GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Dette må du vite om Black Friday og Cyber Monday

Dette må du vite om Black Friday og Cyber Monday

Kan du de viktigste shopping-dagene? Black Friday og Cyber Monday er noen av de beste og største handledagene i året, og de er straks her! Med en lang liste over gaver som skal kjøpes inn, er det på tide å lære om dagene og hvordan du kan spare mest mulig penger.

Black Friday: den fjerde fredagen i November

I 1924 bestemte Macy’s shoppingkjede å bruke den berømte New York Thanksgiving Paraden til å promotere en ny handledag med vanvittige salg, fredagen etter Thanksgiving. Lite visste de at de kom til å starte tradisjonen om verdens største handledag.

Black Friday sies å ha fått sitt navn ved å gjøre det mulig for bedrifter som opererer i det “røde” (med tap) til å tjene seg opp en fortjeneste og flytte “inn i den svarte” (lønnsomme) delen av bransjen på en dag. Med så mye shopping på en dag har forretninger og butikker omgjort den uoffisielle ferien til en ekte pengemaskin ved å tilby “early bird specials” og “doorbusters” for å oppmuntre folkemengder til å stille seg i kø utenfor butikker for begrensede mengder ekstra gode rabattvarer. Selvom Black Friday ​​stammer fra USA, er rekkevidden nå global med de fleste store forhandlere rundt om i verden som tilbyr spesialrabatter på denne dagen.

Shopping tips:

Gjør research på forhånd. Finn ut hvor gavene du leter etter befinner seg og planlegg den mest effektive ruten fra butikk til butikk.

Cyber Monday: mandagen etter Black Friday

I 2005, utpekte USA National Retail Federation begrepet “Cyber ​​Monday.” Tanken var å gi nettbutikkene en spesiell feiring med egne tilbud. Siden lanseringen har begrepet oppnådd verdenskjennskap og feires av e-handelsbutikker over hele verden.

I likhet med Black Friday ​​er det store rabatter på gaveartikler og en førstegangs-førstegangs-mentalitet. Imidlertid, i motsetning til Black Friday, er det ingen åpningstider på Cyber Monday, noe som betyr at kampanjer ofte kjører i en 24-timers periode. Også siden salget holdes online, er det ingen geografisk grense for Cyber ​​Monday. Det er online og overalt fra San Diego til Shanghai.

Shopping tips:

I dagene opp mot Cyber ​​Monday, er du sikker på å motta mange elektroniske annonser og e-postmeldinger fra favorittmerkene dine. Bokmerk sidene du vil besøke, og søk etter nettsteder som tilbyr tilbud på gaver du skal kjøpe til venner og familie. Sist, men ikke minst, sjekk kredittkortgrensen din! Shopping på slike dager kan virke litt overveldende, men hvis du lager en plan, vil du ikke bare få handlet det du skal raskt, men du kan også spare masse penger.

Ønsker du mer informasjon om EF?Les mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på