Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

9 ting du lærer når du bor i Paris

9 ting du lærer når du bor i Paris

Det er ingenting som å være en sann kjenner av Paris – og kjenne byen inn og ut som en ekte pariser. Uansett om du nettopp har flyttet hit, eller hvis du har kalt Lysenes By ditt hjem for en stund, la oss se hvor mange ganger du vil kjenne deg igjen i disse ni tingene som gjør Paris unik.

PARIS ER VERDENS SENTRUM

Parisere er veldig territoriale, og de er ikke sjenerte for det. Selve byen er delt opp i 20 distrikter, eller arrondissements , hver med sin egen identitet. I sin tur, er Paris også delt langs elven Seine: Rive Droite, med de mer fancy og bohemske (Bobo) parisernee på høyre bredd og de mer vanlige (borgerlige). Med alle dens fantastiske steder, hvem har vell tid til å dra til andre byer som Lyon, Lille eller Le Havre?

KLAGING ER EN KUNSTFORM

Franskmenn elsker å klage, og parisere ta denne ferdigheten til neste nivå: Været er for varmt, smerten er au chocolat for søt, Versailles er for kitsch – du skjønner. Selv om dette kan ha sjokkert deg først, har du lært og blitt skamløst blasert, med andre typiske parisiske klageord, og blitt med på den endeløse strømmen av klager.

TOK DU DEN SISTE VÉLIB? PRICELESS.

Du var glad da du oppdaget Vélib sykler: Lei en sykkel hvor som helst i Paris for € 1 og returner den noen timer senere på en av de selvbetjente sykkelstasjonene spredt over hele byen. Etter å overvinne farene ved tutende busser, ville drosjesjåfører , og ikke-eksisterende sykkelstier , har du sluttet deg til rekkene av de som sverger at ingenting føles mer tilfredsstillende enn å snappe opp den siste Véliben på sykkelstativet.

Å FORSTÅ METROEN BØR GI EN BELØNNING

Paris er uatskillelig fra sin Metro (t-banen), og etter å ha flyttet dit, har du nok snart innsett at du er også, siden en tur undergrunnen i Paris er en nødvendighet.Med sine 14 linjer, over 300 stopp, og endeløse kryssende tunneler danner det en labyrint som kan være overveldende og sende selv erfarne passasjerer på. Men å mestre denne labyrinten er en sann prestasjon og bør i utgangspunktet bli belønnet!

DET ER ALLTID EN SNARVEI

Paris handler om å vandre utenfor allfarvei med et oppdrag – å gå seg bort midlertidig for så å dukke opp seirende gjennom en praktisk snarvei er hvordan det blir gjort i Paris. Hvem har ikke krysset dekkede passasjer, skjært over museets gårdsplasser, eller gått gjennom bakdøren for å redde dyrebare minutter? The Passage du Grand-Cerf kjøpesenteret, Courdu Commerce-Saint-Andrécobbled smuget, og Porte des Lions inngangen til Louvre er bare noen få av disse skjulte perlene utenfor turistkartet

EIFFELTÅRNET BLIR ALDRI KJEDELIG

Uansett hvor mange ganger du passerer monumenter som Eiffeltårnet, Triumfbuen og Grand Palais, vil forbauselsen aldri synke. Paris er virkelig vakker, og når du tror du har sett alt, kan den stadig overraske deg på uventede måter: fra et glimt av sol på Grande Arche de la Défense til perfekt orkestrerte regndråper i fontenene i Jardin du Luxembourg.

PARIS VEKKER DINE SANSER

Enten det er ved å lære å fortelle hva klokka er ved å se Eiffeltårnet gnistre i det fjerne, eller la nybakte brød smelte i munnen, føle en umiskjennelig, søt metallisk lukt dvelende i undergrunnen, eller la hendene gli over nydelige klesplagg i de fantastiske butikkene, Paris er herlig og skjerper virkelig sansene.

LÆREBOK FRANSK ER IKKE GODT NOK

Parisere elsker slang: bref (kort), BG (kjekk fyr/attraktiv jente), bof (jeg vet ikke, nåvel, så det), er typiske eksempler. Hvis du ønsker å engasjere deg i samtaler må du få nesen ut av lærebøkene. Ikke bare snakker pariserne fort og refererer til begreper og steder som du aldri har hørt om, men de bruker også spesielle stavelser som tilslører ordene. Men det er håp for ikke-parisere: Ta innover deg populærkulturen, hør på radio, eller gjør tandem språkkurs med en lokal. Du vil klare det!

DU MÅ ALLTID VÆRE FASJONABEL I KLESVEIEN

Fashion Week varer hele året i Paris. Borte er de dagene da du snek deg ned til postkassen i pyjamas eller gikk ut til den lokale dagligvarebutikken i flip-flops. I Paris er mote og det å kle seg fint en del av kulturen. Alle har en signatur-duft, et signaturplagg og alle ser fantastiske, herlige, parisiske ut.

Reis til Frankrike med oss! Les mer..

Del denne artikkelen

Nyeste artikler fra Kultur