GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

8 grunner til å lære et nytt språk

8 grunner til å lære et nytt språk

Nesten alle kan nevne ett språk de ønsker å lære – Japansk er på min bucket liste. Men nesten alle har en rekke unnskyldninger for hvorfor de ikke gjør det: Det var ikke noe penn til å fylle ut påmeldingsskjemaet med, og du vet; dagen har et begrenset antall timer. Men snart. Neste år. Ja, sikkert neste år-ish.

Tiden er nå, mine venner! Og å lære et nytt språk vil nærmest gi deg superkrefter!

1. MER SELVTILLIT, MER MORO

Å lære et språk booster selvtilliten din: du vil få nye venner, forstå filmer uten å bruke undertekst og du vil til og med kunne hjelpe turister som spør etter veien. Komplimenter og applaus kan være en fin side-effekt ved det å lære seg et nytt språk.

2. DU BLIR SMARTERE

Dine hjerneceller vil “step up the game” når du lærer deg et nytt språk. Hukommelsen din vil også forbedres, som er en stor fordel når du skal lære ting til eksamen. Den ekstra hjernekapasiteten vil også hjelpe deg til å ta gode beslutninger enda raskere. Hvor kult er ikke det?

3. REISENE DINE BLIR MER INTERESSANTE

Når du lærer et nytt språk vil feriene dine bli så mye mer spennende. Selv ved basic språkkunnskaper kan du komme langt på veien og oppleve livets eventyr. Du vil kunne oppleve en annerledes og mer autentisk side ved landet du er i og få venner som snakker språket.

4. OH LA LA!

Aksenter er sexy! Alt høres bedre ut når det blir sagt med aksent – du kan faktisk lese telefonboken og den vil høres så mye mer spennende ut. Så, hvis frem språkferdighetene dine høyt og stolt og prøv å snakke deg ut av en parkeringsbot.

5. LA OSS SNAKKE

Å dra på et språkkurs i utlandet er ikke bare gøy men du vil få en haug av nye venner fra hele verden. Takket være sosiale medier er det enda lettere å holde kontakten etter reisen og der kan du fortsette å øve på språkferdighetene.

6. VERDEN VENTER PÅ DEG

Et nytt språk gjør det enklere å leve, jobbe og studere i et annet land. Har du kanskje drømt om å åpne en kafe i Paris eller komme inn på et amerikansk universitet? Å snakke språket er første steget mot drømmen!

7. HOLD FAST, LONDON. PARIS ER I DEN ANDRE ENDEN

Å snakke minst to forskjellige språk vill kickstarte karrieren din. Å være en global verdensborger som har evnen til å kommunisere med mennesker fra hele verden er viktig i dagens verden. Og du vil også tjene mer penger – andre språk er en gave som bare gir.

8. ÅPEN + TOLERANT = AWESOME

Et nytt språk hjelper deg å forstå andre mennesker og se verden gjennom deres øyne. Du vil oppleve en helt ny måte å leve på, lære nye skikker og innse at det finnes flere måter å vaske på eller å hoste et middagsselskap på. Noen ting er bedre, andre ting bare veldig annerledes og gøy å oppleve.

LÆR ET NYTT SPRÅK MED EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer