Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Meny

10 Netflix-serier (til) å lære engelsk med

10

Jeg vet ikke med deg, men jeg foretrekker å lære et språk eller engelsk gjennom å gjøre så lite fysisk aktivitet som mulig – så det å perfeksjonere gramatikk og uttale mens jeg sitter i min egen stue er 100% min stil.

Min foretrukne metode? Streaming tjenester selvfølgelig!
Vår gode venn Netflix dominerer fortsatt når det kommer til underholdning i hjemmet, så hvis du er på utkikk etter noen flere serier som er verdt å fråtse – her er min første liste – har du kommet til riktig sted.

På tide å bestille en pizza, skru av telefonen og forberede deg på å lære engelsk på den mest komfortable måten mulig; i din egen sofa!

  1. Iron Fist

Første sesong gir kanskje et splittet publikum, men sesong nummer to har vist seg å være veldig mye mer tilfredsstillende. Best av alt er at vi får se mer av vår elskede Colleen Wing, og en stor twist på slutten legger også opp til en spennende tredje sesong. Det er også en spennende bruk av det engelske språket gjennom serien.

  1. Mindhunter

De som er fan av psykologiske krimdramaer vil elske denne effektive serien som utspiller seg i de sene 1970-årene i Amerika. To FBI agenter prøver å dekode seriemorderes mentalitet gjennom å intervjue farlige kriminelle som allerede sitter inne. Men hvem kommer inn i hvems hode?

  1. Riverdale

Mørke twister på kjente historier er alltid populært (hei, DC Superhero Universe) og Riverdale har to sesonger av overdramatisk tenårings-mystikk til å underholde deg. Ja, hele casten ser ut som modeller og det er tydelig at de er i midten av av tjueårene selv om de spiller tenåringer, men språket er enkelt å følge, og så og si alle følger med på denne serien.

  1. GLOW

På 1980-tallet, fulgte et populært amerikansk TV-program, kalt the Gorgeous Ladies of Wrestling (G.L.O.W), kvinnelige profesjonelle brytere. Denne serien forteller en oppdiktet historie om hvordan dette programmet ble til, og går inn i det personlige og profesjonelle livet til de kvinnelige bryterne. Engelsken er enkel og morsom å følge.

  1. The Good Place

«Feel-good» komediefans, denne er for dere! Den godhjertede Kirsten Bell og britiske skuespiller Jameela Jamil spiller mot hverandre i denne morsomme historien om fire personer som dør og våkner opp i himmelen. De vet alle at det ikke er meningen at de skal være der, nettopp fordi de var grusomme menneskers når de var i live. Morsomhetene baller på seg i denne serien. Følg med helt til slutten av første sesong – jeg kan ikke fortelle deg hvorfor, bare gjør det!

  1. Black Mirror

Er du redd for hva fremtiden bringer? Da bør du kanskje ikke se denne.

Dette er en antropologiserie, hvilket betyr at hver episode har en helt forskjellig problemstilling, setting og rollebesetning – så du kan se alle episodene i en strekk eller spare dem til forskjellige kvelder. Hver historie fokuserer på en spesiell måte teknologien kan påvirke livet vårt, og hver historie ender som regel grusomt. Du kommer ikke til å se på mobilen din på samme måte igjen. Dette er også en britisk-amerikansk produksjon, så rollebesetningen er ofte en kombinasjon av britisk og amerikanske skuespillere, hvilket gir deg en sjanse til å høre begge de engelske dialektene ved siden av hverandre.

  1. Disenchantment

Skaperne av The Simpsons gir oss denne animerte komedie-serien, som utspiller seg i en fantasiverden hvor rebelske Princess Bean unnslipper en arrangert ekteskapsseremoni for å finne seg selv i den store verden. Engelsken er enkel å følge og det er den typen serie du kan se uten å måtte bruke hjernen noe særlig (med mindre engelsknivået ditt er veldigt lavt, da må den kanskje aktiveres litt mer. Men; læring er gøy!)

  1. The Innocents

Klassiske britisk-skandinaviske thrillere imponerer alltid, og denne er enda bedre fordi den involverer overnaturlige krefter. Denne serien tikker av alle boksene! June og Harry rømmer hjemmefra, og fortiden deres følger dem til London, og så til Norge. Det er også noe spesielt med June – men jeg vil ikke røpe mer for deg enn det. Om du er interessert i å lære engelsk med en britisk aksent, og elsker paranormale historier, er denne serien noe for deg.

  1. Queer Eye

Kanskje er du gammel som meg og husker den orginale versjonen av dette “makeover” realityprogrammet fra 2000-tallet – hvis ikke, er det på tide å sjekke det ut. Fem homofile profesjonelle forvandler livene til mennesker i USA ved bruk av deres kunnskap om mote, helse, trening, design og masse glede. Innstill deg på å lære fancy bruk av det engelske språket, og forbered deg for en fin «feel-good» stemning.

  1. Bojack Horseman

Vær forberedt; denne animerte komedien er ikke for de som blir lett fornærmet. Bojack er en tidligere berømt komiserie-skuespiller (han er også halvt menneske, halvt hest) som vil få tilbake statusen sin i undeholdningsbransjen ved hjelp av sin halvt menneske, halvt katt ekskjæreste /agent. Jeg vet, det høres helt sinnsykt ut, men serien er overraskende underholdende. Men husk å ikke bare ta med deg de stygge ordene fra denne serien.

 

Bonus hvis du er interessert i å lære tysk: Dark

Liker du paranormale historier med en twist, som Stranger Things, og du prøver å lære Tysk, er denne serien noe for deg. En liten by oppdager noe skummelt og mystisk under den lokale kjernekraftfabrikken, og etterhvert blir ting virkelig (og da mener jeg, VIRKELIG) snudd på hodet.
Noen ganger kan ordene bli kompliserte, men helt ærlig, det er bare slik tysk er.

Lær deg engelsk med EFLes mer her..

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer