GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 ting du bør vite før du flytter til London

8 ting du bør vite før du flytter til London

Du har endelig bestemt deg: du flytter til London, en av verdens mest spennende og interessante byer. Her er noen ting du må vite som vil bidra til å gjøre overgangen til den britiske hovedstaden lettere. Lokale rariteter, pakke råd, sosiale ting, papirarbeid – vi har det du trenger…

1. DET ER LETT Å VÆRE PÅ NETT

Å holde kontakten når du flytter til en ny by er viktig og kan hjelpe deg å føle deg mindre fortapt. Ved ankomst til London bør du kjøpe deg et SIM-kort eller et dataabonnement hvis du skal bo der i en lengre periode og har spesifikke krav (ringe til utlandet, å kunne sende store filer etc.) Hvis (gratis) Wi- Fi holder, husk at flyplasser og de fleste institusjoner tilbyr gratis Wi-Fi i bytte mot dine data. TimeOut har satt sammen en liste over restauranter og barer du kan koble deg på gratis.

2. APPER VIL REDDE LIVET DITT

Bruk Citymapper til å kartlegge reisen din på tvers av byen med ruter, tid og prisindikasjoner . Pre-bestill en taxi med Hailo eller bestille en tur hvor som helst i byen når som helst, med Uber. Det beste? Ingen penger er nødvendig, for alle betalinger gjøres gjennom pre-registrerte kredittkort. Craver du koreansk mat? Få din favoritt bibimbap levert på døren med Deliveroo. Ikke glem å laste ned Met Office for værvarsler og Dojo fra Great Little Place City for å være up-to-date om alle de hippe ting som skjer i byen.

3. THE OYSTER CARD REGJERER

Sjansene er store for at du har hørt om det mektige Oyster Card – dette oppladbare “pay as you go” reisekortet vil åpne dørene til Londons tube, Docklands Light Railway og buss-systemet. Kjøp det på nettet eller på en hvilken som helst t-banestasjon. Offentlig transport i London spenner over seks soner, og er nå på vei til å rulle ut et 24-timers system: Night Tube (Central og Victoria linjer) og bussforbindelser kobler sentrale London til utkanten av byen. Sporty typer vil sette pris på Santander Cycles, selvbetjenings sykler tilgjengelige for korte reiser fra så lite som £ 2. Svarte drosjer, drosjer og Uber biler vil også hjelpe på vei rundt i byen.

4. PAPIRER ER OGSÅ VIKTIG

Du er i ferd med å leie drømmeleiligheten, men finner du ikke ID’en din for å bevise at du er du? Sørg for at du tar med alle dine viktige papirer oversatt til engelsk og sertifisert, når det er nødvendig. Ha ID-bilder klare så vel som digitale og papirkopier av dokumentene dine slik at du kan ha dem med deg til enhver tid. En rask sjekkliste: legitimasjon, kontoutskrifter , bevis for sysselsetting (hvis du jobber), en referanse fra din tidligere arbeidsgiver og trykte søknader (hvis du er på jobbsøking), et bevis på adressen din når du har funnet en bolig ( en strømregningen under navnet ditt, for eksempel), og bevis på plass ved universitetet (hvis du er student).

5. LONDONERS HAR SINE EGNE REGLER

Hva har rever, “jaywalking” og postnumre til felles? Når du flytter til London må du bli kjent med dem alle. Foxes, spør du? Den britiske hovedstaden er full av rødrev. Det er ikke uvanlig å se en i parker og bakgårder. Jaywalking? Mens det er ulovlig i de fleste europeiske land, kan du jaywalke skyld-fritt i London (bare se før du gjør det!). Postnumrene i London består av et kompass-poeng, Distrikt kode og sub-distriktets serienummer – SE1 8SE, for eksempel – det kan være en sann indikator på ens sosiale status – noen postnummer bare oser “posh”.

6. NHS

Det er et par kjedelige, men likevel svært viktige ting du må finne ut av ved ankomst: Registrering hos din lokale fastlege, eller GP, er en av dem. Og hvordan gjør man det? Når du har en adresse og et bevis på bosted, slå opp en praksis på ditt poststed hjelp av National Health System (NHS) indeks og deretter bli registrert. Det var ikke så ille, var det?

7. VÆR FORBEREDT PÅ REGN

Selv om London har mindre nedbør i året enn Milano eller Barcelona (vanskelig å tro, men sant!), Er det spredt ut over flere regnværsdager , og det er derfor det føles som om det stadig regner. Sørg for å pakke vanntette klær, en “brolly” (paraply), samt varme jakker til kjølige dager.

8. HOLD ORDEN PÅ SØKNADER OG PAPIRER

Hvis du skal flytte til London som student, er sjansene dine store for at skolen eller universitet har sendt deg en velkomstpakke med dokumentasjon for å registrere deg eller hjelpe deg med registreringsprosessen. Arbeid i Storbritannia krever imidlertid spesiell dokumentasjon. Ved ankomst til London kan du søke om folketrygd med kommunale tjenester for å få ting i gang.

REIS TIL LONDONLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på