GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

En instagram guide i #Berlin

En instagram guide i #Berlin

Ta bilde og legg det ut, ellers skjedde det ikke! Vi har alle hørt denne setningen, eller noe lingnende – om du ikke kan bevise på sosiale medier at du hatt det gøy, er det som om det aldri har skjedd. Så, om du flytter til en ny by, eller drar dit på helgetur er det viktig å legge ut et minne alle kan se – og gjerne med #EFMoment og #EFAndTheCity – hashtaggene. Denne gangen er det Berlin som står for tur i vår instagram guide. Den tyske hovedstaden er full av historie, arkitektur og kreativitet som vil gjøre instagram-gamet ditt enda sterkere og bedre.

Utendørskunst: #EASTSIDEGALLERY, AKA,  #BERLINMUREN

Advarsel: dette vil muligens fylle opp hele instafeeden din. Dette er et av Berlins mest elskede og fotograferte attraksjoner, og det er også et av de viktigste stedene for en påminnelse av historien. Muren som delte byen i to er idag gjort om til en kilometer land feiring av Berlins frihet, kreativitet og kultur. Fotografer kan tilbringe en hel dag her og ta bilder av verdens største utendørsgalleri. Så frem med kamera og snap og instagram i vei!

HISTORIETIME: #CHECKPOINTCHARLIE

Dette er det mest ikoniske og kjente historiske monumentet i Berlin. Det er en liten bygning i midten av veien: Checkpoint Charlie var tidligere kjent for å være krysspunktet mellom øst og vest Berlin frem til 1990. Bygningen markerer stedet der amerikanske og sovjetiske tanks stod ansikt til ansikt med hverandre, og trusselen om en tredje verdenskrig. Dette er en skikkelig påminnelse på den kalde krigen.

IKONISKE LANDEMERKER: #BRANDENBURGERTOR

Ingen tur til Berlin er komplett uten en tur til Brandenburgertor. Dette er den originale byporten som før i tiden linket Berlin til Brandenburg by, og her finner du byens største og eldste park. Selvom dette ikke trenger noe ekstra for å bli et fantastisk instagrambilde, er det viktig å få med seg at det står en tre meter høy bronse statue av frihetsgudinnen på toppen av porten. Det er nydelig i dagslys, men enda finere i mørket, når det er opplyst og virkelig skinner. #vakkert

HISTORIE MØTER NATUREN: #TIERGARTEN OG #SIEGESSÄULE

Etter du har beundret Brandenburgerporten er det bare å gå videre mot #Tiergarten, en nyyyyydelig park med innsjøer og fontener, og i høstmånedene er stedet fylt av nydelige røde og oransje blader, perfekt for et instagram bilde! I senter av parken finner du en åtte meter høy bronse statue av Victoria. Ta bilde av henne fra alle vinkler eller gå opp for en fantastisk utsikt over byen. #omg.

KULTUR OG BYGNINGER: #ARKITEKTUR

Nå er det på tide å besøke #Reichstag. Jepp, det er enda en bygning, det er nemlig det som skjer når du besøker en by som Berlin. Denne bygningen er enorm og noe du MÅ ta bilde av.  Neste stopp er #AltesMuseum (gammelt museum): et vakkert bygg med en neo-klassisk inngang overfylt av elegante bronse statuer. Selvom du kanskje ikke har tid til å dra inn på museet er du bare helt nødt til å ta bilde av det utenfor.

UTFORSK DET MODERNE BERLIN: #STUNNINGSUNSET

Etter all kultur og arkitektur er det vell på tide å tilføre litt mer kreativitet i instafeeden din, så la oss dra til #Viktoriapark. Dette er en grønn og fin park med en ekte foss! For å få enda mer likes må du dra til #OberbaumBrücke ved solnedgang for å ta bilde av det spektakulære synet av elven og byen.

bilde av Jörg Schubert, Flickr / Creative Commons

Reis til Berlin med EFLær mer
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på