GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Anbefalte podcaster til sommerferien

Anbefalte podcaster til sommerferien

Når du skal reise på sommerferie har du flere timer å slå igjen med døtid: flytoget, flyturen, flyplassbesøk, solsengen, bussturer, gåturer – you name it! Derfor har vi satt sammen en liste med anbefalte podcaster som vi håper faller i smak.

Lørdagsrådet (NO):

Siri Kristiansen får besøk av tre nye rådgivere, sammen skal de løse “problemer” som lytterne har sendt inn. Denne podcasten for meg til å le høyt på trikken!

NRJ Morgenshowet (NO):

Marte, Stian og Mattis tar deg gjennom morgentimene med humor. Du får alt fra kjendis nytt, kjendisbesøk til humoristiske innslag av hverdagslige problemstillinger som husregler i kollektiv!

En Mörk Historia – Arbogakvinnan (SE):

Produsert av Carl Fridsjö og Joel Silberstein Hont, tar deg gjennom rettssaken som rystet Sverige. Vi hører intervjuer fra personer som har vært involverte og prøver å forstå hva som skjedde og hvorfor det skjedde.

Ida med hjertet i hånden (NO):

I denne podcasten skal Ida Fladen møte mennesker som kan lære henne ting om kjærlighet. Hun har selv gått igjennom et tungt brudd og får hjelp av blant annet: Nora Mørk, Funkygine, Vegard Harm med mer.

My Favorite Murder (US):

Karen Kilgariff og Georgia Hardstark er to komikere som tar for seg mord som har skjedd rundt om i verden. De researcher og forteller historien i en spennende og humoristisk form. De snakker om et tungt tema, men likevell klarer de å få meg til å le hele tiden! De har to forskjellige episoder MFM Minisode, tar for seg murderinos (følgerne) egne historie. Eller fulle historier hvor de forteller en historie hver. Start med en MFM og se om faller i smak!

Fallet (SE):

Aftonbladet i Sverige har laget et podcast ledet av Anders Johansson som gransker et 29år gammelt mord der en ung gutt erkjente og ble dømt. Veldig fengende, jeg klarte ikke legge fra meg øreproppene før jeg ble ferdig!

Kris på Kripos (NO):

Vi har alle sett hvordan saker løses på TV og i krimbøker – men hvordan fungerer en kriminaletterforskning? For å finne svar på dette oppsøker Kristopher Schau Kripos, hvor han får et eksklusivt innsyn i deres arbeidsmetoder.

Janka og Martes podcast (NO):

Hver uke deler Janka Polliani og Marte Brattberg med humor fra sine helt forskjellige liv. Med topics som dating, klær, skilsmisseskrekk og spøkelser.

In the Dark (US):

American public media med Madeleine Barran i spissen dypdykker i kidnappingen/mordet på Jacob Wetterling (11år) i oktober 1989. Saken var uløst i 27år inntil han ble funnet død 1.september i 2016. Jeg måtte høre denne podcasten i strekk fordi den er så sykt spennende!

P3 Dokumentär (SE):

Programmer tar for seg historien, graver i arkivet og prater med dem som var der da det hendte. Programmet startet i 2005 av Fredrik Jonhnsson og Kristofer Hansson, som i flere år de programmet sammen. Nå er staben utvidet med flere freelance journalister. Jeg syntes denne podcasten er sinnsykt bra!

30-årskrisa (NO):

I denne podcasten møter du Hanne Linnesholm og Astrid Dyson som gir deg alt fra karriereveiledning til rekkehusangst. En pod om det å gå fra nesten voksen til voksen-voksen.

Hos Peder (NO):

Peder Kjøs tar for seg fire unge mennesker på hver sin måte trenger hjelp for å takle utfordringene livet byr på. Historiene vi går igjennom er Tirils spørsmål er hun evig singel? Camilla har utfordringer med å takle fortiden. Fredrik er avhengig av PCen sin. Kristin er blind, og hele livet har hun tatt det som at det ikke er en hindring, men stemmer det med virkeligheten?

Håper podcastene faller i smak, nyt ferien!

Lær et språk i utlandet med EFLes mer her.
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer