GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Droppet ut av studiene? Slik kan du bruke denne muligheten til å finne ut av fremtiden

Droppet ut av studiene? Slik kan du bruke denne muligheten til å finne ut av fremtiden

Uansett grunn har du nå forlatt studiene tidligere enn planlagt. Fremtiden kan virke skremmende nå, men å droppe ut betyr ikke det samme som å gi opp: det er bare en mulighet til å finne ut hva du vil gjøre i fremtiden.

Planlegg ditt neste steg

Å flytte hjem igjen er mest sannsynlig det første du må gjøre når du dropper ut av studiene, da de fleste av oss ikke bor gratis. Alternativet blir å skaffe seg en jobb om du ikke har det ennå og bli boende, men om du flytter hjem, ikke fortvil. Se på dette som en mulighet til å planlegge hva du skal gjøre videre, og forsøk å ikke falle tilbake i gamle kjente rutiner nå som du er hjemme igjen. Du må ikke planlegge hele livet akkurat nå, men det er lurt å bruke litt tid på å finne ut hva som er ditt neste steg. Hva med for eksempel å søke et internship eller å planlegge en reise?’

Bestill en reise og bo utenlands

En av de beste måtene å utforske fremtiden på er å utfordre deg selv og tilbringe tid i et annet land! Å flytte utenlands og lære om en ny kultur er bevist å hjelpe deg å «finne deg selv».

Og vi snakker ikke om en kort ferie her, vi mener å reise et nytt sted for en lengre periode. Finn en spennende jobb utenlands og tilbring et par måneder i en helt ny by, eller meld deg på et språkkurs slik at du kan lære deg et nytt og spennende språk!

Møt nye mennesker og sosialiser

Når du studerer kommer det å møte nye mennesker av seg selv: Du blir konstant eksponert for nye ansikter, store klasser, det å bo sammen med andre og fester som gjør at man sjelden er helt alene. På denne måten kommer networking helt av seg selv, enten du ønsker det eller ikke.

Når du dropper ut av studiene må du legge inn mye større innsats for å få den samme hverdagen der man stadig møter nye folk. Du kan for eksempel ta opp kontakten med noen gamle venner eller finne deg en ny hobby? Plutselig kan du ende opp med å komme i kontakt med noen som kan hjelpe deg med å skaffe jobb eller muligheter for fremtiden, eller kanskje noen som får deg til å vurdere en ny karriere eller utdanning? Mulighetene er mange.

Lær noe nytt

Hvem sier at du ikke kan ha det gøy samtidig som du bygger opp en sterk CV? Med den tiden du nå har til overs er det lurt å bruke den til å investere i deg selv og lære nye ting. Å drive med frivillighetsarbeid eller å lære seg et nytt ettertraktet språk er spennende forslag. Begge deler gir deg selvtillit og er noe fremtidige arbeidsgivere setter stor pris på.

Skaff deg mer arbeidserfaring

Det er bare en måte å finne ut av om du liker en jobb eller ikke: gi den et forsøk! Å få mer arbeidserfaring er den perfekte måten å utforske ulike karrierer på, og det trenger ikke bety at du forplikter deg til noe. Vikariater eller internships er en fin måte å teste nye jobber på, og dessuten eksisterer prøvetid på arbeidsplasser for en grunn. Etter å ha brukt litt tid på å utforske nye karrierer vil du garantert være et skritt nærmere til å finne ut hva som er riktig (eller ikke riktig!) for akkurat deg.

Droppet ut av studiene?Nye muligheter?
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer