GO Blog | EF Blog Norge
Det siste innen reise, språk og kultur av EF Education First
Menu

Våre 9 beste tips til å reise på budsjett

Våre 9 beste tips til å reise på budsjett

Å utforske eksotiske steder trenger ikke å koste en formue, og du absolutt ikke å vinne i lotto for å reise verden rundt – ikke hvis du vet hvordan du skal spare på pengene. Vi har skrevet noen tips for å hjelpe deg å planlegge en ferie på budsjett.

1. Ha en plan

Å reise spontant er flott, hvis du har tid og penger til overs. Men hvis du reiser på budsjett, er den første tingen å gjøre å komme opp med en plan. Du har ikke behov for en streng time-for-time reiserute , men du bør i det minste ha en idé om hvor lenge du skal tilbringe tiden din i hver by eller land, og finner den beste reiseruten for dette. Å overlate mindre til tilfeldighetene betyr mindre uventede utgifter; restplasser og overnatting er ofte dyrt.

2. Reis utenfor sesongen

Unngå turer i skoleferien, det er på denne tiden reiselivsbransjen setter opp prisene for å dra nytte av familier som bare kan reise i løpet av disse ukene. Finn den beste tiden å besøke det tiltenkte reisemålet, og deretter reis like før eller etter disse datoene. Dette kalles ‘skulder sesongen’, hvor du fortsatt vil ha en flott tur, men kanskje skinner ikke solen fullt så sterkt (og det vil ikke være fullt så varmt.) Hoteller og flyselskap senker ofte prisene for å tiltrekke seg kunder i løpet av denne tiden.

3. Spar penger på overnatting

Bytt ut dyre hotellsuiter med sovesaler på vandrerhjem. Å dele rom naturlig deler kostnadene og fellesrom tilbyr muligheten til å møte folk som kan være interessert i å utforske reisemålet sammen med deg. Andre gode alternativer er nettsteder som Airbnb og Couchsurfing , hvor du bestiller et ekstra rom i en lokal persons hus eller leilighet. Det vil halvere prisen og gir deg et autentisk bilde av det virkelige livet i byen. Tenk på din vert som din egen, personlige guide, fylt med insider-tips for de beste restauranter og turiststeder i nabolaget .

Du kan også bo hos venner og familie. Ta kontakt med mennesker du kjenner, eller planlegg turen til et sted en fjern slektning eller skolevenn bor – dette kan få deg til å besøke steder du aldri hadde drømt om før.

4. Pakk nøye

Sørg for at du tar med alt du trenger, slik at du ikke trenger å handle mens du er borte (bortsett fra noen suvenirer). Uansett hvor du er på vei, ta med minst ett par lange jeans, varm hettegenser og vanntett jakke for uforutsigbart vær.

5. Book fly på forhånd…

Spesielt retur flygningen; å gå tom for penger i utlandet uten en garantert billett hjem er aldri ideelt. Flyselskaper gir ut sine flyplasser opp til et år i forveien og jo nærmere du kommer til avreisedato , jo mer vil prisene øke, spesielt den siste måneden.

6. …Og vær smart om hvordan du flyr

Velg å reise på en tirsdag. Midtuke prisene er lavere og du vil oppleve kortere køer ved innsjekking på flyplassen. Fly på økonomiklasse også – det er ikke nødvendig å oppgradere, uansett hvor fint Business Class ser ut. Pengene du sparer på billige plasser kan bli brukt på mat eller overnatting når du ankommer. Lavprisselskapene er bra for korte flyreiser og de  ofte har billige avtaler. Hvis du planlegger en helgetur, prøve å pakke lett og bruk kun håndbagasje. Det vil du spare noen kroner på.

7. Bruk kollektiv transport

Buss og tog er billigere enn fly. Så enkelt er det! En tur med nattoget betyr også en mindre natt å betale hostel for.

8. Ikke spis opp pengene dine

Billige lunsjer kan kjøpes på et supermarked eller det lokale markedet, i stedet for i en overpriset kafé eller restaurant. Prøv å bli litt kjent med området før du skal spise middag også; hvis du velger den første restauranten du ser vil du ikke vite om du betaler for mye. Drikk heller ikke øl og vin til hver eneste middag – dette vil både lommeboken og kroppen din takke deg for i ettertid. Tips for deg på budsjett: Drikk heller vann istedenfor.

9. Tjen penger mens du reiser

Arbeidsferie er en glimrende måte å få råd til å tilbringe flere måneder i året: Lær å stå på ski i vintersesongen , ta vare på turister som reiser til Middelhavet om sommeren, eller tjen penger ved å lære et språk Thailand; du kan selv freelance mens du reiser hvis du klarer å jobbe “på farten”. Mulighetene er bokstavelig talt uendelige, selv på budsjett.

Vil du reise med oss?Les mer..
Få det siste innen reise, språk og kultur i vårt GO nyhetsbrevMeld meg på