det tidligere var vanlig å legge en brødskive oppå sherryglasset for å forhindre fluer. Senere ble det servert retter på brødskiven og siden den gang har det i USA og Storbritannia utviklet seg videre til en egen kokekunst der man kan bestille flere småretter fra en meny eller plukke fritt fra en buffet. I Barcelona bugner det av tapas-restauranter, så det blir neppe vanskelig å finne en.

Oversikt over de mest populære tapasrestaurantene i Barcelona

 1. La Rambla

Midt i smørøyet av Barcelona finner du La Rambla, byens hjerte – den kilometerlange og verdensberømte gågaten. La Rambla er kjent for sitt sprudlende folkeliv med mange underholdningsartister. Her finner du alt fra matmarkeder, suvenir- og klesbutikker, restauranter, barer og nattklubber. Er du derimot ute etter å handle litt mer eksklusive og internasjonale merkevarer, anbefaler jeg å dra til Plaza de Catalunya eller gaten Passeig de Gracia.

For 10 tips til ting du kan gjøre når du er i La Rambla, klikk her..

 1. Sightseeing (Hop on hop off)

Dette er en unik mulighet til å få med seg de vakreste og mest kjente stedene i Barcelona. Bestill billetter på nettet, finn ditt nærmeste stopp og hopp på bussen. Her kan du gå så mye av og på du vil gjennom hele dagen. En rute tar vanligvis 2 timer og de fleste bussene inneholder et avansert lydsystem hvor du selv kan velge hvilket språk du vil bli fortalt på. Noen busser har også guider som forteller direkte. Vanlige steder å besøke med bussen er:

 1. Den store basilikaen, kirken La Sagrada Família

 2. Arkitekturparken Park Güell

 3. Casa Milà, et flott Gaudi-tegnet bygg, bygget uten en eneste rett linje

 4. Camp Nou, hjemmebanen til fotballlaget FC Barcelona

 5. La Rambla, den berømte gågaten

 6. Fjellhøyden Montjuïc med fantastisk utsikt over byen og mange flere.

Mer informasjon om bussrutene og kjøp av billetter, klikk her…

 1. Museer

Som den kulturbyen Barcelona er, er det absolutt verdt å besøke noen av museene. Dersom du ønsker å besøke 6 av Barcelonas mest kjente og populære museer, lønner det seg å kjøpe «Barcelona Museum Pass» til 295kr. Denne billetten gir deg inngang til Picasso museum, som har en av de største samlingene av kunstverkene til den spanske kunstneren Pablo Picasso, Catalonias nasjonale kunstmuseum og fire andre flotte museer. Museumspasset er gyldig 10 dager fra første gang det blir aktivert.

Les mer om de 6 museene og kjøp billett, klikk her…

 1. Språkkurs

Når du først er interessert i å reise til en av verdens flotteste byer, hvorfor ikke kombinere det med å lære spansk? EF tilbyr språkkurs for elever, studenter og voksne i alle aldre. Midt i det livlige og urbane Eixample-distriktet finner du den moderne skolen til EF. Her kan du nyte sene tapaskvelder og organiserte utflukter til blant annet Madrid, Andorra og Costa Brava, mens du samtidig får praktisert spanskferdighetene dine.

For mer informasjon om språkkurs i Barcelona, klikk her...

Les mer om vår skole i BarcelonaLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer