GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

EF-samtaler: Profersjonell syklist Simon Clarke om å flytte til utlandet og lære italiensk

EF-samtaler: Profersjonell syklist Simon Clarke om å flytte til utlandet og lære italiensk

EF Edjucation First-Drapac p/b Cannondale-lagmedlem, Simon Clarke, konkurrerte for første gang i et sykkelløp som i 10-åring. Syklende rundt med sin fjellsykkel, fant den unge australieren tidlig sin interesse og vendte aldri tilbake.

I en alder av 17 hadde Simon hatt noen vellykkede resultater på sykkelklubben og på australsk nasjonalt nivå. Han ble da rekruttert av Australian Institute of Sports (AIS) for å bli med i det nasjonale sykkellaget på det europeiske treningssenter i byen Gavirate i provinsen Varese i Nord-Italia. Simon flyttet som en 17 år gammel gutt til et fremmed land og møttes med en ny kultur, et nytt språk og et konkurransedyktig miljø der alle kjemper om de få plassene på UCI World Tour’s beste lag.

Vi møtte Simon for en kort prat og for å få historien om det dramatiske trekket og hans langvarige forelskelse med det italienske landskapet, kulturen og folket.

Spørsmål: Kan du starte med og gi oss en kort introduksjon av hvem du er og hvordan du er tilknyttet EF Education First?

  • Jeg heter Simon Clarke. Jeg er en profesjonell syklist fra Melbourne, Australia, og jeg kjører for EF Education First-Drapac, drevet av Cannondale.

Spørsmål: Hvis du ser tilbake, kan du fortelle oss litt om hvordan du ble interessert i sykling og hvordan det førte deg til Europa?

  • Jeg har alltid hatt en lidenskap for å sykle. Fra en alder av 13, syklet jeg hver dag og elsket det virkelig. Så jeg ble med i en sykkelklubb og jobbet meg sakte opp gjennom rangeringene i Australia. I en alder av 17, ble jeg med på det australske laget og ble brakt til Europa for å sykle på world tour. Det var det som førte meg til Italia og som starta min erfaring av å bo i utlandet og lære italiensk.

Spørsmål: Når du ankom i Italia, hva syntes du? Hadde du trodd at du fortsatt ville være her 15 år senere?

  • Da jeg ankom i Italia for første gang, fikk jeg sjokk. Jeg måtte lære ikke bare det italienske språket, jeg måtte også lære den italienske kulturen og hvordan man bor på egen hånd borte fra familien min. Det var definitivt en stor utfordring. Ærlig talt, hvis jeg tenker tilbake til den tiden, hadde jeg aldri trodd at 15 år senere ville jeg fortsatt bo i Italia og snakke flytende italiensk.

Spørsmål: Som et barn som vokser opp utenfor Melbourne, Australia, lærte du andre språk i tillegg til engelsk i skolen?

  • På skolen lærte jeg japansk og indonesisk. Dessverre er ingen av disse europeiske språk, så jeg har ikke fått så mye bruk for dem i det siste.

Spørsmål: Hvordan lærte du italiensk?

  • Jeg lærte italiensk gjennom konsentrasjon og ved å bodd i Italia i mange år. Jeg tok også et kort kurs i Australia, men det var hovedsakelig å få praktisert med lokalbefolkningen som virkelig lærte meg det italienske språket.

Spørsmål: Hva er de største fordelene med å snakke italiensk enten hjemme i Andorra eller mens du reiser på løp?

  • Vel, når du kommuniserer med italienerne, kan du snakke italiensk, det er definitivt det beste. Men, som italiensk taler, kan du allerede forstå noe spansk og fransk, da det er ganske likt. Det åpner definitivt mange dører når man bor i Europa.

Spørsmål: Hvordan kommuniserer du med lagkameratene dine?

  • På EF Education First-Drapac p / b Cannondale har vi folk fra 13 land som snakker 8 forskjellige språk. Så å kunne snakke italiensk hjelper meg virkelig å kommunisere med alle som er fra forskjellige land i teamet og bidrar til å gjøre kommunikasjonen på veien under løpene mye enklere.

Spørsmål: Siden du er omringet av denne internasjonale gruppen av ryttere, tenker du på å lære andre språk?

  • Å være omgitt av alle de andre rytterne inspirerer meg definitivt til å lære andre språk. Jeg er veldig motivert til å lære spansk som mitt neste språk.

Spørsmål: Har du et råd til folk som flytter til utlandet?

  • Lær deg språket i landet du flytter til så snart som mulig. Når du er i stand til å snakke lokalspråket, åpner det seg så mange dører og gjør livet mye lettere når du bor i et annet land.

Spørsmål: Noen siste ord til fansen?

  • Takk, og jeg håper å se deg på et løp snart!

Grazie mille e ci vediamo alle corse!

Ønsker du mer? Følg Simon Clarkes italienske og internasjonale eventyr som en del av EF Education First – Drapac p / b Cannondale på Twitter @SimoClarke

Oppdag språk du kan lære i utlandetMer informasjon
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på

Lær et av 10 språk og velg mellom 50 destinasjoner verden over

Les mer