GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Intervju med Charly Wegelius, Sports Director for EF Education First Drapac p/b Cannondale

Intervju med Charly Wegelius, Sports Director for EF Education First Drapac p/b Cannondale

Charles “Charly” Wegelius er tidligere proffsyklist. Han jobber nå som sports director, det vil si trener for alle trenerne i teamet EF Education First Drapac p/b Connondale. Charly startet sin karriere i Frankrike, han har vunnet flere race som Sandy Sasar. Han har også syklet i race i Italia mellom 2000 – 2009. Han har syklet Giro d’Italia og Vuelta a Espania, som førte han til Tour de France i 2007. Han fullførte til 45 plass. Jeg møtte Charly under Hammer – Stavanger racet, og tok en prat med han.

Hva er det mest spenennde med å være sports director for et internasjonalt team som EF Education First Drapac p/b Connondale?

For meg er det å dra mennesker fra hele verden sammen til et team, av og til skjer det av seg selv – noen ganger må man hjelpe de på veien. Selvfølgelig har syklister noe til felles, så uansett hvor de er fra har de en interesse for samme idrett. De har også vært igjennom en enorm mengde tid på sykkel og opplevd mye av de samme oppturene og nedturene. Men syklistene er så ambisiøse og har ikke alltid det letteste tankemåte. De har karriere og vil få fremgang. Jeg må få alt til å bli riktig.

Oppstår det noen gang kommunikasjonsbarrierer på teamet?

For meg er det viktig å passe på at alle forstå alt, men det er ikke alltid like lett. Vi klarer oss, men noen ganger kan det oppstå misforståelser. Sånn som dersom en person sier den forstår, men så har han bare forstått litt, kan det ende opp med at de kjører feil foreksempel.

Da vi møttes sist i Stavanger nevnte du at du snakker mange språk, hvilke var det?

Jeg snakker engelsk, svensk, fransk, italiensk, spansk og litt tysk.

Har du alltid hatt en interesse for språk?

Indirekte, det har falt meg relativt naturlig. Fikk det fra min mor, jeg er oppvokst med to språk. Utenfor svensk og engelsk så har jeg lært meg språk on the road og i praksis. Det er noenting jeg er evig takknemmelig til syklingen for og det er noe jeg kommer til å ha med meg for alltid.

Hvilket språk syntes du er finest?

Det er litt vanskelig å svare på, når man snakker flere språk i det daglige har man ofte en personlighet knyttet til språket. Foreksempel svensk bruker jeg mest med familien, det er der jeg er «mykere» og engelsk bruker jeg i jobb og hjemme så der er det en mellomting.

“Men når jeg er kjempe ivirig og engasjert i sport så bruker jeg italiensk. Det føler jeg er mye sterkere enn svensk og engelsk.”

Hvilket språk ønsker du å lære?

Det kommer kanskje som et sjokk, men det er finsk. Jeg er født i svenskspråkelig familie, så flyttet vi til england – jeg har aldri gått på skole i Finland og derfor aldri lært språket skikkelig. Jeg har veldig lyst til å lære språket fult og helt, det er det eneste som mangler føler jeg.

For deg som er fra Finland så er det kanskje ikke SÅ spennende landskap å se Norge, men hvilke landskap har du besøk som ga deg et WOW moment?

Jeg har reist mye og har aldri vært i Norge før. Jeg har vært i min ungdom i finske skjærgården, men dette var the next level! Naturen er fantastisk og jeg satt og beundret landskapet da jeg satt i følgebilen! Tour des fjords har vært helt fantastisk, så det må også være et av de fineste stedene jeg har besøkt.

Hva er ditt #Efmoment?

I 2012 hvor stallet vant – min største konkurranse og min største win. Det hele var ganske mission impossible, og vi vant med 16 sekunder. Det startet med at vi følte oss veldig sterke, så presterer vi ekstremt godt gjennom hele racet – man må ta ulike beslutninger og når du da skjønner du har lykkes og klarer å vinne så er det den beste følelsen jeg har hatt karriere messig.

Du har reist mye, hva er fineste byen og landskapet du har opplevd?

I fjor var vi i Kina, det var en unik opplevelse å komme til Kina, vi opplevde ingen turist attraksjoner. Men det var som vi var i en annen verden. Vi var ikke i en storby, vi besøkte små lokale byer og det ble veldig mange første-gangs-opplevelser.

Dersom du skal på ferie, hvor ville dere dratt?

Mine barn er opptatt av ski og elsker å stå på ski – så da ville jeg tatt en familie ferie til Østerrike og stått på ski.

Les mer om EF Education First Drapac p/b Cannondale

Her..

Les mer om Charly WegeliusTrykk her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Utforsk verden og lær et nytt språk i utlandet

Les mer