GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

De 5 beste bakeriene i Paris og viktige nøkkelord

De 5 beste bakeriene i Paris og viktige nøkkelord

Paris er en nydelig by på mange områder, spesielt for maten. Gå inn i et parisisk bakeri, og du vil oppleve en magisk atmosfære med deilig lukt, varme croissanter, fargerike makaroner og deilig luftig bakst. Det er ingen overraskelse siden byen “The City of Light” er kjent som en lekeplass for bon vivants (folk som “lever bra”). Men når hvert bakeri ser så fristende deilig ut, hvordan vet du hvor du skal begynne?

For å hjelpe har vi kartlagt de beste bakerne i Paris, videre skal vi introdusere deg til noen nøkkelord du trenger å kunne slik at du kan føle deg som hjemme når du reiser.

1. La Pâtisserie Cyril Lignac

Med opplæring fra de franske superstjernene Benoît Couvrand og Cyril Lignac, den høyeste Patisserie Cyril Lignac, er både en fest for øynene og en glede for sansene. Selv om du har problemer med å velge en, anbefaler vi på det sterkeste å gå til Equinox – en kombinasjon av lys vanilje mousse, glatt karamell og eksklusiv kjeks.

Nøkkelord: Pâtisserie – Henviser til butikken hvor bakverk og kake er solgt, eller bakverk i seg selv
Adresse: 55 Boulevard Pasteur, 75015 Paris, Frankrike og flere steder

2. Pierre Hermé Paris

Gå inn i dette tempelet av fransk bakverk, og nyt de lyse fargene og fristende aromaer av makaroner og desserter. Plukk opp flere av de delikate makaronene – og nyt signaturkonfekten til mannen Vogue kalt “Picasso of Pastry”. Med navn som Arabesque (pistachio og aprikos) og Infiniment Caramel (saltet smørkaramell), disse vil tilfredsstille en hver smak.

Nøkkelord: Caramel beurre salé – saltet smørkaramell; en jevn fudge opprinnelig fra Bretagne
Adresse: 72 rue Bonaparte, 75006 Paris, Frankrike og flere steder

3. Eric Kayser

Eric Kayser Bakerier, spredt gjennom byen, er spesielt populære for sine sprøe baguetter og croissanter. Pass på at du kommer tidlig – få en smak av “rich pains au chocolat”.
Nøkkelord: Rich pains au chocolat – en flakete, søt rull med sjokolade inni
Adresse: 14 Rue Monge, 75005 Paris, og flere steder

4. Angelina

I enden av gater ved Coco Chanel og Marcel Proust, har Angelina blitt en institusjon i Paris. Stopp ved sitt Belle Epoque-te-rommet bare noen skritt fra Louvre og bli fasinert av den fantastiske interiøren – marmorplanker, lyskrone av krystaller og forgylte speil – før du bestiller Mont Blanc Pastry. Denne signaturdesserten består av en merengs base toppet med pisket krem og en karakteristisk kastanje pure. Spis det gjerne sammen med Angelinas berømte kakao.
Nøkkelord: Chocolat chaud – kakao
Adresse: 226 Rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrike

5. Le Grenier à Pain

Du trenger ikke kart for å finne Le Grenier à Pain, bare følg lukten av ferskt bakt brød og du vil finne veien dit. Gå inn og nyt tradisjonelle franske bakverk og brød på dette berømte franske bakeriet. anbefaler også å smake på smørbrune gyldne croissanter og delikate kaker. Alternativt kan du hente en (eller flere!) av deres prisbelønte baguetter og kjøpe litt ost på en nærliggende butikk og dra på en uforglemmelig piknik. Bon appétit!

Nøkkelord:  Baguette – langt, smalt franskbrød
Adresse: 38 Rue des Abbesses, 75018 Paris, Frankrike

Ønsker du å lære fransk=Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 12 språk og velg mellom 52 destinasjoner verden over

Les mer