GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Å ha venner rundt om i verden gjør deg AWESOME!

Å ha venner rundt om i verden gjør deg AWESOME!

Hvorfor bør du ha internasjonale venner som er tusenvis av mil unna? Hvorfor ikke bare henge med folk fra nabolaget eller klassen din, når det er så beleilig?

For noen år siden var jeg ikke sikker på hvorfor noen ville komme gjennom smerten av langdistanse vennskap. Men etter å ha studert i Tyskland, hvor jeg ble venner med internasjonale studenter fra hele verden har jeg mange flere pros enn cons, her er grunnene:

1. Lær litt lingo

En av de mest åpenbare fordelene med å ha internasjonale venner er muligheten til å lære flere språk og dele ditt eget. Selv om du ikke går aktivt inn for å lære dem språket ditt, så vil dine venner plukke opp små ord og uttrykk! Noen ord kan være tilsynelatende ubrukelige, men når du reiser utenlands vil det være enkelt for deg å briefe med dine internasjonale ord og setninger.

2. Bli mer åpent

Et studie identifiserte at studenter med internasjonale venner på et universitet i USA hadde høyere score på åpenhet og lavere score på interkulturell forståelse. Dette universitetets miljø er opprinnelig kjent for sin radikale splittelse, viste en klar forbedring ved internasjonale relasjoner gjennom studier i utlandet eller utvekslingsprogrammer. Hvis dette er det som skal til på et micro nivå, forestill deg hvor bra det kunne vært om alle fikk relasjoner fra rundt om i verden.

3. Nyt dypere, mer verdifulle vennskap

Når du savner noen som bor langt unna, tenk på at “Ved store avstander får man et større hjerte”. Å holde kontakten med dine internasjonale venner vil være utfordrende til tider, men den tiden dere har sammen blir mye mer verdifull. 2015 fant at langdistanseforhold kan oppmuntre til en større følelse av intimitet mellom par – og det er ingen grunn til at dette ikke kan være tilfelle for langdistanse-venner, også.

En ekstra bonus er den påviste sammenhengen mellom å praktisere takknemlighet og en følelse av velvære, skrevet i boken “The How of Happniess” av Sonya Lyubomirsky. Så praktiser å være takknemlig for alle de korte, men søte øyeblikkene med internasjonale venner og bli en lykkeligere, bedre versjon av deg selv.

4. Ha en sofa å sove på

Nå som vi her enige om at internasjonale vennskap er gunstige for verden og din personlige utvikling, kan vi snakke om hvor fantastisk det er å ha venner som bor på fjerntliggende øyer med solfylte strender og cocktailbarer eller storbyer med en pulserende vibe.

Siden hotell og motell ofte er en av de største utgiftene ved ferier. Er du vell enig med at det er fantastisk å ha venner på alle verdenshjørner som du kan besøke og sove helt gratis hos. Det finnes jo heller ingenting bedre enn en lokal guide på et nytt sted.

5. Få mer autentiske opplevelser (og unngå turistfellene)

Autentisk hjemmelaget pasta hjemme hos en venn i Italia. Delta på en riverdance-klasse med din irske venn. Opplev en ekte te-seremoni med din kinesiske venn. Dine internasjonale venner vil gi deg innblikk de beste lokale restaurantene, og vil bane vei gjennom spennende gater med deg.

I vår kommersielle verden kan en lokalkjent gi deg tilgang til det autentiske som representerer landet. Så nå er det bare for deg å åpne deg opp for nye mennesker fra hele verden og bli klar for de unike opplevelsene som venter på deg.

Møt mennesker fra over 100 forskjellige nationaliterLes mer her..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på