GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Hvordan få venner når du er på reise? 10 tips

Hvordan få venner når du er på reise? 10 tips

Det å møte nye mennesker fra hele verden på reise og danne nye vennskap av noe av det som gjør reising så gøy! Reisende og backpackere vet alle hvordan det er å komme til et sted hvor de ikke kjenner noen, derfor er de fleste vennlige og lett å prate med. Men, det finnes to typer mennesker her i verden: de som har lett for å få seg nye venner og de som trenger et lite dytt ut av komfortsonen. For å gjøre hele vennskapsprosessen litt enklere er det viktig å ha et åpent sinn og være nysgjerrig. Her er noen gode plasser for å danne nye vennskap:

1. TA SPRÅKKURS

Om du skal til et land og bo der i mer enn to uker kan det være lurt (og gøy) å ta et språkkurs. Da vil du lære deg noen fraser som kan hjelpe deg på en daglig basis slik at reisingen blir mer gøy – pluss at studievenner ofte ender opp som reisekamerater. Jackpot!

2. ..ELLER ET HVILKET SOM HELST ANNET KURS

Kanskje er du så fascinert av matrettene du har fått servert på Malta at du bestemmer deg for å lære deg å lage dem på egenhånd på et Maltesisk kokkekurs? Eller kanskje vil du lære deg å brette papirsvaner som de gjør i Tokyo? Det finnes et kurs for alt. Uansett hvilket du måtte velge vil du stifte nye bekjentskaper og dele samme hobby med vedkommende.

3. BO MED DE LOKALE

Du kan ikke bare møte opp på døra til noen, men det finnes mange muligheter om man vil leve den lokale livsstilen – du kan “couchsurfe” eller bruke Airbnb. Ved å bo i en lokal leilighet eller hus er en flott måte å bli kjent med byen, møte mennesker og naboer på.

4. FRIVILLIG

Hvorfor ikke gjøre noe godt for både deg og samfunnet ved å melde seg som frivillig? Dette vil ikke bare hjelpe deg å gjøre verden til et bedre sted, men det vil også la deg ta del i kulturen og komme i kontakt med mennesker som bryr seg om en god sak.

5. SPIS OG DRIKK

Alle må spise og drikke, og ved å velge samme restaurant eller kafé har dere jo allerede noe til felles. Bare se deg om etter personer som spiser alene. Det kan være litt risikabelt fordi personen kanskje faktisk ønsker å spise alene, men du kan gå bort til dem og si “Hei! Jeg så at du sitter alene og lurer på om du ønsker selskap?”, du har ingenting å tape på det – kom deg ut av komfortsonen og kanskje blir det et nytt vennskap.

6. BOOK EN DAGSTUR ELLER DRA PÅ EN AKTIVITET

Mange hoteller, skoler og byer tilbyr gratis (eller dyre) sightseeing turer, ekskursjoner og aktiviteter. Dette vil hjelpe deg å utforske ditt nye hjem og vil gi deg litt inside informasjon du vanligvis ikke ville lest om i en bok. Det er vanlig å dra på disse turene i grupper, så du vil bli omringet av mennesker du kan snakke og ta selfies med.

7. BO PÅ ET HOSTEL

Plenty av backpackere og folk som reiser alene velger å bo på hostel fordi de vanligvis er billigere enn hotell. Derfor vil du møte mange mennesker med åpne sinn og få en fin velkomst. Her er det som oftest spisesal hvor man møtes til frokost, lunsj eller middag og gruppeaktiviteter som gjør det enkelt å mingle med andre. Pluss at du kan få gode reisetips fra de andre som bor der.

8. UTNYTT NETTVERKET DITT

Om du har venner (eller venners venner) som er eller har vært et sted du skal til, bør du sende dem en melding og spørre dem om råd. Hvem vet, kasnkje sender de ikke bare en liste med råd, men setter deg kanskje i kontakt med lokale venner som kan møte deg for en kaffe eller sightseeing når du ankommer.

9. BLI EN STAMGJEST

Om du bor i samme by en god stund kan det lønne seg å dra til samme kafé eller restaurant, da vil de ansatte gjenkjenne deg. Dette er en flott mulighet å komme i snakk med folk og få gode råd om ting og steder du må få med deg. Servitører er vant til small talk, introduksjoner og å hjelpe kunder. Kanskje gjør dere noe gøy sammen også.

10. FINN EN SOSIAL GRUPPE

Omtrent alle som besøker en ny by eller flytter et nytt sted møter utfordringer på veien. Derfor har en rekke organisasjoner som Meetup og Internations poppet opp for å hjelpe: De arrangerer ukentlige og månedlige sammenkomster slik at man kan utvide sin sosiale sirkel og stifte nye vennskap.

Ønsker du å reise med EF?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på