GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 ting du må gjøre i London denne vinteren

8 ting du må gjøre i London denne vinteren

London er en fortryllende by året rundt, men spesielt om vinteren. Gatene glitrer av lys, butikkvinduene er fylt med skinnende dekorasjoner og hver eneste person pakker seg inn i myke ullskjerf for ikke å fryse mens de vandrer gatelangs, og lukten av gløgg siver ut av enhver kafe på hvert eneste hjørne. Om du er i London rundt disse juletider, er det bare å lese videre for din ultimate vinterguide.

1. Nyt et vintereventyrland i Hyde Park

Hver eneste vinter blir det sørøstlige hjørnet av Hyde Park omgjort fra en vanlig, men nydelig park til en ordentlig feiring av julen. Kle deg godt og forbered deg på blendene lys, live band, klassisk julemusikk, gløgg, bål og alle slags karuseller du kan komme på, på en dag!

2. Gå på skøyter ved Somerset House

Somerset House er en typisk engelsk herregård – høyt, stort og som tatt rett ut av Downtown Abbey. Tomten er enorm og hagen blir omgjort til en stor utendørs skøytebane om vinteren – komplett med blinkende lys og mulighet for ”afternoontea” hos Fortum & Mason. Vinter i London blir ikke mer britisk enn dette.

3. Prøv også ut skøytebanen på The Natural History Museum

Om en billedskjønn og julete instagram feed er på din ønskeliste i år, er skøytebanen på the Natural History Museum et must for deg! Den er mindre og mer intim enn Somerset House, med trær omkranset med julelys og et enormt juletre. Dette er som tatt rett ut av et eventyr.

4. Se julebelysningen i Oxford Street

La oss være ærlige, uansett hvilken tid på året du besøker London, må du ta turen innom Oxford Street for å svi av noen kroner. I desember blir shopping distriktet transformert – med over hundre tusener av lyspærer. I år er det gigantiske påfulgfjær i sølv som lyser opp Bond Street, og rett rundt hjørnet er himmelen over Regent Street fylt med skimrende gullpaljetter. #faboulus

5. Besøk Southbank Winter Festival

Om du ser etter noe kult å gjøre i London, er the Southbank Centre noe du bør få med deg. Årets vinterfestival er fylt med julepynt, barer og restauranter som fyller luften med deilige lukter av mat og ikke minst gløgg. Ikke glem å kjøpe julegaver fra markedets mange boder og høre på den fine julemusikken som spilles.

6. Se juletreet på Trafalgar Square

Du må sjekke ut Londons største juletre på Trafalgar Square – det er over 20 meter høyt. Dette gigantiske, norske grantreet har kommet til byen hvert eneste år siden 1947, som en gave fra Oslo: det er en ”tusen takk” fra Norge for Englands hjelp under andre verdenskrig. Det store treet er i dag et symbol på vennskap.

7. Dra til the Thames på nyttårs aften

Selvfølgelig er vinteren mer enn jul: et nytt år er rundt hjørnet og London vet å feire dette. Kom deg ned til elvebredden langs the Thames ved midnatt og se det fantastiske fyrverkeriet.

8. Gjør noe hyggelig innendørs

Om du ønsker en pause fra alle de vinterlige ute aktivitetene, må du ikke glemme at London har mange innendørs attraksjoner det er verdt å få med seg: dra på museum, eller et kunstgalleri som the Tate Modern Art Gallery eller dra opp i en boble i London Eye for en spektakulær utsikt over byen.

Bilde av Uri Baruchin, Flickr / Creative Commons

Reis til London med EFFå mer info her!
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på