GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Best. Summer. Ever – med EF språkreiser

Best. Summer. Ever – med EF språkreiser

“Dagene var fylt med glede og vennskap, men avsluttet med tårer” – Eplekakefrida

Jennie Sofie forteller om sine EF Språkreiser til Brighton og Malta

Jeg har reist på to språkreiser med EF, og det er noe jeg vil anbefale til alle! Sommeren 2015 reise jeg på min første språkreise til den vakre kystbyen Brighton, der vi bodde på campus. Det var noe helt spesielt med stemningen i byen, med Brighton Pier, strandpromenaden og de hyggelige gatene med masse shoppingmuligheter. Sommeren 2016 reiste jeg igjen på språkreise og den gangen reiste vi til Malta. Malta var noe jeg ønsket veldig ettersom jeg er en skikkelig sommerjente og drømte om dager med sol, varme og bading etter endt skoledag. Vi bodde på hotell med andre EF-studenter. I skolekantina hadde de mye deilig mat, alt fra forfriskende drikker, salater, bagetter, varm mat og annet godt. Ikke vær redd for å reise alene, på språkreise med EF blir alle venner

Jennie Sofies tips til alle som skal på språkreise

  • Solkrem og solbriller blir din beste venn!

  • Bestill i god tid, halvparten av moroa er å glede seg!

  • Ta med klær til EF Disco!

  • Velg de aktivitetspakkene som du mener passer deg

  • Kjøp med et minne fra turen

  • En powerbank kommer godt med når du skal ta masse bilder – Sjekk ut @efnorge på Instagram for reiseinspirasjon

”På campus bodde vi på enkeltmannsrom og jeg bodde vegg i vegg med venninnen min. Vi var uansett i sammen hele tiden frem til vi sa god natt. Kjekt med eget bad! ”

Reisebrev fra New York med EF – Eplekakefrida

I slutten av juni sto vi plutselig der. En gjeng på litt under tjue stykker, helt ukjente, men snart en av mine aller beste venner.

Vi ankom campuset, vårt hjem. På turer til blant annet Times Square, frihetsgudinnen, Empire State Buildning, Broadway og ikke minst Boston, levde vi et liv jeg aldri ville forlate. Det å oppleve så mye, med så fantastiske mennesker på så kort tid var en surrealistisk opplevelse. De beste minnene ble skapt på campus, med kvelder i loungen, lange samtaler og musikk å danse til. På denne reisen ble jeg kjent med mennesker fra Russland, Italia, Spania, Kazakhstan, Brasil, Taiwan, Sverige og Danmark. Jeg lærte så mye om andre kulturer, men også om meg selv. Skolen var noe annet enn norsk skole, hvor vi diskuterte relevante og interessante temaer på en kreativ måte.

De tre ukene i New York gikk for fort. Dagene var fylt med glede og vennskap, men avsluttet med tårer. Tårer som beviste hvor mye reisen betydde for meg. Jeg vil absolutt anbefale alle å dra på en språkreise.

Eplekakefridas tips til å spare penger til språkreise:

  • Skaff en jobb. Det er effektivt og godt for CV’en. 2 fluer i en smekk!

  • Tenk deg om før du eventuelt skal kjøpe noe, trenger jeg det?

  • Sjekk om noen i familien trenger hjelp: Pant flasker eller klipp gresset hos bestemor

  • Ønsk deg penger til jul eller bursdag og sett de på sparekontoen

  • Heng opp lapper i området som barne- eller hundepasser

  • Selg klær og annet du ikke bruker, gjenbrukt er både smart og miljøvennlig

Reisebrev fra Malta med EF – Simen Theie

Jeg dro på språkreise til den fantastiske destinasjonen Malta, vi bodde i byen Sliema, nabobyen til hovedstaden Valetta. Sliema er en fantastisk liten by med fine steder å shoppe og gjøre aktiviteter. En rolig og stille by som passet perfekt. Som EF student reiste jeg helt alene og fikk meg venner fra hele verden. Jeg gikk på kurset Watersports Camp hvor vi gjorde massevis av forskjellige vannaktiviteter. Alt fra vannpolo, til dykking og vindsurfing, ro i båt sammen som gruppe og ha konkurranser. Man trenger ikke ferdigheter til å bli med på disse aktivitetene, bare å ha en bra innstilling!

Dagene er lange og morsomme. Noen ganger var det selfie-race som gikk ut på å ta bilder med personer rundt i byen, et eksempel var å ta et bilde med en politimann. På kveldene hadde masse aktiviteter, blant annet EF Disco. Det er en møteplass for alle EF studenter hvor du danser og har det gøy med folk fra hele verden. En av mine beste minner var promtema på EF Disco.

På turen får du valget om å bestille noen ekstrapakker, og jeg anbefaler å velge Malta Pack og Sun & Fun Pack. I disse pakkene får du oppleve veldig mye mer av Malta! Om du har mulighet til å dra på språkreise, GRIP sjansen, du vil ikke angre!

Reisebrev fra Long Beach med EF – Synne Holthe

Denne sommeren tilbrakte jeg en måned i Long Beach på språkreise med EF. En varm by med både shopping og strandliv. På Gardemoen møtte jeg de andre norske studentene jeg skulle reise med, og allerede før vi dro satt latteren løst.

Jeg valgte å bo på campus fordi jeg ønsket å være nær vennene mine og skolen. Fremme i California fikk vi en minnerik velkomst med musikk, dans, pizza og studenter som veivet med det amerikanske flagget. Å bo så nære hverandre over flere uker gjorde så vi knyttet sterke bånd på rekordtid. Det var også spennende å bli kjent med studenter fra andre land og lære om deres kultur og livsstil.
Dagene besto av skole, utflukter og aktiviteter. Vi dro på mange utflukter til kjente steder som Hollywood eller Beverly Hills. Vi fikk oppleve alt fra surfing i Malibu til karuseller på Santa Monica Pier og Golden Gate Bridge i San Fransisco.

En språkreise er en unik mulighet til å få venner for livet, lære på en helt annen måte og utforske ny destinasjoner. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro, og sitter igjen med minner for livet!

Test deg selv: Hvilken destinasjon passer deg best?

Tell opp hvor mange av hver bokstav du får for å finne destinasjonen som passer deg

Er du glad i sol og varme?

A. Ja, uansett om jeg skal shoppe eller på stranda vil jeg ha det godt og varmt ute! B. Jeg er glad i varme, men foretrekker en sval bris eller litt aircondition. C. Det er ikke så viktig at det er sol og varme, så lenge jeg får oppleve nye spennende ting. D. JAAA! Jo varmere jo bedre. Elsker sol og sommer!

Shopping eller bading på ferie?

A. Ja takk, begge deler! B. Jeg eeelsker å shoppe! Spesielt butikker som Top Shop, Forever 21, Abercombie & Fitch, Primark, og andre merker de ikke har i Norge. C. Shopping er gøy! Helst spennende souvernirer og gaver til venner og familie. D. Ferier er til for å ligge på stranda, spise is og bade i krystallklart vann.

Hvilket språk vil du helst lære deg?

A. Engelsk med Amerikans aksent hadde vært kult! B. Engelsk med Britisk aksent! Det er finest. C. Jeg vil lære noe helt nytt! Kanskje japansk? D. Spansk er både fint og kult – det vil jeg helst lære meg.

Blir du fort rastløs?

A. Egentlig ikke. Jeg kan ligge ved bassenget i timesvis og bare snakke med venner. B. Ja, jeg vil se og oppleve mest mulig mens jeg er på ferie! C. Jeg vil helst prøve nye ting! Synes det er spennende å smake ny mat og bli kjent med lokal kultur. D. Slappe av på stranda er digg, men det er badeland, boat party, disco og svømming med delfiner også!

Hvilken mat liker du best?

A. Burger, fries & everything nice! B. Jeg liker litt av alt og elsker å prøve ny mat! C. Sushi. D. Tapas.

Pulserende storby eller hvit sandstrand?

A. Jeg god kombinasjon, hvor jeg får gjort begge deler! B. Ja, en pulserende storby kan jeg like! C. En storby langt langt unna med mye nye impulser virker spennende! D. Kritthvit sandstrand og krystallklart vann, men gjerne ved en hyggelig liten by.

Flest A: Du burde reise til California!

California, også kaldt «The golden state» har alt! Dette er midt i blinken for deg. Du kan nyte late dager ved bassenget, volleyball på Pismo Beach, eller en tur langs Hollywood Walk of Fame. Opplev barndommen i Disneyland eller bli skremt av skumle dinosaurer på Universal Studios. Du drømmer også om å teste livet til en Amerikans college student som snakker amerikansk og spiser In-N-Out burger med nye venner.

Flest B: Du burde reise til London!

Wow, heldige deg! London er full av liv og spenning fra morgen til kveld. Du kan smake mat fra hele verden, eller bare nyte en afternoon tea på ordentlig britisk vis. Fra Madame Tussauds til London Eye, elsker du å oppleve hva en storby har å by på. Men pass på å ha god plass i kofferten på vei hjem, for London har kanskje verdens beste shopping!

Flest C: Du burde reise til Tokyo!

Hva er vel bedre enn å oppleve en helt ny kultur, nytt språk, og se hva andre siden av verden har å by på? Tokyo er den perfekte destinasjonen for det! Tokyo, som ligger i Japan, er en supertrendy storby med både skyskrapere og fjell. Maten er helt unik, språket er utrolig bra å ha på CV’en, og tradisjonene er noen av verdens mest spennende.

Flest D: Du burde reise til Malaga!

Bienvenidos! Velkommen til fantastiske Malaga i Spania! Du digger sommer, sol og varme, og synes det er spennende å bli kjent med nye mennesker fra hele verden. Du er interessert i å lære eller bli bedre i spansk, og drømmer om en god blanding av sightseeing, gå på lokale markeder, og spise ordentlig spansk tapas. NAM!

Er du klar for neste steg? Bestill en brosjyre fra EF i dag!Bestill her
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på